Dit zijn de 5 populairste badkamer stijlen

Geplaatst door

De populairste badkamer stijlen – Ga je binnenkort de badkamer verbouwen of wil je de badkamer een make-over geven? Bij het uitzoeken van een badkamer heb je ontzettend veel keuze. Voordat je deze zoektocht begint, is het prettig om een badkamer stijl te kiezen die jou aanspreekt. De badkamer stijl bepaalt namelijk de sfeer in de badkamer. Kies je voor een moderne, klassieke, landelijke of industriële badkamer? Of wat dacht je van een design badkamer? Ik zet de vijf populairste badkamer stijlen op een rijtje voor je!

badkamer stijlen

1. Populairste badkamer stijlen: de moderne badkamer

De moderne stijl staat ongetwijfeld op nummer één als het om badkamers gaat. Vooral in nieuwbouwwoningen zie je bijna niets anders meer. Dat is niet zo vreemd want de strakke look valt bij veel mensen in de smaak. Een moderne badkamer ziet er clean en stijlvol uit. Daarnaast is ze licht en ruimtelijk. De kleuren in een moderne badkamer zijn neutraal zoals wit, grijs, beige, bruin of zwart. Op de vloer zie je vaak grote tegels en aan het plafond zijn ledspotjes dan weer heel trendy!

moderne badkamer

2. De klassieke badkamer

De klassieke badkamer ziet er een stuk eleganter uit. Deze badkamer stijl heeft een rustgevende en warme uitstraling. Op de muren, de vloer en in de accessoires zie je veel aardetinten. Ook de sierlijke details zijn typerend voor een klassieke badkamer. Denk aan een opvallende kraan, elegante handgrepen op de kast of een bad op pootjes.

klassieke badkamer

3. De landelijke badkamer

Ook de landelijke badkamer behoort tot de populairste badkamer stijlen. Landelijke badkamers zijn dé plek voor ontspanning. Je herkent deze badkamer stijl aan de warme uitstraling, ronde vormen en natuurlijke materialen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van hout en beton om een warme sfeer te creëren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten badkamermeubel met een grote, betonnen wasbak. Als je daar nog een nostalgische kraan aan toevoegt, dan creëer je binnen no-time een landelijke badkamer.

landelijke badkamer

4. De industriële badkamer

De industriële stijl is gebaseerd op oude fabrieksgebouwen uit de 19de en 20ste eeuw. Daarom heeft een industrieel interieur vaak een rauwe look waarbij metaal en beton centraal staan. Daarnaast is het stoere aspect ook heel belangrijk, waarbij de kleuren zwart en grijs de basis vormen. Om een industriële badkamer te creëren, mogen betonlook tegels niet ontbreken. Hoe ruwer het patroon van de tegel, hoe beter deze stijl tot zijn recht komt. De stoere look kan je versterken met een inloopdouche of douchecabine met zwarte strepen. Ook zwarte (metalen) kranen en donkere accessoires horen thuis in een industriële badkamer.

industriële badkamer

5. De design badkamer

Heb je wat meer budget? Dan is een design badkamer misschien iets voor jou. De luxe materialen en unieke eyecatchers zijn typerend voor een design badkamer. Deze badkamer stijl wordt ook wel luxe badkamer genoemd. De inrichting bestaat uit grote elementen zoals een royaal badkamermeubel, een vrijstaand bad en regendouche. Je kunt nog meer luxe creëren met een whirlpool of stoomcabine in de badkamer. Al deze items hebben een strakke vormgeving.

Ook wordt er afwisselend gebruik gemaakt van matte en glanzende materialen. Een design badkamer heeft een rustig kleurenpalet dat bestaat uit grijs, zwart en wit. Deze kleuren worden dikwijls gecombineerd met natuurlijke materialen zoals houtlook tegels. Qua stijl sluit een design badkamer heel erg aan bij een moderne badkamer, alleen heeft deze veel meer luxe!

design badkamer

Wat is jouw favoriete badkamer stijl? 

Veel liefs,
Vanessa xxx