zaterdag 8 december 2018

Waarom zou je kiezen voor wasbare luiers?

Steeds meer mensen kiezen voor wasbare luiers. Je hoort er veel verschillende meningen over. De ene vindt het verschrikkelijk en voor de ander is het een echte uitkomst. Waarom zou je kiezen voor wasbare luiers? Ik zet de belangrijkste voordelen op een rijtje!


1. GOEDKOPER

Wasbare luiers zijn in aankoop vrij prijzig, maar je verdient dat wel terug als je kindje lang in deze luiers zit. Volgens de consumentenbond ben je voor een kind gemiddeld zo'n € 800 kwijt aan wasbare luiers, waarbij de eerste investering zo'n € 400 euro is. Van wegwerpluiers gebruik je er minstens 5.300 voordat je kind zindelijk wordt en dat kost gemiddeld € 1310. Scheelt dus best wat geld.

2. BETER VOOR HET MILIEU

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Je hebt veel minder afval omdat je de luiers niet weggooit. Een baby heeft gemiddeld 6 luiers per dag nodig (soms meer) dus dat zijn zo'n 30 luiers per week. 

3. HET IS BEST SCHOON

Veel mensen denken dat je bij een wasbare luier "kaka" aan je handen krijgt of dat je de luiers moet uitspoelen, maar dat is bij de huidige wasbare luiers gelukkig niet meer het geval. Nu ligt er een los doekje in de luier waarin alles wordt opgevangen. Het doekje kan dan meteen in de vuilnisbak en de luier kan zonder omspoelen in de wasmachine.

4. SNELLER ZINDELIJK

Volgens onderzoek zijn kinderen met een wasbare luier sneller zindelijk dan 3 jaar en 2 maanden. Doordat wasbare luiers wat minder absorberen, zal een kind er zich sneller van bewust worden dat het geplast heeft. Wegwerpluiers absorberen sterker waardoor een kind helemaal niet merkt dat er iets aan de hand is. In de zindelijkheidsfase is het aangeraden om je kindje een oefenbroekje aan te doen, maar je kan hier dus ook wasbare luiers voor gebruiken, bijvoorbeeld de Bamboozle stretch luier

Wat gebruik jij voor je kindje: wasbare luiers of wegwerpluiers? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 opmerkingen:

  1. Top artikel om te lezen goede tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De ouders van m'n vriends petekindje gebruiken wasbare luiers en daar ben ik zo blij om. :-)

    BeantwoordenVerwijderen