5 tips om de lente in huis te halen

Geplaatst door
Ik hou van de lente. Ik voel me veel vrolijker als het zonnetje schijnt en ik heb ook meer energie om dingen te ondernemen. Zo ben ik de afgelopen tijd al veel gaan wandelen, maar ook binnenshuis heb ik niet stilgezeten. In de lente vind ik het namelijk fijn om mijn interieur een update te geven. Weg met de donkere winterkleuren, hallo frisse lentekleurtjes! Heb jij ook zin om aan de slag te gaan en kan je nog wat inspiratie gebruiken? Vandaag deel ik 5 tips om de lente in huis te halen!
 
lente inspiratie

1. MAAK HET LICHTER

Een eerste stap is om de donkere kleuren uit je woonkamer te laten verdwijnen. Vervang de winterse fleece op de zetel door een lichte plaid en/of verwissel de donkere gordijnen door lichtere exemplaren. Als je het graag wat groter aanpakt, dan kan je ook nieuwe meubels of accessoires kopen. Een mooi schilderij aan de muur, een ander bijzettafeltje naast de zetel of een nieuw tapijt.

2. KLEUR OP DE MUUR
 
Als we aan de lente denken, denken we aan kleuren. Vrolijke accessoires geven je interieur direct een andere look, maar je kunt nog veel meer doen. Verf één van de muren in een nieuw fris kleurtje of kies een behang in een vrolijk printje. Mag het iets simpeler? Bedek dan een muur met prachtige posters en quotes, uiteraard in frisse lentekleurtjes. 


3. BLOEMEN

Hoe krijg je een beter lentegevoel dan wanneer je de geur van verse bloemen ruikt? Koop een mooi boeket met vrolijke kleurtjes en je huis ziet er meteen een stuk zonniger uit. Je kunt verschillende kleurrijke bloemen bij elkaar stoppen in een vaas, of voor kleine vaasjes kiezen met daarin één takje. Gebruik mooie vazen want dan zullen je bloemen het beste tot hun recht komen.
 
4. VERVANG DE KUSSENS
 
Een gemakkelijke manier om de lente in huis te halen is om de kussens te vervangen. Kies voor lichte pasteltinten, frisse kleurtjes of een vrolijk motiefje. Zo krijgt je woonkamer meteen een andere look. Je hoeft trouwens niet allemaal nieuwe kussens aan te schaffen, de kussenhoezen vervangen is voldoende én een stuk goedkoper. 
 
5. EEN LENTEGEUR IN HUIS
 
Ik zei het al eerder: de geur van verse bloemen zorgt voor een echt lentegevoel. Daarnaast kan je kiezen voor geurkaarsen in vrolijke kleurtjes, of voor geurstokjes in een heerlijk lentegeurtje. Niets is fijner dan thuiskomen in een huis dat altijd lekker ruikt!
 
Bron foto: Shutterstock
Hoe haal jij de lente in huis?
Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

Reacties zijn gesloten.