Elke dag een me time momentje voor jezelf

Geplaatst door
Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk, druk. Ons werk, gezin, huishouden en sociale leven slurpen al onze tijd en energie op. Je hebt eigenlijk geen tijd meer voor jezelf. Toch is me-time ontzettend belangrijk om heerlijk te ontspannen en even helemaal tot jezelf te komen. In dit artikel geef ik 10 tips hoe je elke dag een momentje voor jezelf kan nemen. It’s me-time!
 
me time

Bron foto: Shutterstock
 

1. Hoe moeilijk het ook is, probeer niet alles als een taak te zien. Moet je de was opplooien? Met je favoriete serie op de televisie wordt dat al een stuk aangenamer. Zie je er tegen op om te koken of te poetsen? Doe dat dan met je favoriete muziek op de achtergrond. Oh, en luidop meezingen mag altijd!

 
2. Decoreer je huis met enkele geurkaarsen en geurstokjes. Dit ziet er leuk en gezellig uit, en hun geur doet je je gedachten ook even verzetten. Mijn aanraders? Geurkaarsen van IKEA en geurstokjes van Rituals. 
3. Dit is mijn ultieme me-time moment van de dag: een douche of bad nemen. Daar kan ik zo van genieten! Ik kies een lekker ruikende douchegel, was mijn haar, doe een gezichtsmaskertje en smeer me in met een voedende bodylotion. Daarna voel ik me weer helemaal fris en schoon, een heerlijk gevoel!
 
4. Nog een me-time momentje waar ik enorm van kan genieten: Netflix. Hoe leuk is het om de hele avond series en films te kijken? Pyjama aan, iets lekkers om te knabbelen en bingewatchen maar!
 
5. Lees je graag maar vind je er de tijd niet voor? Ligt dat ene boek al weken op je nachtkastje zonder dat je het hebt aangeraakt? Tijd om eens lekker in de zetel te kruipen met een tas thee en er eens aan te beginnen. Of lees is dat laatste halfuurtje in bed voordat je gaat slapen, in plaats van je social media voor de zoveelste keer te checken.
 
happiness jar
Bron foto: Shutterstock
6. Maak een happiness jar. Maak kleine briefjes met dingen waar jij van droomt of waar jij gelukkig van wordt. Doe deze in een pot en trek hier elke dag een briefje uit. Happiness hoeft maar in een klein potje te zitten, toch? Makkelijk om zelf te maken!

 

7. Sporten is niet alleen gezond, maar het is ook ideaal om te ontspannen. Ben je geen sportieveling? Een halfuurtje wandelen kan al wonderen doen. Geniet van de natuur om je heen, maak je hoofd leeg en probeer even aan niets te denken. 
 
8. Plan regelmatig een verwenmomentje voor jezelf in. Of dat nu een kappersbeurt, een manicure of een shopnamiddag is met vriendinnen, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat jij er plezier aan beleeft!


9. Dit is misschien wel één van de belangrijkste dingen terwijl je tijd voor jezelf neemt: gewoon eens rusten en helemaal niets doen. Met de VELUX verduisteringsgordijnen is je kamer meteen donker waardoor je helemaal tot rust kunt komen. 
 
10. Als je een momentje voor jezelf hebt, probeer dan niet te denken aan wat je nog allemaal moet doen want dat zal je alleen maar stress bezorgen. Kan je het toch niet laten, maak dan een lijstje om meer rust in je hoofd te krijgen. En vergeet niet: morgen is er nog een dag!
Wat is jouw favoriete me-time moment?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Wellicht heel dubbel, maar ik moet vanwege mijn gezondheid zeker een keer per dag even liggen. En toch is dat mijn momentje, ik lees dan verder in mijn boek en kan even op adem komen als het ware. Leuke tips!

  2. Wat een heerlijk lijstje! Mijn favoriete me time is zeker een boek lezen en series kijken.
    Liefs,
    Yara

  3. Ik ga zeker meer me-time inplannen in mijn agenda. Ik merk dat ik heel veel, bijna volledig, mijn tijd spendeer aan school. Ik hou van boeken, films, mijn blog en mijn YouTube en dat zijn mijn ontspan momentjes, maar ik ben er te weinig mee bezig. Daar wil ik nu wel verandering inbrengen.

Reacties zijn gesloten.