5 tips om een winterdip te voorkomen

Geplaatst door
Door het beperkte zonlicht en de koude, onaangename winterdagen krijgen veel mensen te maken met een winterdip. Mogelijke symptomen hiervan zijn lusteloosheid, vermoeidheid en somberheid. Deze klachten wil je natuurlijk voorkomen en je gewoon vrolijk voelen. In deze blogpost geef ik 5 tips die je helpen om die vervelende winterdip tegen te gaan. 
 
tips winterdip voorkomen bron foto azenda.com

1. BRENG TIJD DOOR IN DE BUITENLUCHT

 
’s Ochtends vertrek je naar school of werk als het donker is en ’s avonds kom je thuis als het donker is. Dat betekent weinig zonlicht en dus ook weinig vitamine D, met als gevolg dat je je down kunt voelen. Probeer daarom zo veel mogelijk tijd in de buitenlucht door te brengen, bijvoorbeeld door een wandeling te maken tijdens je middagpauze. In het weekend is het verleidelijk om de hele dag in pyjama rond te hangen en gezellig Netflix te kijken, maar probeer ook dan tijd te maken voor een wandeling. Alle kleine beetjes helpen.
2. VITAMINE D SUPPLEMENTEN
Uit voorzorg kan je vitaminesupplementen nemen als je weinig in de zon komt, zoals bijvoorbeeld vitamine D. Ik heb vrijwel iedere winter last van een vitamine D tekort en daarom neem ik standaard D-Cure ampullen om dit tekort weer aan te vullen. Deze ampullen zijn o.a. verkrijgbaar bijde online apotheek 24pharma.be waar ze nog andere vitaminen verkopen. Stem het wel even af met je huisarts vooraleer je dit gebruikt. 
3. PLAN LEUKE DINGEN
Zorg dat je je ergens op kunt verheugen. Plan een leuk uitstapje, spreek af met familie of vrienden, breng een bezoekje aan de kapper, kook een lekkere maaltijd, beloon jezelf met een cadeautje of boek een paar dagen weg. Heb je een weekje vakantie? Dan kan je misschien gaan genieten van de warmte in een zuiders vakantieoord. De winter betekent niet dat je thuis moet blijven om te cocoonen, het is belangrijk om leuke dingen te blijven ondernemen.
4. DANKBAARHEIDSLIJSTJE
Schrijf elke dag enkele dingen op waarvoor je dankbaar bent. Hierdoor ga je een positieve stemming vasthouden en geef je die winterdip minder kans. Dit hoeven overigens geen grootse dingen te zijn, geluk zit soms in kleine en simpele dingen verschuild: een warm bad, heerlijke verzorgingsproducten,geurkaarsen, mooie bloemen, knuffelen, lekker eten, je favoriete kleding en ga zo maar door.
5. ZOEK TIJDIG HULP
Als je winterdip blijft duren en je steeds meer te maken krijgt met sombere gevoelens, zoek dan tijdig hulp en ga naar je huisarts. Die zal samen met jou naar een oplossing zoeken om je snel weer beter te laten voelen. Soms kan een goed gesprek al wonderen doen. Schaam je vooral niet om deze stap te zetten, want in de winter zijn er heel veel mensen die hier last van hebben. 
Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin
Heb jij nog tips om een winterdip te voorkomen? 
Veel liefs,
Vanessa xxx

15 reacties

  1. Nummertje 3 werkt echt top voor mij. De komende twee weekjes wordt wat rustiger, maar ach; stilte voor de storm (mijn master..) weer begint!

  2. Goede tips allemaal smorgens een citroen persen met gember thee en een koffie lepel honing gemengd dit drankje doet wonderen.

  3. Vitamine D neem ik ook bij in de winter, maar wel alleen op donkere dagen en dagen waarop ik niet in de zon kom. Een overdosis vitamine D is namelijk ook weer niets. 🙂

  4. Ik heb geloof ik geen vitamine tekort! Ook slaap ik voldoende dus ik voel me goed. Maar die kou pfff die ben ik alweer zat haha!

  5. Fijne tips Vanessa… hier momenteel heel hectisch en op t randje not dond van drukte en geregel maar stap per stap komen we er wel. Ik ga je tips zeker ter harte nemen. Knuffie x

Reacties zijn gesloten.