Alle schutting en terras trends van 2017 op een rij

Geplaatst door
2017 is al even aan de gang, toch neem ik je graag even mee voor wat tuintrends die je dit jaar niet mag missen. De trendkleuren van 2017 zijn vele bruintinten met bijvoorbeeld oranje en paars. De populaire kleuren van 2016, antraciet, zwart en grijs, zien we in 2017 ook nog volop. Het mooiste is: je kunt deze kleuren mooi met elkaar combineren!
Grauwacke split in paars bruin oranje grijs
 
Grauwacke split in paars-bruin-oranje-grijs
 

MATERIAAL KEUZE

Duurzaam is het grote woord in de materiaal keuze. We zijn bewuster in onze tuin aan het werk en kiezen dus ook steeds meer bewust voor duurzame materialen. En… er komt meer geld vrij om uit te geven aan betere houtsoorten.
Luxe Bankirai terrasplanken
Luxe Bankirai terrasplanken
HOUT STOMEN
 
Thermisch gemodificeerd hout verduurzamen zonder chemische middelen. Dit wordt gestoomd met water. Hierdoor wordt het duurzaam en gaat het hout jarenlang mee. Het kent ook nog eens weinig transportvervuiling, het hout komt uit nabijgelegen landen. Hier in Europa herplanten ze heel veel na de kap. Een verantwoorde keuze dus. Check wel het PEFC of FSC keurmerk!
 
UNIEK COMPOSIET
 
Resysta breekt echt door. Resysta is composiet, een samengesteld product. En het mooie van Resysta is dat het is samengesteld uit biologische rest materialen. Voor de fabricage van deze planken zijn rijstvlieshulzen, zouten en mineralen gebruikt, Resysta bevat geen plastic. Op Resysta terrasplanken loop je soepeler, het is namelijk superstroef. Het neemt geen water en vuil op. Daarom ook populair in badplaatsen en op eilanden. Het is bestand tegen de zilte lucht. 
 
Resysta terrasplanken
 
Resysta terrasplanken 
 
IPE EN BANKIRAI HARDHOUT
 
Erg populair voor het bouwen van terassen is Ipé hardhout. Deze luxe hardhout soort heeft een bijzondere groene gloed en vergrijst prachtig. Ipé hout kent weinig werking en kan geplaatst worden met een tussenruimte van 5mm. De terrasdekdelen zijn daarom ook geschikt om toe te passen met clips voor onzichtbare bevestiging. Bankirai hardhout blijft in 2017 de trend vormen voor houten terras. Bankirai hardhout gaat met gemak een levensduur van makkelijk 25-30 jaar halen. Even opgelet, er wordt veel gesjoemeld met Bankirai hout, het advies is altijd te checken of het geen Keruing is.
 
Ipé hardhout
 
Ipé hardhout
 
Bankirai hardhout
 
Bankirai hardhout
 
BESTRATING
 
Qua bestrating zijn keramische terrastegels al een tijdje trending, maar in 2017 zien we de prijzen steeds aantrekkelijker worden. Keramische terrastegels hebben een natuurlijke uitstraling en ze hebben minder kans op witte kalkuitbloei. Een tuinpad met beach pebble grind met natuurlijke staptegels erin is in 2017 helemaal in.
 
Beach pebbles met staptegels
 
Beach pebbles met staptegels
 
IN DE MIX
 
Dit jaar zien we dat de natuurlijke materialen veel meer gemixt worden, denk bijvoorbeeld aan een schutting met betonnen palen en houten planken, of een houten schutting met zwarte palen en blanke tuinschermen. De groene hederaschutting was in 2016 al een trend, dit jaar zien we hem veelal gecombineerd met een dichte houten schutting. 
 
Betonnen schuttingpalen met Lariks douglas hout
Betonnen schuttingpalen met Lariks douglas hout
 
DEENS RABAT
 
Als laatste hechten we ook steeds meer waarde aan onze privacy, schuttingen moeten helemaal dicht gemaakt worden. Spiksplinternieuw in 2017 is Deens Rabat, deze rabatdelen worden op elkaar gestapeld en vormen een compleet dichte wand. Anders als zweeds rabat waarbij we schuin over elkaar de planken stapelen is het Deense rabat strak afgewerkt.
 
Deens rabat gemonteerd op zwarte palen
Deens rabat gemonteerd op zwarte palen
 
Veel tuinplezier gewenst!
 
Welke terras trends spreken jou het meeste aan?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Interessant artikel om te lezen mijn voorkeur gaat naar bankirai hardhout het geeft een gezellige sfeer!

  2. Zeer mooie tuintrends en ruime keuze aan materiaal ik ga voor het deens rabat vind deze zeer prachtig!!

  3. De betonnen palen met het hout in vind ik echt super! Dit past echt bij vanalles. Ga ik deze zomer zeker eens uitproberen.

Reacties zijn gesloten.