Handdoeken opbergen kleine badkamer: 5 leuke ideeën

Geplaatst door

Heb jij een kleine badkamer? Je bent zeker niet de enige. Meestal is de badkamer niet de grootste plaats in huis en dat vraagt om creatieve oplossingen. Vooral je handdoeken opbergen is niet altijd makkelijk. Je wilt ze natuurlijk graag dicht bij je hebben in plaats van opgeborgen in een andere kamer. In dit artikel deel ik vijf leuke opbergideeën voor je handdoeken. Lees mee en laat je inspireren!

handdoeken opbergen badkamer

1. Handdoeken opbergen kleine badkamer: op een ladder

Als eerste is een ladder zeer praktisch in de badkamer. Je kunt er makkelijk je handdoeken ophangen én laten drogen. Kies bij voorkeur een ladder met legplanken zodat je er ook decoratieve spulletjes op kunt zetten zoals mandjes, plantjes en geurstokjes. Een ladder is niet alleen een handig handdoeken opbergsysteem, het maakt de badkamer ook een stuk gezelliger!

2. Handdoekenrek tegen de muur

Een handdoekenrek dat je rechtstreeks aan de muur hangt is ook erg handig. Het ziet er sober en strak uit, maar het is een ideaal opbergsysteem voor handdoeken. Afhankelijk van hoeveel handdoeken je wilt ophangen, kies je een handdoekrek met meer of minder roedes. 

3. Handdoekenrek aan de deur

Heb je écht een kleine badkamer? Dan moet je ieder plekje benutten. Dit kan bijvoorbeeld met een handdoekenrek aan de deur. Sommige van deze rekken kan je trouwens ook aan de douchedeur hangen. Je wint er echt ontzettend veel plaats mee. 

handdoeken opbergen kleine badkamer

4. Handdoeken opgerold opbergen

Nog een ander leuk idee is handdoeken opgerold opbergen, net zoals op hotel! Om je badkamer een luxe uitstraling te geven, kan je de opgerolde handdoeken in mooie manden opbergen. Vandaag de dag zijn manden gemaakt van natuurlijk materiaal enorm populair. Je kunt de handdoeken mand op een kast neerzetten, maar origineler is om de handdoeken mand aan de muur te bevestigen. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, het ziet er nog leuk uit ook! 

5. Mooie handdoeken mogen gezien worden

Tenslotte hoef je niet alle handdoeken op te bergen. Je mooiste handdoeken mogen heus wel gezien worden. Stapel bijvoorbeeld een paar handdoeken netjes op een stoel of kast, laat ze nonchalant rondslingeren of rol ze op zoals in een hotel. Je hebt geen speciaal handdoeken opbergsysteem nodig én je creëert er een luxueus gevoel in je badkamer mee. Win-win!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Tips voor zachte handdoeken na wassen