Deze thuiswerk outfits kochten we massaal

Geplaatst door

Gastartikel – Het voorbije jaar zaten we met z’n allen op een corona-rollercoaster. Dat weerspiegelde zich ook in ons koopgedrag. Thuiswerken in loungewear werd een gewoonte, er ontstond zelfs een hashtag #ondernemeninpyjama op Instagram. Kocht jij minder mooie kledij aangezien je niet uit eten mocht? En droeg jij ook nog enkel loungewear pants of joggingbroeken tijdens digitale meetings? Je bent zeker niet alleen!

thuiswerk outfits

Nieuwe favoriete outfit: loungewear

We konden er haast niet naast kijken: op elke webshop was de categorie ‘loungewear’ plots prominent aanwezig. Naast de felbegeerde joggingbroek wilden de meesten wel eens iets anders (lees: meer fashionable). En zo ontstond loungewear met bredere, floaty broeken met een elastiek, zachte sweaters in alle kleuren, stijlvolle hoodies en gebreide loungesets van diverse merken. Comfort first was ons motto en alles wat knus, zacht en comfortabel was, vulde stilaan onze kleerkasten. De favorieten? Hoodies, gebreide truien, joggingbroeken, lounge broeken, sport bh’s en leggings. 

Nu het zomer is, lijkt deze trend zich verder te zetten met linnen blouses, high waist brede broeken, comfortabele sandalen in neutrale kleuren zoals beige, wit en camel, met hinten van geel, lichtgroen en roze. Dat zien we onder andere aan de modestijlen voor 2021 die op diverse blogs voorbijkomen. De modetrends wijzen allemaal in de richting van comfortabele casual wear.

thuiswerk kleding dames

Less was more

Wat werd er minder verkocht in 2020? Formele werk-outfits kregen uiteraard een stootje. We kochten onder andere minder blouses, blazers, regenjassen en anoraks. Die laatste twee zijn ook niet zo vreemd, want waarom zou je in de regen gaan fietsen als je van thuis uit werkt en je gezellig in je joggingbroek kan blijven zitten? Een grappige uitspringer zijn de voorgevormde bh’s: deze werden opvallend minder verkocht. Ook dit is niet zo raar als je er over nadenkt, want wat is het eerste wat je uittrekt als je thuiskomt? Exact. Geen gedoe met uitstekende beugels en een geïrriteerde huid voor wie thuis werkt. Comfort kwam op de eerste plaats.

thuiswerk trui

Zeggen we de loungewear vaarwel na corona? 

Nu we een heel jaar in comfortabele kledij hebben doorgebracht, lijkt het haast ondenkbaar dat we ons opnieuw in maatpakken en hoge hakken wurmen. Vinden we de weg terug naar leren kokerrokken en dameskostuums, of ruilen we binnenkort allemaal onze casual chique blazer voor luxe loungewear op kantoor? Het antwoord zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen.

Sommigen zeggen dat we een nieuwe roaring twenties tegemoet gaan, waarin we eindelijk weer onze meest flamboyante kleding tevoorschijn halen. Anderen geloven dan weer dat we, nu we geproefd hebben van het ultieme comfort, ervoor zullen zorgen dat kleding zowel stijlvol als comfortabel is. Denk maar aan losse broeken met elastiek, kledingstukken vervaardigd uit zachte materialen en bralettes in plaats van bh’s met beugel. *Glamour with a touch of comfort* is het nieuwe motto. Wat wordt jouw favoriete post-corona outfit?

thuiswerk broek dames

Eén reactie

  1. Wij mogen op het werk geen jeans aandoen dus sinds maart vorig jaar heb ik veel jeans en loungewear gedragen.

Reacties zijn gesloten.