Op mijn interieur wishlist: vouwgordijnen

Geplaatst door
Yay, de lente is nu echt begonnen! Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk naar buiten te gaan om van het zonnetje te genieten. Inmiddels heb ik al enkele lentewandelingen gemaakt en ook als ik binnen aan het werk ben word ik heel blij als het zonnetje naar binnen schijnt. Toch mis ik nog één ding in huis: vouwgordijnen. 
 
mijn interieur wishlist vouwgordijnen

Momenteel is de zon nog niet zo heet en laat ik de zonnestralen in huis volop schijnen. Zodra het zomer is is dat wel anders, want dan wordt het in huis al snel te heet en te licht. Jammer genoeg moet ik dan maatregelen treffen om de zon wat buiten te houden. Nu kwam ik laatst te weten dat dat ook met vouwgordijnen kan.
 
WAT ZIJN VOUWGORDIJNEN?
 
Vouwgordijnen worden elk jaar moderner. Ze passen o.a. in ieder interieur, creëren heel veel sfeer en zorgen voor een goede isolatie. De gordijnen bestaan uit horizontale tunnels met daarin baleinen die ervoor zorgen dat het gordijn mooi strak blijft hangen. Je kunt ze netjes optrekken als een pakket d.m.v. een kettingbediening die achter de stof wordt gemonteerd. Tegenwoordig kan je eenvoudig vouwgordijnen op maat laten maken. 
 
mijn interieur wishlist vouwgordijnen
DE VOORDELEN VAN VOUWGORDIJNEN
 
Vouwgordijnen zien er niet alleen ontzettend mooi uit, maar ze hebben ook heel wat voordelen. Ik heb de belangrijkste voordelen opgezocht en hieronder op een rijtje gezet. 
 
– Sfeer in je huis: Vouwgordijnen creëren een warme en gezellige sfeer. Je vindt de gordijnen in allerlei kleuren en materialen waardoor je ze volledig kan afstemmen op je eigen smaak en de stijl van je interieur. Of je nu voor klassiek of modern gaat, het kan allemaal!
 
– Zonwerend: In de zomer zijn deze gordijnen echt super handig. Ze werken prima als zonwering waardoor er minder licht in huis komt en het ook koeler blijft op warme dagen. De gordijnen kunnen volledig naar beneden, maar je kunt ze ook deels naar boven halen. Daarnaast zijn er ook transparante vouwgordijnen verkrijgbaar. 
 
– Meer privacy in huis: Vouwgordijnen zijn ideaal als je langs een drukke straat woont en inkijk wilt voorkomen, zeker als je ’s avonds het licht aandoet in huis. Hup, gordijnen naar beneden en je hebt er geen last meer van. 
Ik ben helemaal overtuigd en het lijkt me geweldig om vouwgordijnen te hebben. Nu nog niet, maar als we in de toekomst gaan verhuizen, dan komen er vast ook zo’n gordijnen te hangen. Om sfeer en gezelligheid in huis te brengen, maar zeker ook om als zonwering te gebruiken indien nodig. Voorlopig geniet ik nog even lekker van het lentezonnetje en laat ik deze flink stralen, ook in huis!
 
Heb jij vouwgordijnen in huis? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Wij hebben dit soort gordijnen in huis.. maar de katten hebben inmiddels alles kapot gemaakt. Ik vind ze wel heel mooi!

  2. Heb zelf geen vouwgordijnen maar deze zien er mooi uit geeft ook een gezellige sfeer in de woning super.

Reacties zijn gesloten.