Oorbellen schoonmaken: hoe doe je dat?

Geplaatst door

Oorbellen schoonmaken – De een pronkt iedere dag met prachtige oorbellen in de oren, terwijl de ander ze alleen op speciale dagen draagt. Hoe je het ook draait of keert, het blijft belangrijk om je oorbellen regelmatig schoon te maken. Zeker als je merkt dat je oren af en toe geïrriteerd raken door oorbellen te dragen, kan het een teken zijn dat je ze moet schoonmaken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, je oorbellen schoonmaken? En hoe vaak moet je het doen?

oorbellen schoonmaken

Hoe vaak moet je oorbellen schoonmaken?

Hoe vaak je oorbellen moet schoonmaken, hangt af van hoe vaak je ze draagt. En dat geldt ook voor oorbellen! Hou de volgende regel in je achterhoofd: als je een week dezelfde oorbellen draagt, moet je deze oorbellen één keer per week schoonmaken. Oorbellen die je dagelijks draagt, moet je dus vaker schoonmaken. Ook als je stinkende oorbellen hebt of als je gaatjes stinken is het tijd om je oorbellen eens goed schoon te maken. 

zilveren oorbellen schoonmaken

Hoe maak je het beste je oorbellen schoon?

Gouden en zilveren oorbellen schoonmaken

Fijne, delicate juwelen zoals goud en zilver kan je het beste schoonmaken met een zilverpoetsdoekje. Poets de oorbellen eerst met dit speciale doekje om aanslag te verwijderen en je versieringen weer te laten glimmen. Doe daarna een beetje shampoo in warm water en maak je oorbellen hiermee schoon. Tenslotte kan je het deel dat door je oren gaat, schoonmaken met zoutwater. Dip hiervoor een wattenstaafje of watje in het zoute water en maak de oorbellen ermee schoon. Droog je oorbellen daarna met een microvezeldoekje.

Oorbellen met edelstenen, diamanten of smaragden schoonmaken

Oorbellen met edelstenen, diamanten of smaragden moeten op een andere manier worden schoongemaakt. Bij deze oorbellen verzamelt zich het meeste vuil dikwijls in het metaal dat om de steen zit. Dit kan je het beste schoonmaken met een zachte tandenborstel, een beetje shampoo en water. Let wel op bij parels, want deze kunnen oplossen als ze te lang nat zijn. Voor parels gebruik je beter een droog microvezeldoekje om ze schoon te maken.

oorbellen schoon

Krijg je jouw oorbellen niet meer schoon? Kijk dan zeker eens naar deze Xoo sieraden

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx