Hoe houd je je relatie leuk en spannend?

Geplaatst door

Hoe houd je je relatie leuk en spannend? Het is een vraag waar veel mensen naar googelen. Je herkent het waarschijnlijk wel: in het begin was het liefde op het eerste gezicht. Alles ging goed en het leek wel een sprookje. Je had een vurige relatie vol romantiek en passie. Maar inmiddels weet je alles van elkaar, is alles gewoon geworden en is er sleur in je relatie gekropen. Je relatie leuk en spannend houden is niet altijd even makkelijk, maar met deze acht tips zet je alvast een stap in de goede richting!

hoe houd je je relatie leuk en spannend

Hoe houd je je relatie leuk en spannend? 8 tips!

1. Geef elkaar de ruimte

Je relatie leuk en spannend houden? Dat begint met tijd voor jezelf. Je verwacht het misschien niet, maar af en toe je eigen ding doen is goed voor je relatie. Hierdoor laad je niet alleen op als persoon, je weet ook wat het is om elkaar te missen. In tijden van corona is het helaas niet vanzelfsprekend om een weekendje te plannen met je vriendin, mama of zus. Op dit moment zitten jij en je partner grotendeels binnen en dat is best een uitdaging.

Probeer toch om genoeg me-time te nemen, bijvoorbeeld door allebei iets te doen in een aparte kamer. Terwijl je partner bijvoorbeeld gaat wandelen, kan jij een heerlijk warm bad nemen of omgekeerd. Dat weekendje weg moet je wellicht nog even uitstellen, maar zet het sowieso in je agenda voor als deze vreemde tijd voorbij is!

2. Ruzie maken is niet erg

Af en toe ruzie maken is echt niet erg. Integendeel, het is juist goed om je frustraties eruit te gooien want van opkroppen word je niet gelukkiger. En je relatie spannender maken, zal zo helemaal niet lukken. Wees dus eerlijk over je gevoelens, maar zorg er wel voor dat je de ruzie uitpraat. Wanneer je dit niet doet, dan loop je het gevaar dat jullie op den duur uit elkaar groeien. Dus, zit er je iets dwars? Gooi het er dan gewoon uit.

3. Zet de tv eens wat vaker uit

Netflix avondjes zijn ontzettend leuk, alleen mag er soms wel eens afwisseling zijn. Voor veel koppels wordt het na een tijdje een gewoonte om elke avond in de zetel te ploffen en de tv aan te zetten, terwijl er nog veel andere manieren zijn om je avond te vullen. Door corona kunnen jullie niet veel buitenshuis doen, maar gelukkig kan je het ook binnenshuis gezellig maken.

Wat dacht je van een goed gesprek met een glas wijn en lekkere hapjes? Of een leuke spelletjesavond? Lekker uitgebreid koken voor elkaar is ook een goed idee. Voor een romantisch etentje hoef je echt niet op restaurant. Een mooi gedekte tafel en kaarsen zijn al genoeg om een romantische sfeer te creëren.

relatie spannend houden

4. Onderneem nieuwe dingen

Maak een lijstje met dingen die jullie graag samen willen doen, zodra corona voorbij is. Zijn jullie bijvoorbeeld nog nooit samen naar de sauna geweest? Of zouden jullie graag danslessen willen volgen? Schrijf dit op het lijstje en zet de stap zodra jullie kunnen. Doordat jullie de gezonde spanning delen en er samen op uit gaan, zal dit de spanning terugbrengen in relatie. 

Ook in bed kunnen jullie nieuwe dingen proberen. Hoe maak je je seksleven weer spannend? Verras je partner bijvoorbeeld met mooie en spannende lingerie en/of geef elkaar een heerlijke massage. Je relatie spannender maken, kan ook door nieuwe speeltjes te proberen zoals een cockring of een duo vibrator. Als het maar iets is waar jullie je beide goed bij voelen! Ben je niet tevreden over jullie seksleven? Bespreek dit dan met je partner zodat hij of zij dit weet en jullie het optimaal naar je zin kunnen hebben tussen de lakens. Ook hier geldt weer dat praten heel belangrijk is. Door het onderwerp seks uit de weg te gaan, krijgt je partner niet de kans om het beter te maken. 

5. Lach veel samen

Lachen is gezond en het is dé manier om helemaal te ontspannen samen. Zet een goede komedie op en je zal zien dat je je eventuele zorgen van je af lacht. Elkaar grappige filmpjes op Youtube laten zien, kan ook heel leuk zijn. Probeer ook in het dagelijkse leven regelmatig grapjes te maken en elkaar te plagen, net als vroeger. Het leven is al serieus genoeg, toch?

relatie spannend houden corona

6. Geef elkaar af en toe cadeautjes

In het begin van je relatie gaven jullie elkaar regelmatig cadeautjes, waarom nu niet meer? Misschien vind je het moeilijk om na al die jaren nog een origineel cadeau te vinden, maar weet dat vooral het gebaar telt. Een cadeau hoeft niet altijd duur te zijn. Een lief berichtje, een bos bloemen, een ontbijt op bed of een briefje op tafel voordat je het huis verlaat, is ook leuk. Het gaat erom dat je partner weet dat je aan hem of haar denkt. Ook een ouderwets kaartje, online of via de post, is een leuk idee. De kans is klein dat je partner dit verwacht dus dan is de verrassing des te groter!

7. De kleine dingen doen het

Je kunt je relatie leuk houden door je partner af en toe een complimentje te geven. Een compliment krijgen is voor iedereen leuk! Ga nooit de deur uit zonder je partner een kus te geven en zeg na een telefoongesprek (of op andere momenten) gewoon eens “ik hou van jou”. Wanneer jullie al lang een relatie hebben, worden deze kleine dingen vaak vergeten. En dat terwijl de kleine dingen net zo belangrijk zijn in je relatie.

relatie spannender maken

8. Verwacht niet teveel

Tenslotte kan je je relatie leuk en spannend houden door niet teveel te zeuren. Niemand is perfect, ook jij niet. Loop daarom niet constant te klagen als je partner voor de 156ste keer sokken laat rondslingeren of de vaatwasser nog niet heeft leeggemaakt, hoe irritant dit ook is. Probeer je vooral te focussen op wat jullie samen hebben. Ook daar maak je je relatie beter mee!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Een avondje met zijn tweetjes: een perfecte tijd voor ontspanning

Erectieproblemen: dit moet je erover weten

Eén reactie

  1. Wat heb je er een mooi artikel van gemaakt, en zo is het maar net… je hebt ook gelijk hoor. Veel mensen geven het zo snel op als het al snel gewoontjes wordt. Ik ben nu 8 jaar samen en 1,5 jaar getrouwd en we hebben ook onze struggles soms, maar we komen er altijd sterker uit. Hoe? Door te communiceren, dat is echt the key. Haal elkaar aan en doe dingen samen, maar ook los van elkaar zoals je hierboven zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *