Review: Therme Natural Beauty (100% Natuurlijk)

Geplaatst door

Steeds meer mensen verlangen naar verzorgingsproducten die bestaan uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Therme introduceert daarom een luxe geurlijn voor de dagelijkse verzorging, 100% natuurlijk in een 100% recyclebare verpakking van bioplastic: Therme Natural Beauty. Deze collectie bestaat uit een douchegel, shampoo, bodylotion, dag- en nachtcrème. De producten zijn volledig natuurlijk, vegan, dermatologisch getest en ook geschikt voor de droge en gevoelige huid. Elk product in de collectie heeft de verfrissende geur van citroengras, bergamot en kruidige patchoeli. Ik heb de producten ontvangen om te testen en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind!

therme natural beauty

Over Therme Natural Beauty 

De Therme Natural Beauty lijn bevat vijf verschillende producten: een shower gel, shampoo, bodylotion, dag- en nachtcrème. De collectie bestaat uit 100% natuurlijke producten. De verpakkingen zijn van bio-plastic en zijn 100% recyclebaar. Alle producten zijn NATRUE gecertificeerd. Dit is een internationaal keurmerk voor natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica. Met het NATRUE keurmerk wordt aangetoond dat de Natural Beauty lijn met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen is gemaakt. Het NATRUE keurmerk biedt ook de garantie dat de producten dierproefvrij zijn. De Therme Natural Beauty collectie is dus goed voor mens én dier!

De verpakkingen zien er prachtig uit. Ze hebben een parelmoerglans met een bronzen opdruk. Ook het logo vind ik heel mooi, het is een boom met daarin een vrouw. De verpakkingen sluiten mooi aan bij de natuurlijke producten en dat vind ik fijn. De producten hebben een frisse, natuurlijke geur van citroengras, bergamot en kruidige patchoeli. Ik hou wel van zo’n natuurlijke geur, het is eens iets anders dan de geuren die ik normaal gebruik.

therme natural beauty showergel

Therme Natural Beauty Shower Gel – € 6,99 (200 ml)

Laat ik beginnen met de Natural Beauty douchegel! Dit is een zacht schuimende, voedende douchegel die lekker fris, kruidig en natuurlijk ruikt. Na het douchen blijft de geur subtiel hangen. De shower gel bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is hierdoor ook geschikt voor de droge en gevoelige huid, net als de andere producten uit deze lijn trouwens. Er zit wel parfum in de douchegel. Ik heb daar zelf geen problemen mee, maar mocht jij er last van hebben is deze shower gel misschien niet jouw ding.

therme natural beauty shampoo

Therme Natural Beauty Shampoo – € 9,99 (200 ml)

Dit is een natuurlijke shampoo die je haar mild maar goed reinigt. Hij geeft je haar veerkracht en glans. Daarnaast verzorgt het de hoofdhuid en voorkomt het uitdrogen van de hoofdhuid. Ook de shampoo bevat een frisse, natuurlijke geur van citroen, bergamot en patchoeli. De geur blijft na het wassen nog een tijdje hangen en dat vind ik fijn. 

De shampoo bevat geen SLS waardoor hij minder agressief is als een standaard shampoo. Ik moet zeggen dat ik daar eigenlijk weinig van merk want de shampoo schuimt best goed. Hij reinigt mijn haar net zo goed als een shampoo waar wél SLS in zit. Na het wassen voelt mijn haar schoon, fris en zacht aan. Mijn haar is ook goed doorkambaar. Ik mis wel de extra verzorging van een conditioner, hopelijk wordt er in de toekomst nog eentje toegevoegd aan deze collectie.

therme natural beauty bodylotion

Therme Natural Beauty Bodylotion – € 9,99 (200 ml)

Na het douchen vind ik het fijn om mezelf in te smeren met een hydraterende bodylotion. Vooral mijn armen en benen kunnen op dit moment wat extra verzorging gebruiken. De laatste tijd gebruik ik met veel plezier de Natural Beauty Bodylotion. Ook deze bodylotion is 100% natuurlijk en heeft dezelfde geur als de andere producten uit deze lijn. De lotion bevat veel voedende ingrediënten en is vrij dun, maar ook weer niet té dun. Hij smeert heel gemakkelijk uit, trekt snel in en plakt niet. Ideaal voor in de zomer! Na het smeren voelt mijn huid heerlijk zacht aan.

therme natural beauty dagcrème

Therme Natural Beauty Dagcrème – € 14,99 (50 ml)

We kennen Therme vooral van hun producten voor onder de douche en voor het lichaam. Daarom vind ik het heel leuk dat dit merk nu ook een natuurlijke dag- en nachtcrème heeft uitgebracht. De Therme dagcrème bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is ook geschikt voor de droge en gevoelige huid. In de dagcrème zit onder andere vitamine E dat het herstellend vermogen van de huid bevordert, de huid voedt en hydrateert. De crème heeft ook een anti-age werking. 

De Natural Beauty Dagcrème heeft een dunne textuur en smeert heel gemakkelijk uit. Hij trekt heel snel in en laat geen vettig laagje achter. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Ik heb geen last meer van droge plekjes op mijn gezicht. Mede door de dunne textuur en de natuurlijke geur vind ik deze dagcrème ideaal voor de zomer. Alleen jammer dat er geen SPF (Sun Protection Factor) in zit, die moet je nog even apart aanbrengen.

therme natural beauty nachtcrème

Therme Natural Beauty Nachtcrème – € 14,99 (50 ml)

Ook de nachtcrème heeft een dunne structuur, smeert heel gemakkelijk uit en trekt heel snel in. Hij is iets dikker dan de dagcrème, maar nog steeds aan de dunne kant. De Natural Beauty Nachtcrème bevat onder andere hyaluron dat het herstellend vermogen van de huid bevordert en zorgt voor een goede vochtbalans van de huid. Daarnaast biedt de nachtcrème een intensieve verzorging die de fijne lijntjes helpt te verminderen. Ook de Therme nachtcrème heeft een lekkere geur van citroen, bergamot en patchoeli. 

Besluit

Ik vind de Therme Natural Beauty lijn zeker geslaagd! Een mooie verpakking, een lekkere natuurlijke geur en de producten zijn fijn in gebruik. Mijn favorieten zijn de bodylotion en dag- en nachtcrème omdat ze een dunne structuur hebben, gemakkelijk uitsmeren en heel snel intrekken. Ideaal voor in de zomer! De douchegel vind ik prima en ook over de shampoo ben ik tevreden. Ik mis alleen een conditioner voor wat extra verzorging. In het algemeen ben ik zeer tevreden en ik raad deze lijn dan ook zeker aan!

Therme Natural Beauty is vanaf nu verkrijgbaar bij Holland & Barrett en andere drogisterijen. De prijzen voor de producten liggen tussen de € 6,99 en € 14,99.

Veel liefs,
Vanessa xxx