5 tips voor een lekker paasontbijt

Geplaatst door
Het is bijna Pasen en dit wordt door veel mensen gevierd met een paasontbijt. Bij sommigen is dit heel uitgebreid en bij anderen gaat het meer om de gezelligheid. Eén ding is zeker: je wilt je familie en vrienden verrassen met een heerlijke maaltijd. Vandaag deel ik 5 tips voor een lekker paasontbijt!
paasontbijt

Bron foto: Shutterstock
 

1. EEN MOOI GEDEKTE TAFEL

Als eerste is het leuk als de tafel mooi gedekt is. Dat is iets waar je op een gemakkelijke manier aandacht aan kan besteden. Kies een mooi tafellaken uit, koop vrolijke servetten, dek de tafel met je mooiste servies en zet bijvoorbeeld een prachtig paasboeket neer. Succes gegarandeerd!
 
2. EIEREN OP VERSCHILLENDE MANIEREN
 
Bij Pasen horen eieren. De meeste mensen denken meteen aan chocolade paaseieren, maar ook gewone eieren horen erbij. Een gekookt eitje kent natuurlijk iedereen, maar je kunt eieren op veel manieren bereiden. Wanneer je een paasontbijt voorziet is het wellicht een leuk idee om deze verschillende manieren op tafel te zien: gekookte eieren, een roerei, spiegelei of verborgen ei. Hoe maak je een verborgen ei? Snijd een hardgekookt ei door de helft en wikkel er een plakje ham of kaas omheen. Dit wikkel je in bladerdeeg en doe je in de oven. Simpel maar wel heel lekker! 


Tip: Vraag je je af of het ei nog goed is? Dompel het in een glas water: een oud ei blijft drijven. Op de website van Hello Fresh vind je nog meer leuke ei-weetjes!

pasen eieren weetjes hello fresh
3. VERSE SAPJES
 
Een glaasje sinaasappelsap is onmisbaar tijdens het paasontbijt. Je kunt natuurlijk een doos sinaasappelsap in de supermarkt kopen, maar het lekkerste is om sinaasappelen vers te persen. Wil je nog verrassender uit de hoek komen? Dan kan je sapjes maken in verschillende kleuren. Enkele voorbeelden: een sapje met aardbeien, frambozen en sinaasappel (rood) of een sapje met appel, komkommer en bleekselderij (groen). Het staat mooi op tafel, er is voor ieder wat wils en het is nog gezond ook!
 
4. KOFFIEKOEKEN
 
Koffiekoeken mogen ook zeker niet ontbreken tijdens zo’n lekker ontbijt. Je kunt de koffiekoeken natuurlijk gewoon bij de bakker kopen. Heb je geen idee welke koeken je moet kiezen? Ga dan voor de populairste koffiekoeken want die doen het altijd goed: appelflappen, boterkoeken, chocoladekoeken, berlijnse bollen en lange suisses. Om je vingers bij af te likken!
 
5. EEN LEKKERE FRUITSALADE
 
Een paasontbijt kan best zwaar zijn met al die eieren en croissants. Daarom is het een goed idee om ook iets luchtigs te serveren, bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade. Dit kan je gewoon maken met fruit naar keuze. Kies voor wat je zelf lekker vindt of kijk welk fruit in de aanbieding is. Vergeet niet: hoe meer kleuren, hoe lekkerder én gezonder!

paasontbijt

 

Bron foto: Shutterstock
 Hoe vier jij Pasen en wat vind jij onmisbaar bij een paasontbijt?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Eigenlijk doen we niet aan een paasontbijt of brunch, we eten gewoon wat we anders ook eten. Wel gaan we 's avonds met de heel familie fonduen.

  2. Ik vier eerste paasdag bij mijn vader (en hoop ik stiekem op een high tea), en tweede paasdag moet ik werken (dus hoop ik op een paasontbijt/ brunch op het werk).
    Als ik gewoon thuis zou zijn zou ik wel voor een lekker paasontbijtje gaan 🙂 eitje erbij, paar croissantjes

Reacties zijn gesloten.