Vijf manieren om jouw thuiskantoor nog beter in te richten

Geplaatst door
We werken steeds vaker vanuit huis en aan deze groei lijkt geen einde te komen. Werkend België geniet van de huiselijke sfeer waarin we productiever zijn dan op kantoor. Mede doordat we even in alle rust ons werk kunnen uitvoeren. Binnen het interieur waar we ons het meest in thuis voelen. Maar hoe kan jij jouw thuiskantoor nog beter inrichten om jouw productiviteit op een zo’n hoog mogelijk niveau te krijgen? 
 

1. VOEG HANDIGE ORGANIZERS TOE
Het organiseren van je spullen voorkomt niet alleen dat je minder chaotisch te werk gaat, het creëert ook een gevoel van rust. Voor wie thuis aan een bureau werkt dat tevens door de partner of kinderen wordt gebruikt zal dit maar al te goed herkennen. Door je bureau te voorzien van handige opbergvakken zorg jij ervoor dat je werkplek er een stuk overzichtelijker uitziet!

2. INVESTEER IN EEN GOEDE DESIGN BUREAUSTOEL
Design en bureaustoelen, gaat dat samen? De afgelopen jaren zijn er wat prachtige bureaustoelen ontwikkeld waarmee ieder thuiskantoor comfortabeler en stijlvoller wordt. Eames bureaustoelen laten zien dat ook in de jaren 50 stijl een belangrijke rol speelde. Deze echte klassieke office chairs van Charles Eames zijn namelijk uniek in hun soort. Jaren 50 en 60 design is op dit moment ontzettend hard in. En ik begrijp helemaal waarom. 
 
 
3. ZORG VOOR VOLDOENDE VERLICHTING
Zelfs op een donkere wintermiddag is het belangrijk dat je voldoende licht hebt om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom is het correct verlichten van je thuiskantoor een must als je niet in het donker wilt zitten. Met wat sterke LED-lampen voeg je het licht toe op een sfeervolle manier. Hierdoor blijft de sfeer huiselijk en voorkom je een onprettige werkplek. 
 
4. HANG JE FAVORIETE KUNSTWERKEN OP
Dat wat jou inspireert of motiveert, moet natuurlijk rondom jouw werkplek te vinden zijn. Of dat nu de abstracte kunst van Pollock is, of een poster met een inspirerende uitspraak. Alles wat jou kan helpen om net dat stapje extra te zetten moet binnen jouw thuiskantoor te vinden zijn. 
 
5. GEEF JEZELF DE RUIMTE
Veel thuiskantoren worden weggedrukt naar een benauwde kamer of hoek van de woonkamer. Dat terwijl de werkzaamheden die op deze plek worden uitgevoerd waarschijnlijk het brood op de plank brengen. Waarom zou je niet meer investeren in je thuiskantoor door het extra ruimte te geven? Dan kan je meteen die mooie Eames bureaustoel een plekje geven ;-).
 

Werk jij ook steeds vaker vanuit huis? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx