5 tips om je foto’s onder de aandacht te brengen

Geplaatst door
Tegenwoordig maken we veel foto’s met onze smartphones en moderne fototoestellen. Het is ontzettend leuk om te doen én het is een leuke herinnering voor later. Je kunt de mooiste foto’s afdrukken en in een fotoboek verzamelen, maar uiteraard zijn er nog andere manieren om je foto’s onder de aandacht te brengen. 
 
jetski rijden in tenerife

1. FOTO OP CANVAS

 
De foto op canvas is de meest bekende manier om foto’s uit te vergroten en ze nadien aan de muur als fotokader te hangen. Een canvasdoek past altijd in ieder interieur. Je hoeft enkel een foto uit te kiezen die qua kleur en stijl het best overeenkomt met de ruimte waarin je de canvas wil ophangen. Handig meegenomen is dat je de foto niet hoeft in te kaderen. Het kan natuurlijk wel, maar een foto canvas is toch op zijn mooist zonder kader en vrij hangend op de muur. 
 
De bovenstaande foto heb ik enkele jaren geleden laten afdrukken op canvas. Glenn en ik op de jetski in Tenerife, een ervaring om nooit meer te vergeten!
 
2. FOTO OP PLEXIGLAS
 
Dit is één van de strakste manieren om je foto te laten afdrukken en het is vooral mooi in een modern interieur. De foto wordt gedrukt op kristalhelder plexiglas, wat veel sterker is dan gewoon glas. Je foto wordt haarscherp geprint op een transparante of witte achtergrond. Bij een transparante achtergrond worden alle witte delen in je ontwerp transparant, wat een prachtig resultaat geeft. Leuk weetje: omdat plexiglas op een bijzondere manier met licht omgaat, zal je foto steeds weer een ander effect krijgen. Een echte eyecatcher dus!
 
3. FOTO OP ALUMINIUM
 
Origineel en steeds populairder: een foto op aluminium. Hierbij wordt de foto op aluminium afgedrukt en dat geeft een super mooi effect. Je kunt kiezen uit een foto op geborsteld of op wit aluminium. Ga je voor een robuust uiterlijk, dan is de geborstelde variant iets voor jou. Ga je meer voor een strakke en moderne variant met een foto afdruk op een waterbestendige coating, dan kan je kiezen voor een foto met witte ondergrond. Hierbij worden de witte delen van de foto niet geprint zodat de structuur van het aluminium meer tot zijn recht komt.
 
4. POSTER IN JE TUIN
 
Om jouw favoriete foto optimaal te vergroten is een grote fotoposter ideaal. Zo groot aan de muur of in een mooie kader komt je foto prachtig uit. In de zomer zie je steeds vaker tuinposters. Op die manier kan je er altijd naar kijken terwijl je buiten van het zonnetje geniet. Een buitenposter wordt gemaakt door je foto af te laten drukken op een PVC doek met een UV-print waardoor je poster niet zal verkleuren in de zon.
 
5. FOTO OP SPANDOEK
Een laatste tip is om je foto extra te laten opvallen met een spandoek. Een foto op spandoek dient niet alleen om reclame te maken, maar het is ook superleuk bij een aankondiging van een geboorte, huwelijk, jubileum of een andere gelegenheid. Je kunt eventueel kiezen voor materiaal dat geen wind en licht door laat en bovendien is het spandoek makkelijk op te hangen door de bijhorende bevestigingsringen. 
 
Welke manier vind jij het leukste om een foto af te laten drukken?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Leuk artikel om te lezen persoonlijk vind ik een foto op spandoek het mooiste komt meer origineel over!!

  2. Een foto op aluminium heeft inderdaad een erg mooi effect. Ik heb laatst een foto op hout mogen ontvangen, dat vind ik er ook best leuk uitzien.

Reacties zijn gesloten.