Carnaval: 4 tips om in de carnavalsstemming te komen

Geplaatst door
Het is bijna zover: Kerst en Nieuwjaar! Met alle feestdagen stress is het misschien handig om even aan wat anders te denken. Het duurt namelijk ook niet heel lang meer tot het carnaval is. Carnaval begint steeds meer in populariteit te stijgen. Het is niet langer meer het feest dat alleen mensen in Aalst en Amsterdam vieren. Carnaval begint in heel België en Nederland erg populair te worden. Om jou alvast een beetje te inspireren heb ik hieronder een aantal tips voor je klaarstaan om je binnen no-time in de carnavalsstemming te krijgen. 
 
carnaval

NODIG JE VRIENDEN OF FAMILIE UIT

 
Carnaval is een gezelligheidsfeest en moet je met zo veel mogelijk mensen vieren. Probeer je vrienden en familie daarom alvast in de stemming te krijgen door ze een te gekke uitnodiging te sturen. Wees creatief, een mooi design en pakkende teksten zullen zeker helpen om iedereen enthousiast te maken. 
 
CARNAVALSKRAKERS
 
Wissel van tijd tot tijd Mariah Carey in voor Snollebollekes om iedereen alvast een beetje in de carnavalssfeer te krijgen. De meeste zouden het waarschijnlijk geen probleem vinden om een keertje geen normale kerstnummers te luisteren. Het is een hele goede manier om iedereen ervan bewust te maken dat carnaval er weer aan komt. 
 
KOSTUUMS
 
Verzin met zijn allen alvast het thema van jullie carnavalsgroep. Dit kan zijn: superhelden, spelletjes, films, Belgisch of Hollands; eigenlijk zijn er te veel om op te noemen. Als jullie een beetje creatief zijn kunnen jullie ze ook zelf maken. Het is ook een heel goed gespreksonderwerp aan tafel bij het kerstdiner. Als je dan toch al bij je familie of vrienden over de vloer bent kunnen jullie het er dan alvast goed over hebben. 
 
CARNAVALSPAKKEN
 
Als dit niet de eerste keer is dat je carnaval viert bestaat er een grote kans dat je het merk OppoSuits al eerder hebt gezien. Dit Nederlandse bedrijf maakt al sinds 2012 te gekke pakken. Onder het motto ‘Proud to be Fout’ is het zeker leuk om eens te kijken of zij misschien jouw perfecte carnavalsoutfit hebben. 
Voor mannen en vrouwen bieden ze een groot assortiment kleurrijke pakken aan. Als jij er deze carnaval leuk maar ook stijlvol uit wilt zien kan je ervoor kiezen om hun carnavalspakken voor mannen of vrouwen een keertje te bekijken. Daarnaast kunnen de pakken gewoon in de wasmachine dus hoef je je geen zorgen te maken dat jouw carnavalsoutfit vies wordt. 
Carnaval is misschien wel één van de leukste feestweken in België en Nederland. Als je het zelf nog nooit hebt gevierd wordt het wellicht ook eens tijd om dit te gaan overwegen. Je hoeft uiteraard niet zo hard te gaan feesten als de harde carnaval kern. Je kan ook van alle shows, praalwagens en gezelligheid genieten met je familie of vrienden zonder alle drank. Het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin heeft en eventjes gek kan doen zonder dat het raar is ;-).
 
Vier jij carnaval? Wat is jouw perfecte carnavalsoutfit?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx