Review: Kruidvat Micellaire Gezichtsreinigingsdoekjes

Geplaatst door

Ik gebruik graag reinigingsdoekjes en mijn huid kan er goed tegen. Toen ik onlangs ging winkelen bij Kruidvat, viel mijn oog op de Kruidvat Micellaire Gezichtsreinigingsdoekjes. Deze micellaire reinigingsdoekjes met komkommerextract en lotusextract zijn nieuw in het assortiment. Een pak met 25 stuks kost slechts € 1,69. Dat is goedkoop! Ik was dan ook erg benieuwd naar de werking van deze doekjes. Ik heb ze inmiddels gebruikt en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind. Lees hier mijn review van de Kruidvat Gezichtsreinigingsdoekjes Micellair!

kruidvat micellaire gezichtsreinigingsdoekjes

Beschrijving Kruidvat Micellaire Gezichtsreinigingsdoekjes 

De Kruidvat Micellaire Gezichtsreinigingsdoekjes hebben een drievoudige werking. De wipes reinigen effectief, hydrateren en verzorgen in één handeling voor een frisse en zachte huid. De milde formule is verrijkt met komkommerextract en lotusextract. De reinigingsdoekjes verwijderen onzuiverheden, talg en (waterproof) make-up. De micellaire reinigingsdoekjes bevatten geen alcohol. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen, ook de meest gevoelige. De doekjes zijn oftalmologisch goedgekeurd. Na gebruik de verpakking goed sluiten.

Ingrediëntenlijst

Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Polysorbate 20, Buthylene Glycol, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Parfum, Decyl Glucoside, Cucumis Sativus Fruit Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Tocopherol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.  

kruidvat gezichtsreinigingsdoekjes micellair

Mijn ervaring

Voor € 1,69 vind ik deze micellaire reinigingsdoekjes zeker fijn! Ze zijn zacht, niet te dun, vochtig genoeg en ze ruiken lekker fris en zoet. De doekjes verwijderen goed mijn make-up. Nu moet ik wel zeggen dat ik geen volledige make-up look draag en ook geen waterproof make-up. Ik draag alleen concealer, mascara, wenkbrauwpoeder en soms oogschaduw. Ik weet dus niet of de doekjes ook geschikt zijn om foundation en dergelijke mee weg te halen.

Volgens Kruidvat zouden de doekjes je huid ook hydrateren en verzorgen, maar daar merk ik niet zoveel van. Het valt wel op dat ze mijn huid niet uitdrogen, wat ik bij andere goedkope reinigingsdoekjes wél al heb gehad. Ik gebruik de Kruidvat micellaire reinigingsdoekjes vooral om mijn make-up te verwijderen en om mijn gezicht te verfrissen. Om mijn huid te hydrateren en verzorgen, breng ik daarna altijd nog een dag- of nachtcrème aan. 

Normaal gebruik ik altijd NIVEA reinigingsdoekjes, die vind ik nog steeds het beste. Die doekjes zijn nog iets dikker en ze verwijderen sneller mijn make-up. Maar ze zijn natuurlijk ook dubbel zo duur. Als ik naar de prijs van de Kruidvat reinigingsdoekjes kijk, dan zijn ze voor dat geld prima!

kruidvat micellaire reinigingsdoekjes

De Kruidvat Micellaire Gezichtsreinigingsdoekjes kosten € 1,69 (25 stuks) en zijn te koop in de Kruidvat winkels en webshop. 

Veel liefs,
Vanessa xxx