YLONN ontharen tegen scheerirritatie

Geplaatst door
Ik vind het ontzettend belangrijk om mijn lichaam te verzorgen en daar hoort ontharen zeker bij. Echter vind ik ontharen één van de minst leuke beautyklusjes om te doen. Na het scheren heb ik vaak last van ingegroeide haartjes en dat vind ik niet fijn. Toen ik de YLONN producten mocht testen was ik dan ook erg benieuwd. Deze producten voorkomen scheerirritatie zoals rode bultjes en ingegroeide haartjes. Ik heb de producten vier weken getest en vandaag vertel ik jullie graag wat ik ervan vind. 
 
ylonn raka kjarr

ylonn kjarr scrub peeling biologische basis
 
YLONN KJARR SCRUB & PEELING OP BIOLOGISCHE BASIS – € 21,70 (125 ML)
 
“Door regelmatig te scrubben houd je de huid jong en vitaal. Het verwijdert dode huidcellen en geeft een extra “boost” aan de huid die geplaagd wordt door ingegroeide haartjes. Het biologische ingredient Bacillus Ferment is een natuurlijke en zachte variant op scrubben met fruitzuren. Hierdoor is deze 2-in-1-scrub-en-peeling uitermate geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de meest gevoelige. Veilig te gebruiken op alle delen van je lichaam, dus ook op de tere huid van je bikinilijn.”
 
Alvorens je begint met ontharen, breng je een kleine hoeveelheid met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid. Laat dit minstens 2 minuten inwerken zodat het biologische ingrediënt Bacillus Ferment goed zijn werk kan doen. Daarna masseer je de huid nogmaals met ronddraaiende bewegingen in en spoel je alles af met warm water. Voor het beste resultaat gebruik je de scrub 2 à 3 keer per week. 
 
scrubben
 
Ingrediënten: Aqua, isostearyl isostea-rate, butyrospermum parkii butter, cetyl alcohol, polydimethylsiloxane, ppg-3 benzyl ether myristate, prunus armenia-ca kernel extract, cetearyl alcohol, ceteth-10 phosphate, dicetyl phosphate, phenoxyethanol, parfum, sodium polyacrylate, tocopheryl acetate, glycerin, ethylhexyl cocoate, propylene glycol, bacillus ferment, maltodextrin, helianthus annuus seed oil, ethylhexyl- glycerin, polysorbate 20, ribes nigrum bud extract, sodium hyaluronate
 
De scrub is vrij dik van textuur en bevat abrikozenpitjes. Ondanks dat het een stevige scrub is, is hij toch mild voor mijn huid en dat vind ik fijn. Ik gebruik de scrub zo’n 2 keer per week voordat ik ga scheren. Na het scrubben voelt mijn huid superzacht aan, vooral mijn benen. Echt een heerlijk gevoel! Ik voel duidelijk verschil op de dagen dat ik wel en niet heb gescrubd. De scrub ruikt heel subtiel naar abrikozen, zeker niet overheersend. 
 
ylonn raka helende kamferolie


YLONN RAKA MET HELENDE KAMFEROLIE – € 25,90 (90 ML)
 
“YLONN Raka gebruik je als een aanvulling op je huidige onthaarmethode en breng je dagelijks gemakkelijk dun aan op het probleemgebied. Het dagelijks gebruik rekent af met de ongemakken rond ontharen. De natuurlijke ingrediënten zoals wilgenbast, kamferolie en kamille verlichten direct de jeuk, voorkomen ingegroeide haartjes en bestrijden rode (scheer)bultjes.”
YLONN Raka zit in een handige roller waardoor het product snel en gemakkelijk aanbrengt. Voor gebruik goed schudden en daarna breng je een dun laagje aan op het probleemgebied. Laat dit even intrekken en spoel niet af. Bij grotere oppervlaktes zoals bijvoorbeeld de benen mag Raka worden uitgesmeerd met de handen. Breng 1 of 2 strepen aan met de roller en smeer uit. Belangrijk is wel dat je dit product iedere dag gebruikt en dus niet alleen op de dagen dat je gaat ontharen. 
 
ylonn raka helende kamferolie stick roller
 
Ingrediënten: Aqua, alcohol denat, isopropyl alcohol, propylene glycol, acetylsalicylic acid, glycerin, cyclopentasiloxane, hydroxyethyl ethylcellulose, hydroxyphenyl propamidobenzoic acid, camphor oil, phenoxyethanol, butylene glycol, salicylic acid, ethylhexylglycerin, glycolic, acid, bacillus ferment, limonene, linalool, pentylene glycol, lactic acid
 
Ik vind de roller superhandig in gebruik. In enkele seconden heb je het product aangebracht, gemakkelijker kan eigenlijk niet. Een minpunt is dat de YLONN Raka alcohol bevat waardoor mijn huid enorm prikt na het aanbrengen. Of ik het product ’s ochtends of ’s avonds aanbreng, wel of niet na het scheren, ik ervaar altijd een branderig gevoel. Hierdoor vind ik het product minder aangenaam om te gebruiken. Maar… de Raka doet wél goed zijn werk want na ongeveer een week had ik al veel minder last van ingegroeide haartjes. Vooral onder mijn oksels en in mijn bikinilijn merk ik een groot verschil. Na vier weken kan ik zeggen dat de ingegroeide haartjes en rode bultjes voor een groot deel zijn verdwenen en dat vind ik heel fijn. De YLONN Raka doet dus wat hij belooft! Jammer van het branderige gevoel, maar verder ben ik heel tevreden over dit product.

Graag geef ik nog even mee dat niet iedereen een branderig gevoel ervaart. Ik heb al veel reviews gelezen van andere bloggers die hier helemaal geen last van hebben. Het hangt er dus een beetje van af hoe gevoelig je huid is. De werking is prima dus het is absoluut het proberen waard. Mocht jij ook last hebben van scheerirritatie, neem dan zeker eens een kijkje in de YLONN webshop!

 
Heb jij na het ontharen ook last van ingegroeide haartjes of rode bultjes?
 

Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Ik kende dit merk helemaal nog niet! Maar deze producten komen wel perfect van pas voor mij! Ik ga ze op mijn wishlist zetten! 🙂

  2. Wat een interessant product. Ik weet alleen niet of het wat voor mij zou zijn. Heb met deodorant ook vaak dat ik moet oppassen dat het niet brand.

  3. Dit kende ik nog niet, maar de producten lijken me wel goed. Behalve dan het branderig gevoel is wel een minpuntje xx

Reacties zijn gesloten.