Sleur? Tips om je relatie weer leuk te maken!

Geplaatst door

In de eerste maanden van de relatie zweefden jullie op een roze wolk, maar nu de verliefdheid en mysterie zijn weggeëbd, begint er stilaan sleur in jullie relatie te kruipen. Dat is heel normaal maar ook wel zonde, zeker als je een leuke partner hebt. Wat doe je tegen sleur in je relatie? In dit artikel vind je een aantal tips om je relatie weer leuk te maken!

sleur in relatie

1. Relatie weer leuk maken: plan regelmatig een date night

Werken, huishouden, kinderen… Jullie zijn altijd maar druk bezig. Het is dan ook helemaal niet raar dat jullie ’s avonds moe in de zetel ploffen en gezellig Netflix kijken. Alleen mag dit geen dagelijkse gewoonte worden want zo creëer je sleur. Het is belangrijk voor jullie relatie om af en toe uit die zetel te komen en samen iets leuks te gaan doen. Denk aan een romantisch etentje, een avondje bioscoop of een paar uurtjes welness. Een weekendje weg is natuurlijk ook superleuk. Wat dacht je ervan om samen heerlijk te ontspannen in hotel de beyaerd

Hebben jullie daar geen tijd voor? Dan moeten jullie er simpelweg tijd voor maken. Leg jullie agenda’s bij elkaar en plan date nights. Iedere week een date night plannen is ontzettend leuk, maar het moet ook haalbaar zijn op lange termijn. Het is beter om één of twee keer per maand een date night te plannen en jullie daaraan te houden, dan iedere week een date night te plannen en die telkens te moeten afzeggen omdat er iets tussenkomt of omdat je geen oppas voor de kinderen vindt. 

date night

2. Sleur in relatie: blijf interesse tonen in elkaar

Tijdens drukke periodes of als je reeds een lange relatie hebt, kan het wel eens gebeuren dat je naast elkaar leeft en ieder je eigen ding doet. Probeer dit te voorkomen door met elkaar te praten. Niet alleen tijdens date nights, maar liefst iedere dag. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het avondeten of ’s avonds in de zetel met een drankje en hapjes erbij. Als het maar een moment is dat jullie écht even aandacht hebben voor elkaar, dus niet snel tijdens de afwas of terwijl je op je smartphone aan het scrollen bent. Vraag aan je partner hoe het gaat, hoe zijn of haar dag was, waar hij of zij zoal mee bezig is enzoverder.

Of jullie nu vijf of twintig jaar samen zijn, in een relatie is het belangrijk om geïnteresseerd met elkaar te blijven praten. Op die manier toon je dat je partner nog steeds belangrijk voor je is en kan je je relatie weer leuk maken. 

relatie

3. Blijf je partner verrassen

In het begin van de relatie stuurden jullie de hele dag lieve berichtjes, verwenden jullie elkaar met cadeautjes en vonden jullie het geweldig om elkaar te verrassen. Als je relatie in sleur zit is daar waarschijnlijk niet veel meer van te merken. Een tip om je relatie weer leuk te maken is om je partner opnieuw te verrassen. Geef eens een ontbijtje op bed, kook zijn of haar favoriete maaltijd, stuur wat vaker een lief berichtje, koop af en toe een (klein) cadeautje of boek een weekendje weg. Gewoon, zomaar. Ook op intiem vlak kan het fijn zijn om elkaar weer meer aandacht te geven. Als vrouw kan je een mooi lingeriesetje of babydoll kopen om je partner te verrassen. Ook een massage kan jullie weer dichter bij elkaar brengen!

koppel

Heb jij nog tips om je relatie weer leuk te maken?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Een avond met zijn tweetjes: een perfecte tijd voor ontspanning

Erectieproblemen: dit moet je erover weten