Regendouche kopen? Lees hier de voor- en nadelen

Geplaatst door

Wanneer het gaat om luxe in de badkamer, mag een regendouche zeker niet ontbreken. Waar de regendouche eerst alleen beschikbaar was in hotels en luxe villa’s, is de regendouche intussen veel toegankelijker geworden. Wil jij graag een regendouche kopen? Dan is het wellicht handig om de voor- en nadelen eens door te lezen. Ik zet de belangrijkste zaken op een rijtje voor je!

regendouche

Regendouche voordelen

Brede straal 

Eén van de belangrijkste voordelen van een regendouche is de brede straal. De straal is breder dan bij een standaard douche en zorgt er daarom voor dat het water over het hele lichaam verdeeld wordt. Dit is niet alleen heerlijk ontspannend, maar je lichaam blijft er ook beter warm door. Zo wordt bijvoorbeeld je rug niet koud als je je gezicht aan het wassen bent. 

Op warme zomerdagen is een regendouche ook heel aangenaam. Tijdens het douchen ervaar je extra veel verkoeling en dat voelt heerlijk! Naast het hebben van een regendouche is het ook fijn om nog een losse handdouche te hebben. Een losse handdouche is vooral gemakkelijk om je haar te wassen en shampoo uit je haar te spoelen. 

Luxe uitstraling

Tja, laten we eerlijk zijn: een regendouche ziet er gewoon heel mooi uit. Doordat er dikwijls geen verticale stang en slang bij komt kijken, krijgt je badkamer een strakke en luxe uitstraling. Een regendouche past dan ook perfect in een moderne badkamer! Door deze douche krijg je het gevoel dat je in een hotel woont of dat je je in een welness bevindt. Heerlijk, toch?

regendouche nadelen

Regendouche nadelen

Douchekop niet verstelbaar

Hoe heerlijk het ook kan zijn om onder een brede en zachte straal je haar te wassen, het komt waarschijnlijk ook wel eens voor dat je je wilt douchen zonder je haar te wassen. In dat geval is het handig als je de douchekop kan verstellen. Een beetje kantelen of lager schuiven tot schouderlengte zodat je makkelijk kunt douchen zonder dat je hoofd nat wordt.

Met een standaard douchekop is dit geen enkel probleem, maar de meeste regendouchekoppen zijn niet verstelbaar. Daarom hebben veel regendouches nog een losse handdouche om dit nadeel weg te nemen. Als je een regendouche gaat kopen, is het dus handig om er eentje met een losse handdouche aan te schaffen.

Verbruikt veel water

Een regendouche verbruikt meer water dan een reguliere douchekop. Terwijl een gewone handdouche ongeveer 9 liter water per minuut verbruikt, gebruikt een regendouche wel zo’n 20 tot 25 liter water per minuut. Tegenwoordig zijn er wel regendouches met een speciale eco-stand, maar die halen nog steeds niet het waterverbruik van een normale douchekop. 

regendouche voordelen

Let ook op deze zaken

Niet geschikt voor iedere badkamer

Bij het installeren van een regendouche moet je rekening houden met de hoogte van het plafond in de badkamer. Heb je een vrij laag plafond? Dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard om een regendouche aan te schaffen omdat deze niet aan het plafond gemonteerd kan worden. Er is namelijk een ruimte van ongeveer 15 centimeter nodig voor de stang. Bovendien moet er in de perfecte situatie ongeveer 30 centimeter ruimte zitten tussen de douche en je hoofd.

Niet geschikt voor iedere ketel

Voor je een regendouche aanschaft, is het belangrijk dat je controleert of de regendouche wel aan te sluiten is op de ketel in jouw huis. Alleen de moderne ketels zijn hier geschikt voor omdat de nieuwere varianten de juiste druk voor een regendouche kunnen bieden. 

Zo, na het lezen van dit artikel weet je wat de voor- en nadelen van een regendouche zijn en met welke zaken je rekening moet houden. Tegenwoordig zijn er tal van modellen op de markt dat je ongetwijfeld eentje vindt die helemaal bij jou en je badkamer past!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wij hebben er één en gebruiken eigenlijk altijd de gewone douchekop.

Reacties zijn gesloten.