Met deze tips geef jij je trap een nieuwe look

Geplaatst door

Wil je de gang een make-over geven? Wellicht is het dan een leuk idee om je trap een nieuwe look te geven! Een trap is immers meer dan alleen een hulpmiddel om naar een andere verdieping te stappen. Denk maar eens na hoe vaak je eigenlijk naar de trap kijkt. Dat is vaker dan je beseft! Dan kan je er net zo goed een mooie eyecatcher van maken, toch? In dit artikel deel ik een aantal tips waarmee jij je trap een nieuwe look kunt geven. Lees mee!

trap nieuwe look

1. Geef je trap een nieuwe look: nieuwe trapbekleding

De één heeft het liefst houten traptreden en de ander houdt net van trapbekleding. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen wat je het fijnste vindt in huis. Het voordeel aan trapbekleding is dat het heerlijk zacht is aan je voeten. Als je graag op blote voeten of sokken rondloopt is bekleding op trap wellicht een goede keuze voor jou. Bovendien geef je je trap zo makkelijk een nieuwe look!

Er zijn verschillende looks om uit te kiezen met trapbekleding. Je kunt voor een volledig stoffen bekleding gaan of slechts gedeeltelijk. Bij de tweede optie zijn trapmatten een goede oplossing, die plaats je makkelijk over het hout van je trap. Natuurlijk kies je ook voor een kleur die jij mooi vindt. Ga je voor een basic kleur trapbekleding of liever voor een opvallende tint?

trapbekleding

2. Trap met LED verlichting

Als je de trap op een bijzondere manier in de schijnwerpers wilt zetten, is het een leuk idee om voor trapverlichting te kiezen. En dan bedoel ik niet aan het plafond boven de trap, maar op de trap zelf. Tegenwoordig is het ontzettend hip om de trap met LED strips te verlichten. Dit geeft je trap meteen een moderne en unieke look! Het leuke aan LED verlichting is dat je zelf je favoriete kleur kunt kiezen. Als je van een rustige look houdt, dan zijn witte LED strips prima. Maar je kunt ook voor een opvallendere look gaan en bijvoorbeeld blauwe LED strips plaatsen. 

led verlichting trap

3. Een nieuwe trapleuning

Een trapleuning zorgt niet alleen voor veiligheid bij het op- en aflopen van de trap, maar bepaalt ook de uitstraling van je interieur. Er zijn veel verschillende trapleuningen om uit te kiezen, waaronder een RVS trapleuning. RVS trapleuningen hebben een moderne look en passen in vrijwel ieder interieur. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en modellen. Om je trap een nieuwe look te geven, kan je bijvoorbeeld kiezen voor de rvs trapleuning zwart met ronde rozet. Als je op dit moment een houten trapleuning hebt, dan fleurt een RVS trapleuning je trap helemaal op!

rvs trapleuning

4. Planten op de trap

Tegenwoordig kan je niet genoeg groen in huis hebben. Overal waar je kijkt, spelen planten in alle maten en vormen de hoofdrol in hippe interieurs. Wellicht zet je zelf al een plant in de gang of een bloemetje op tafel. Maar heb je er al eens aan gedacht om ook planten op je trap te plaatsen? Je kunt bijvoorbeeld om de zoveel treden een plantje neerzetten. Hangplanten aan de trapleuning zijn ook heel leuk! Als je het graag subtieler aanpakt, kan je een bijzettafeltje neerzetten onderaan de trap met daarop een mooie plant.

planten trap
Zo, dit zijn een aantal tips om je trap een nieuwe look te geven. De ene tip is al wat makkelijker of goedkoper dan de andere, maar zo is er voor ieder wat wils. Met deze tips hoef je in ieder geval niet je hele trap te renoveren. Met slechts een kleine aanpassing kan je al een groot verschil maken!

Veel liefs,
Vanessa xxx