Wanneer heb je een GPS Tracker nodig?

Geplaatst door
Om te weten of je een GPS Tracker nodig hebt is het van belang je te realiseren wat je er allemaal mee kunt. Want alleen dan weet je of dit vernuftige apparaatje jou van dienst kan zijn. Maar wat is dan een GPS Tracker precies? Een GPS Tracker is een klein apparaatje dat je normaal gesproken, als alles goed gaat, niet hoeft te gebruiken. Ja je hebt het wel, maar het lijkt alsof je er niets mee doet. Gewoon omdat het ding zijn werk pas gaat doen op het moment dat je iets of iemand kwijt bent. Want op dat moment ga je op zoek naar het signaal dat dit apparaatje uitzendt om het uit het oog geraakte object te kunnen traceren.
 
GPS tracker

TRACEREN VAN VOORWERPEN

Je kunt je misschien wel voorstellen dat sommige voorwerpen zo waardevol zijn dat je ze beslist niet kwijt wilt raken. Maar het zijn ook voorwerpen waar je niet de hele dag bij kunt blijven zitten zoals bijvoorbeeld een auto, boot of motor. In dat geval is een GPS Tracker een optie, deze geeft namelijk via SMS de locatie door van het voorwerp. Mocht je auto, boot of motor door iemand zonder toestemming meegenomen zijn, dan hebben sommige GPS Trackers zelfs de mogelijkheid om de motor uit te schakelen. Zo kan de dief geen enkele kant meer op met jouw voertuig en is de kans dat je deze terugkrijgt een stuk groter. Deze inbouw GPS Trackers zijn natuurlijk ideaal bij een auto of boot, maar niet geschikt voor alle voorwerpen die je wilt traceren.
 
ALARMERING VIA SMS
 
Wordt een voorwerp zonder jouw toestemming verplaatst, dan zal een SMS GPS Tracker zich melden en kun je meteen ingrijpen. De politie is dan tijdig gewaarschuwd, eventueel is de motor uitgezet en met wat geluk kan zelfs de dief opgepakt worden. Ideaal natuurlijk als je iets van waarde niet kwijt wilt. Maar stel nu dat het niet om zo’n groot gebruiksvoorwerp gaat, werken deze GPS Trackers dan ook nog? Naast inbouw modellen, die je bijvoorbeeld in een auto of motor kunt plaatsen, zijn er ook eenvoudigere en vaak kleinere modellen die je gemakkelijk ergens in kunt stoppen. Een nadeel kan zijn dat deze types op batterijen werken, maar als je daar routine in weet te vinden functioneren deze GPS Trackers net zo goed! Voordeel is dat veel mensen niet verwachten dat er ergens een GPS Tracker in zit en ze zullen dus ook niet op zoek gaan naar het apparaat. Hierdoor kun jij je spullen traceren zonder dat iemand anders daarvan op de hoogte is. Nadeel is wel dat als je deze bijvoorbeeld in je laptoptas hebt zitten iemand de laptop er uit kan halen en de tas dumpt zonder dat hij wist dat er een GPS Tracker in zat en dan ben je alsnog de laptop kwijt terwijl je de tas terugvindt.
WAARVOOR GEBRUIK JE EEN GPS TRACKER ZOAL?
 
Zoals reeds eerder gezegd kun je met een GPS Tracker een locatie traceren van een voorwerp. Het ligt voor de hand dat je zoiets gebruikt bij een duur voorwerp zoals bijvoorbeeld auto, boot of motor. Maar tegenwoordig met alle e-bikes en gewone fietsen die gestolen worden, is het natuurlijk ook te gebruiken: een kleine GPS Tracker op batterijen kun je namelijk overal in plaatsen. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld de laptoptas, cameratas, koffer of rugzak als je op reis gaat maar ook aan dat geldkistje of kluisje dat je in huis hebt staan. De sieradenkist van oma of zelfs de kostbare muntenverzameling van opa zijn te traceren met een GPS Tracker. Mits, zoals ik al eerder gemeld heb, de batterij het gewoon doet.

GPS tracker
VOLGSYSTEEM VOOR DIEREN
 
Naast het terugvinden van verloren voorwerpen door bijvoorbeeld diefstal zijn er ook situaties waarbij een tracker uitkomst kan bieden. Zo zijn er real time volgsystemen waarbij een GPS Tracker via Blue Tooth continu signalen doorgeeft naar degene die het monitort. Je kunt je voorstellen dat voor onderzoekers van bijvoorbeeld wilde dieren dit echt een vondst is. Hele kuddes olifanten of witte neushoorns die met uitsterven door stropers bedreigd worden kunnen zo in het oog gehouden worden door bijvoorbeeld natuurbeschermers. En toen men eenmaal door had dat deze GPS Trackers voor het monitoren van dieren handig waren, kwamen de andere toepassingen tevoorschijn. Wat te denken van bijvoorbeeld het volgen van je kat? Elke kat die geregeld buiten komt schijnt immers twee of meer adressen te hebben waar hij zich thuis voelt en wat lekkers gaat halen. Daarnaast is het gewoon leuk om te zien waar het beestje telkens naar toe wandelt. Maar ook een hond die zo slim is dat hij telkens weet te ontsnappen kun je er makkelijk mee terugvinden!
 
EN MENSEN DAN?
 
Hoewel de vraag is of mensen monitoren met GPS trackers altijd handig is, zijn er toch situaties waarbij je dat wilt doen. De volgende situatie komt gelukkig niet zo vaak voor, maar als voorbeeld is het wel treffend. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan een demente bejaarde die geregeld uit het verzorgingstehuis wegloopt op weg naar zijn geboortehuis in diezelfde plaats. Maar omdat zo iemand dement is herkent hij de omgeving niet, het is niet dezelfde straat als in zijn kinderjaren waardoor hij verdwaald en gedesoriënteerd rondloopt. In zo’n geval is het makkelijk als zo iemand een GPS Tracker bij zich heeft. Maar het kan ook zo zijn dat je kind elke dag ruim een uur alleen moet fietsen naar school, al dan niet langs open velden of wegen, een bosrand of langs een plek waar niemand woont. Ook dan is een GPS Tracker ideaal. Jij kunt nagaan of je kind op school aangekomen is, of dat hij ergens onderweg staat met pech. In dat laatste geval hoop je natuurlijk dat hij belt, maar zoals bij elk kind is die telefoon altijd op dat moment leeg. En bij hele kleine kinderen die even buiten gaan spelen is het ideaal, zij gaan immers zo op in hun spel dat ze de tijd vergeten. Niet wetende dat een ouder ze zoekt, want ze zitten nooit op dezelfde plek als waar jij denkt. Deze GPS Trackers kun je aan een kledingstuk of jas vastmaken waardoor volgen en snel terugvinden heel makkelijk is! 

Wat vind jij van een GPS Tracker?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Vind het zeer interessant en nuttig wat je met zo een gps tracker kan doen!

  2. Handig artikel om te lezen geeft je een goed overzicht en mogelijkheden bij de aankoop van een gps tracker super!)

Reacties zijn gesloten.