Mijn tips om te besparen #2

Geplaatst door
Alles wordt steeds duurder de dag van vandaag. Ik denk dat iedereen op het einde van de maand wel eens piekert over hoeveel geld er weer de deur uit is gegaan. Zeker wanneer je op jezelf woont of samenwoont gaat er veel geld naar huishuur, boodschappen en andere maandelijkse lasten. Mijn vriend en ik kunnen er zeker van meespreken. In de loop der jaren hebben we wat tips en trucks gevonden waardoor we geld kunnen besparen en die ga ik vandaag met jullie delen!
 
tips om te besparen

Bron foto: Shutterstock
 
BOODSCHAPPEN
Al van sinds mijn vriend en ik samenwonen gaan we wekelijks boodschappen doen bij Lidl. Dat bespaart echt veel geld uit. Ondanks dat we dichtbij een Delhaize wonen, rijden we toch liever 10 minuutjes met de auto om naar de Lidl te gaan. Het verschil qua rekening is echt heel groot. Nu, ik ben het er helemaal mee eens dat je bij de Lidl vooral basic dingen vind en geen ‘speciallekes’, voor dat laatste kan je beter wel naar winkels zoals Delhaize. Dan raad ik aan om beide winkels te combineren. De simpele dingen zoals brood en melk kan je perfect bij Lidl kopen, de speciale dingen haal je dan bij een wat duurdere winkel. Je moet er misschien wat meer tijd in steken, maar op een maand zal dat veel geld besparen.
Ook het maken van een boodschappenlijstje kan helpen. Sinds we op voorhand noteren wat we nodig hebben, geven we een stuk minder geld uit. Wanneer je zomaar door de winkel loopt en geen idee hebt van wat je allemaal nodig hebt, dan gooi je al snel te veel in je winkelmandje met als gevolg een veel te dure rekening aan de kassa.
 
GA NAAR DE MARKT
Het is nu al een tijdje geleden dat we naar de markt zijn geweest, maar eigenlijk zouden we dat vaker moeten doen. De markt is niet alleen gezellig, maar je kan er ook heel wat dingen scoren aan een voordeligere prijs dan in de winkel. Ik heb er eens 20 verjaardagskaartjes gekocht voor slechts € 3, wow! Dat is de prijs die je vandaag de dag betaald voor slechts één kaartje. Ook groenten en fruit zijn er vaak goedkoper én verser, om nog maar te zwijgen over de mooie bloemen die je er kan kopen… Ik raad iedereen aan om eens een uitstapje naar de markt te maken, je zal het je zeker niet beklagen!

markt aardbeien
TWEEDEHANDS KOPEN EN VERKOPEN
Voordat mijn vriend en ik verhuisd zijn, hebben we heel wat spullen tweedehands verkocht op internet. Het vraagt uiteraard een beetje tijd, o.a. foto’s maken, e-mails sturen, afspraken maken, postpakketjes versturen… Maar je kan er wel wat geld mee verdienen. Ik heb vooral veel boeken verkocht. Daar word je natuurlijk niet rijk van, maar ik heb er in ieder geval meer aan verdiend dan toen de boeken nutteloos in mijn kast stonden. Ook hebben we al verschillende dingen tweedehands gekocht, o.a. een nieuw televisiemeubel. Het ziet er splinternieuw uit en toch hebben we er een pak minder voor betaald dan in de winkel.


OVERSTAPPEN ABONNEMENTEN
Minstens één keer per jaar vergelijken mijn vriend en ik de abonnementen van GSM, internet, water, elektriciteit en dergelijke. Zo hebben we al verschillende keren ontdekt dat andere abonnementen voordeliger zijn. Men zegt wel eens: de mens is een gewoontedier, en dat klopt ook. Hoeveel mensen zijn er wel niet die jarenlang hetzelfde abonnement hebben, gewoon omdat ze er vanuit gaan dat hun abonnement wel goed zal zijn en daardoor eigenlijk jaren te veel betalen? Zonde! Op internet kan je makkelijk alle abonnementen vergelijken. Neem er even de tijd voor en wie weet kan je op jaarbasis heel wat geld besparen.

 

SHOPPEN MET KORTING
 
Ik vind het ontzettend leuk om online te shoppen. Het is niet alleen gemakkelijk vanuit je luie stoel, maar vaak is online shoppen ook gewoon goedkoper. Een voorbeeldje! Ik bestel mijn voedingssupplementen altijd bij de online apotheek Farmaline omdat ze daar veel goedkoper zijn dan in de apotheek in mijn dorp. Voor ik iets bestel in hun webshop neem ik eerst altijd een kijkje op www.solden.be/kortingen/gezondheid-en-verzorging. Dit is een website waarop je de populairste kortingen van België kan vinden. Je vindt er o.a. kortingen voor ICI Paris XL, Farmaline, La Redoute en Bol.com. Alle kleine beetjes helpen, toch?
 
Bron foto: Shutterstock
EEN ETENTJE ORGANISEREN
Mijn vriend en ik houden van lekker eten en daarom vinden we het ook ontzettend leuk om een avondje uit eten te gaan, zowel onder ons tweetjes als met vrienden en familie. Sinds we samenwonen organiseren we vaker thuis een etentje. Het is niet alleen gezelliger in huiselijke sfeer, het bespaart ook veel geld uit. Je hoeft trouwens niet iedere keer een uitgebreid diner klaar te maken. Een tapasavond kan ook heel leuk zijn én je kan er mee besparen!

 

VAKANTIE BOEKEN
 
De zomervakantie komt eraan en dat wil zeggen dat het tijd is om een leuke vakantie te boeken. Jammer genoeg kosten zulke dingen een smak geld. Op de website www.solden.be/kortingen/vakanties-en-reizen vind je verschillende (vroegboek)kortingen, last minute vakanties en interessante promoties. Neem zeker eens een kijkje voor je je vakantie gaat boeken, het kan best veel geld schelen en zo heb je alvast wat extra budget over om uit te geven op die zonnige bestemming!
 
vakantie
 
Heb jij nog tips om te besparen? Deel ze bij de comments!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Eigenlijk zou ik ook vaker naar de markt moeten gaan, maar gek genoeg komt het er niet van. Wij gaan ook altijd naar de LIDL en anders naar de Jumbo voor de producten die LIDL weer niet heeft. Gek genoeg is AH soms ook best de moeite waard, zeker als ze 1 plus 1 gratis hebben.
    Die website is zeker handig, ik heb even gekeken of deze ook in Nederland is. Vaak zoek ik online ook naar kortingcodes en dat kan heel veel schelen inderdaad!

  2. Ik merk het echt wel dat ik geen boodschappen meer bij de Lidl doe, maar dat is gewoon niet te doen op de fiets (het is zo'n 15 – 20 minuten fietsen, maar met veel boodschappen misschien wel langer).
    Wat ook een leuke is, is de Scoupy app!

Reacties zijn gesloten.