Nieuw kinderboek: Koos zoekt een huis

Geplaatst door

Nieuw kinderboek: Koos zoekt een huis – Sinds Lara in haar grote bed slaapt, lezen we iedere avond een verhaaltje voor. Voorlezen is de laatste stap in onze avondroutine en bereidt Lara voor op het slapengaan. Sinds we iedere avond voorlezen, merken we dat Lara’s taalontwikkeling en inlevingsvermogen erop vooruitgaan en dat is natuurlijk ook heel fijn! Inmiddels heeft Lara een aantal favoriete voorleesboeken. De meeste zijn van Bumba, maar sinds kort hebben we een nieuw leuk kinderboek aan onze collectie toegevoegd: Koos zoekt een huis. Hieronder vertel ik je waar dit boek precies over gaat en wat we ervan vinden!

koos zoekt een huis

Koos zoekt een huis: hoe is dit boek ontstaan?

Het boek is geschreven door Liselot en Yondi en ze hebben samen Zoobiyoo bedacht. Het begon allemaal toen ze op reis waren in Australië. Daar zagen ze met eigen ogen hoe de natuur wordt aangetast. Het koraalrif dat verdwijnt, bosbranden, ontbossing en bedreigde diersoorten: het greep hen aan en daar wilden ze verandering in brengen. Ruim twee jaar zijn ze nu bezig met de ontwikkeling van Koos en Zoobiyoo. Ze willen kids en hun (groot)ouders bewust maken van het klimaat, het milieu en elkaar leren om een beetje lief te zijn voor onze aarde, met humor en vooral met veel (lees en kijk) plezier!

kinderboek koos zoekt een huis

Waar gaat het boek over?

Op een ochtend krijgen Koos de Koala en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden? 

Kids en hun (groot)ouders ontdekken met Koos waarom en hoe we voor onze aarde moeten zorgen. Milieuthema’s worden klein en toegankelijk gemaakt en hierdoor zie je dat je zelf meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven aan volgende generaties. Op een speelse wijze én met een positief verhaal komen kids in aanraking met milieu- en natuuronderwerpen.

koos zoekt een huis kinderboek

Wat vinden we van Koos de Koala? 

Ik zei het al eerder: meestal kiest Lara een Bumba boek uit om voor te lezen. Maar sinds we ‘Koos zoekt een huis’ aan onze collectie hebben toegevoegd, grijpt ze regelmatig naar dit boek. Ze vindt Koos de Koala heel leuk en lief (“oooh”), ze kijkt graag mee naar de mooie illustraties en luistert aandachtig naar het verhaal.

Echter is Lara nog jong, in december wordt ze 3 jaar. De doelgroep van dit boek is 4 tot 7 jaar. Hierdoor begrijpt ze natuurlijk nog niet écht de volledige boodschap in dit verhaal, maar ze pikt er zeker wel dingen van op. Wij als ouders vinden het in ieder geval fijn om Lara al op een speelse manier bewust te maken over het milieu en de natuur. Naarmate ze ouder wordt, zullen we nog verder ingaan op deze onderwerpen. 

De papa en ik vinden het een superleuk boek met een mooie boodschap en prachtige illustraties. Ook het lettertype en de lettergrootte is fijn, dit is niet onbelangrijk tijdens het voorlezen. ‘Koos zoekt een huis’ is een mooie toevoeging aan Lara’s boekencollectie en we kijken er naar uit om dit boek nog vaak voor te lezen. Het is in ieder geval een leuke afwisseling met de Bumba boeken! 

boek koos zoekt een huis

Waar kan je het boek kopen?

Ben je benieuwd geworden naar dit nieuwe leuke kinderboek? Je kunt het boek bestellen in de webshop van Koos de Koala: https://koosdekoala.nl/shop/ voor € 14,99. Een leuk idee voor Sinterklaas, Kerst of gewoon zomaar!

Leuk om te weten is dat de avonturen van Koos de Koala nog verder gaan. Het boek is namelijk het eerste deel uit een hele reeks. Ieder deel gaat over een ander dier dat net als Koos zijn huis kwijt is als gevolg van verschillende milieuproblemen. Koos helpt hen om een nieuw huis te zoeken. Naast de boekenreeks kan je Koos de Koala ook online vinden.

Sinds 11 november 2020 is er een serie op Youtube: Koos & Moos. In deze serie gaan Koos en Moos samen op avontuur en vinden ze antwoord op al hun vragen. Spelenderwijs leren ze hoe ze samen liever kunnen zijn voor de aarde. Vol met grappige momenten en leuke liedjes. Ontzettend leuk om eens te bekijken met je kind(eren)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *