5 redenen om een trampoline aan te schaffen

Geplaatst door
Ik ben gek op het moment dat je weer lekker in de tuin kunt vertoeven. Het mooie weer lijkt nu echt te zijn begonnen. Zeker met ons dochtertje Lara is het heerlijk om naar buiten te kunnen. Als kind vond ik het zelf vooral heerlijk om buiten in de zon op de trampoline te kunnen spelen. Lara is nu natuurlijk nog te jong (bijna 5 maanden), maar ik kijk als mama al erg uit naar het moment dat zij lekker in het rond springt in onze tuin. Ik ben me al een beetje gaan oriënteren en het lijkt me leuk om jullie al het een en ander te vertellen over wat er allemaal mogelijk is met een trampoline. Iedereen met kinderen zou ik een trampoline zeker aanraden. Ik zet 5 redenen op een rijtje! 

trampoline
 

1. GOEDE BEWEGING VOOR JE KIND
Lichamelijke beweging is voor de kinderen van tegenwoordig helaas niet meer zo vanzelfsprekend, terwijl beweging juist heel goed is. Op een trampoline worden bijna alle spieren aan het werk gezet. Met een trampoline kunnen kinderen dus niet alleen hun energie kwijt raken, maar ook hun groeiende spieren sterker maken. Laat je kinderen dus lekker springen en trucjes doen op een trampoline, want dit is supergezond! Als je bang bent dat je kids vallen, kun je ervoor kiezen een veiligheidsnet te bevestigen. Dit is een vangnet voor de iets té enthousiaste springers! Ook zijn er veel opties om een trampoline in te bouwen in de grond.
2. LEKKER IN DE BUITENLUCHT
Het lekker buiten zijn is ook een groot voordeel van een trampoline. Frisse lucht en zuurstof helpt je kind om nieuwe energie te krijgen. Daarnaast helpt frisse lucht je kind om alle informatie van de dag beter te kunnen verwerken. En de zon niet te vergeten, want al springend krijgt je kind vitamine D binnen!
3. VEEL PLEZIER VOOR GROOT EN KLEIN
Een trampoline is ontzettend leuk voor groot en klein. Bij trampolines wordt vaak een leeftijd vanaf 4 jaar geadviseerd. Vanaf die leeftijd weten kinderen hun eigen lichaam beter staande te houden. Maar een trampoline kan ook ontzettend leuk zijn bij jongere kinderen. Als je als ouder goed oplet is kruipen, rollen en lekker luieren op een trampoline superleuk voor een kleintje. En een trampoline blijft eigenlijk altijd goed vermaak, ook oudere kinderen vinden lekker springen vaak nog erg fijn! En sommige sportieve papa’s en mama’s vinden het springen zelf stiekem ook heel leuk.
4. DUURZAAM SPEELGOED
Het plezier is dus voor jong en oud en daarom is het maar goed dat trampolines lang mee gaan. Het is een aankoop waarvan je hele gezin jarenlang plezier heeft. Trampolines van de bekende merken zijn bestendig tegen intensief gebruik. Mochten sommige onderdelen toch verslijten, dan kun je gemakkelijk onderdelen los bijkopen.
5. EEN LEUKE TOEVOEGING AAN JE TUIN
Verder zijn trampolines écht een toevoeging aan je tuin. De beschermranden zijn er in verschillende kleuren. Kies dus zelf wat bij je tuin past, bijvoorbeeld vrolijke roze, lente geel of gras groen. De ronde trampoline is de meest bekende trampoline, maar ik zag ook veel rechthoekige modellen voorbij komen! Zo is er minder ruimte verlies in je tuin, ideaal!
Heb jij een trampoline in je tuin? Of ben je van plan er een te kopen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. 5 maanden alweeer! Eigenlijk vind ik trampolines niet alleen voor kinderen leuk, ik sta ook graag op een trampoline. Meestal is dat met vakanties, want een trampoline past niet op ons balkon haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *