Waarom een parasol in de tuin onmisbaar is voor ons

Geplaatst door

Op het moment dat ik dit artikel typ, valt de regen met bakken uit de lucht. Maar als we de weersvoorspellingen mogen geloven, komen er in september nog mooie zomerse dagen aan. Daarom laat ik de parasol nog even buiten staan. Op zonnige dagen is een parasol in de tuin namelijk onmisbaar voor ons en wel hierom!

parasol in de tuin

Waarom een parasol in de tuin onmisbaar is voor ons

Een bleke huid

Ik heb een bleke huid en verbrand snel door de zon, veel sneller dan de mensen rondom mij. Vrijwel ieder jaar mispak ik me aan de eerste lentezon en kom ik na een wandeling thuis met een rode, verbrande huid. Op het moment zelf voel ik er niets van, maar ’s avonds ben ik een kreeft. Dan besef ik, weliswaar te laat, dat het tijd is om de zonnecrème weer boven te halen. Vanaf dan staat er standaard een fles zonnecrème op de kast en smeer ik mezelf altijd goed in voordat ik ga wandelen. Alleen in de tuin durf ik het smeren wel eens overslaan. Soms ben ik nog geen halfuurtje in de tuin en dan vind ik het stom om mezelf helemaal in te smeren. Gelukkig hebben we een grote parasol in de tuin die veel zon tegenhoudt. Sinds we die parasol hebben, ben ik nooit meer verbrand en kan ik zorgeloos genieten van het mooie weer. 

Handig voor Lara

Bij mezelf durf ik de zonnecrème dus wel eens overslaan, maar bij Lara ben ik daar net heel consequent in. Ik vind het heel belangrijk om haar huid goed te beschermen tegen de zon. Voordat ze in de zon komt, smeer ik haar altijd in met de Zenova Kids Sun Milk Roll On. Ook voor Lara vind ik het erg handig dat we een grote parasol in de tuin hebben. Als ze constant van binnen naar buiten loopt en omgekeerd (want dat doen peuters), hoef ik me niet continu zorgen te maken over de zon die op haar huid schijnt. Bovendien is het voor Lara veel leuker om te spelen als ze een beetje schaduw heeft, in plaats van dat ze de hele tijd in de volle zon moet spelen. 

Ik kan niet goed tegen de warmte

Zodra het 25 graden of hoger is, vind ik het geen aangename temperatuur meer om buiten te zijn. Op een warme zomerdag ga ik dan ook ’s ochtends wandelen en blijf ik in de namiddag liever thuis. Doordat we een parasol hebben, kunnen we gelukkig wel nog in de tuin spelen. Met een parasol is het natuurlijk nog steeds warm, maar hierdoor schijnt de zon niet meer in mijn gezicht en dat maakt echt een verschil voor mij. Zonder parasol zou ik het nooit zo lang uithouden in de tuin en zouden we veel meer tijd binnenshuis moeten doorbrengen. Door de parasol hebben we dus veel leuke momenten in de tuin, momenten die we zonder dit item niet zouden hebben. Lang leve de parasol!

Zo, dit zijn een aantal redenen waarom een parasol in de tuin onmisbaar is voor ons. Kan jij goed tegen de zon en warmte? Heb jij een parasol in de tuin staan?

Veel liefs,
Vanessa xxx