3 handige tuin gadgets voor deze zomer

Geplaatst door

Tuin gadgets – Droom je van een mooie, groene tuin maar heb je geen groene vingers? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om te tuinieren? Met de juiste tuin gadgets hoef je vrijwel geen onderhoud meer te doen en kan je veel meer genieten van je tuin. In deze blogpost zet ik 3 handige tuin gadgets op een rijtje. Kijk mee!

tuin gadgets

1. Tuin gadgets: een robotmaaier

In de zomer moet het gras wekelijks gemaaid worden. Heb je een hekel aan dit klusje en zie je er telkens tegenop? In dat geval kan een robotmaaier de uitkomst bieden. Met een robotmaaier hoef je nooit meer het gras zelf te maaien. Hoe fijn is dat?! Je kunt de maaier per oppervlakte instellen en hij kan dagelijks gebruikt worden.

Je kunt zelfs kiezen voor een robotmaaier met ingebouwde GPS. Zo weet de maaier precies waar de grenzen van jouw tuin zich bevinden en gaat hij helemaal zijn eigen weg in het maaien van je gazon. Is de batterij leeg? Dan gaat de robotmaaier terug naar zijn laadstation, om daarna weer verder te gaan waar hij gebleven is. Ontzettend handig!

Hier kan je een robotmaaier kopen.

beste robotmaaier

2. Sproeisysteem tuin

Op warme dagen hebben je bloemen en planten veel water nodig. Als je geen tijd of zin hebt om je hiermee bezig te houden, is een sproeisysteem tuin wellicht iets voor jou. Ga je op vakantie? Dan hoef je ook niet op zoek te gaan naar iemand die je bloemen en planten iedere dag water komt geven. Ook als je een groot gazon hebt, kan je gebruikmaken van tuinsproeiers. Hiermee voorkom je dat het gras uitdroogt en bruine plekken krijgt. 

Hier kan je een sproeisysteem tuin kopen.

sproeisysteem tuin

3. Terrasreiniger

Op je knieën met een borstel in je handen over het houten terras heen kruipen, er zijn leukere dingen om te doen. Gelukkig bestaan er tuin gadgets zoals een terrasreiniger die dit vervelende klusje van je overnemen. Sommige terrasreinigers beschikken over verschillende borstels waarmee je meerdere planken tegelijk kunt schoonmaken. En door de eenvoudige aansluiting op de waterkaan spoel je al het vuil direct weg!

Hier kan je een terrasreiniger kopen.

beste terrasreiniger

Zo, dit zijn drie handige tuin gadgets die het onderhoud van je tuin grotendeels uit handen nemen. Hierdoor heb je veel meer tijd voor de dingen die er écht toe doen, zoals genieten van het mooie weer! Deze gadgets zijn overigens ook ideaal als tuin cadeau. Als je op zoek bent naar leuke geschenken voor de tuin, dan geven bovenstaande gadgets je wellicht wat inspiratie!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx