Waarom ik zo blij ben met onze nieuwe slaapkamer

Geplaatst door
In oktober vorig jaar zijn Glenn en ik verhuisd van een huurappartement naar een eigen huis. Een mooie stap in ons leven. Echter heb ik deze verhuis erg stressvol ervaren, mede omdat ik toen al 30 weken zwanger was en er meer werk aan het huis was dan verwacht. Wat was ik blij toen alles achter de rug was! Inmiddels wonen we hier al bijna een half jaar en voel ik mij helemaal thuis. Ik ben ontzettend blij met alle kamers in ons huis, maar onze slaapkamer behoort toch wel tot mijn favoriete plekken. Hieronder vertel ik je waarom!
 
slaapkamer

Al zolang Glenn en ik samenwoonden, sliepen we in een houten tweepersoonsbed. Op zich niets mis mee. Alleen was dit bed al meer dan 10 jaar oud en kraakte het op de duur langs alle kanten, zo irritant! Het gekraak verstoorde echt onze slaap want bij iedere beweging werden we wakker van het geluid. Ook de matras was versleten want deze had “putten” op de plekken waar we sliepen, waardoor we niet comfortabel meer konden liggen. We wilden graag een nieuw bed kopen, maar we stelden dit altijd uit omdat we op het tweede verdiep in een appartement woonden. We moesten al een verhuislift huren om de bedden te verplaatsen en daar hadden we geen zin in. We besloten om nog wat door te zetten en pas een nieuw bed te kopen als we zouden verhuizen, tenzij het op een dag helemaal kapot zou gaan natuurlijk.
Zodra we de sleutel kregen van ons huis, zijn Glenn en ik meteen een nieuw bed gaan kopen. Omdat we dit keer wilden investeren in een goed en kwalitatief bed, zijn we voor een boxspring gegaan. 100% comfort en geen gedoe met (krakende) lattenbodems meer! Het model van de boxspring hebben we snel gekozen, maar voor de matras hebben we wat langer onze tijd genomen. Een mens slaapt gemiddeld 8 uur per dag dus dan is een goede matras ontzettend belangrijk. Bij Matrasaanhuis.nl vind je een uitgebreide collectie matrassen, ze maken zelfs matrassen op maat! Glenn en ik hebben verschillende matrassen getest en we hebben uiteindelijk eentje gekozen die perfect bij ons past. Ondertussen slapen we al bijna een half jaar in onze boxspring en wat is dat heerlijk! Voor ons ligt een boxspring veel comfortabeler dan een houten tweepersoonsbed. We hebben het gevoel alsof we iedere nacht in een hotelbed slapen en dat is zalig!


Naast de boxspring hebben we ook twee nieuwe nachtkastjes en een ladekast gekocht. Enkel onze “oude” kledingkast hebben we nog. Onze slaapkamer is dus eigenlijk zo goed als nieuw en dat is echt fijn. Onze mening is: als je iets doet, doe het dan goed ;-). De muren van de slaapkamer hebben we trouwens in het blauw geverfd en dat is heel rustgevend. Misschien plaatsen we in de toekomst nog wat mooie decoratie aan de muur, maar momenteel ben ik heel blij met onze nieuwe slaapkamer hoe ze is!
Bron foto: Shutterstock
 
Ben jij tevreden met jouw slaapkamer? Wat zou je graag willen veranderen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Ik heb ook ooit een boxspring gehad, dat was het fijnste bed ooit. Toen wij moesten verhuizen kon de boxspring niet mee, dat was echt zo jammer! (hij kan niet via de trap, wel door het raam…)

Reacties zijn gesloten.