Inspiratie voor een alternatieve kerstboom

Geplaatst door
Steeds meer mensen kiezen een alternatief voor de kerstboom. Omdat ze niet blij worden van de naalden in huis. Omdat ze het zonde vinden een levende boom na 2 weken bij het grofvuil te dumpen. Omdat ze een duurzame kerst willen. Of gewoon omdat er zoveel bijzondere en mooie alternatieven bestaan! Doe hier alvast wat inspiratie op of laat je inspireren door de kersttrends van 2018.
 

EEN BOOM VAN LAMPJES

Met een slinger van kleine lampjes, een paar spijkers en een hamer maak je zelf een prachtige boom van lampjes op je muur! Een mooi alternatief dat voor veel sfeer zorgt en ook na de feestdagen nog goed past. 
 
BOEKENBOOM
 
Ben je een echte boekenwurm? Dan heb je waarschijnlijk genoeg boeken in de kast staan om zelf een speelse, gezellige boom van te stapelen! Decoreer de boekenboom met lampjes voor de echte Kerstsfeer én zodat de kleurrijke kaften beter uitkomen. 
 
KANT-EN-KLARE BASISBOOM
 
Geen zin om zelf een boom te bouwen? Je kunt ook een houten of metalen frame kopen in de vorm van een kerstboom, en deze zelf naar wens versieren. Met dennentakken, lampjes en kerstballen. Of met kerstkaartjes en polaroid foto’s!
 
LADDERBOOM
 
Met twee lange boomtakken en een paar kleintjes kun je zelf een ladder bouwen die in een punt (bovenaan natuurlijk) eindigt. Aan de traptreden van deze alternatieve kerstboom hang je decoraties, en om de poten wikkel je gezellige lampjes! 
 
WOORDENBOOM
Als je het niet erg vindt om de muur na de winter over te schilderen, kun je er een hele leuke woordenboom op maken. Met typische kerstwoorden of een lange zin uit een kerstlied; knalrode of groene letters; en kleine sterretjes of kerstboompjes tussendoor. Voor het echte kerstboomeffect eindig je met een (getekende) plantenbak onder de breedste en laatste zin! 
 
STICKERBOOM
 
Een boom op je muur, zonder deze later over te moeten schilderen? Kies dan voor een sticker. Van een groene boom met kerstballen. Of een kerstboomsilhouet met vogeltjes erin. Ook een woordenboom is in stickervariant verkrijgbaar! 
 
DESIGN BOOM
 
Allemaal leuke ideeën voor een creatief alternatief. Maar misschien wil je wel gewoon een mooie design boom voor in je moderne interieur, die je elk jaar opnieuw kunt gebruiken. Ook daarin is keuze genoeg in de winkels! Van chroom, koper, aluminium, hout… en in talloze ontwerpen. Voor elk interieur een match!
 
Welke kerstboom vind jij het leukste?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.