Zo kan je het beste een vrijstaande woning beveiligen

Geplaatst door
Het is niet waar dat inbraken vaker voorkomen bij vrijstaande huizen. Statistisch gezien is de kans ongeveer net zo groot dat je slachtoffer van een woninginbraak wordt wanneer je in een rijtjeshuis of flat woont. Toch moet je wel extra aandacht besteden aan de beveiliging wanneer je in een vrijstaande woning verblijft. Dit komt omdat de inbrekers meer mogelijkheden hebben om de woning binnen te komen. Natuurlijk is de kwaliteit van sloten de basis van een goede beveiliging. Daarnaast moet je echter nog extra maatregelen treffen om een vrijstaande woning zo goed mogelijk te beveiligen. De slotenmaker Oostende vertelt hoe je dit het beste kunt doen.
 
slotenmaker oostende vrijstaande woning beveiligen

TUIN GOED BIJHOUDEN

 
Een vrijstaande woning betekent meestal ook dat je een tuin rondom de woning hebt. Deze wil je natuurlijk voorzien van mooie groene planten om van een natuurlijk gevoel te genieten. Misschien wil je zelfs een haag rondom de tuin om voor meer privacy te zorgen. Wanneer je kijkt naar de beveiliging tegen inbraken is het wel belangrijk dat de tuin goed bijgehouden wordt. Hoge heggen en struiken zijn namelijk uitgelezen plekken voor een inbreker om zichzelf te verbergen. Dit kan je voorkomen door de planten in je tuin netjes kort te trimmen.
SCHUUR GOED AFSLUITEN
 
Wanneer je klaar bent met het bijhouden van je tuin is het ook belangrijk dat je de gereedschappen niet buiten laat liggen. Deze kunnen namelijk als makkelijk hulpmiddel gebruikt worden door inbrekers. Berg daarom je tuingereedschappen netjes op in de schuur of garage. Vervolgens moet deze schuur natuurlijk ook goed afgesloten worden. Een ruimte waarin een ladder staat waarmee de tweede verdieping bereikt kan worden moet met sloten van dezelfde kwaliteit beveiligd worden als de voordeur van je woning.
 
BUITENVERLICHTING MET SENSOR
 
Nu dat de inbreker zich niet makkelijk in de tuin kan verbergen of hulpmiddelen uit de schuur kan pakken om snel toegang tot de woning te krijgen is de beveiliging al een stuk beter geworden. Je kan een vrijstaande woning nog beter beveiligen wanneer je ook zorgt voor buitenverlichting met een sensor. Hiermee bedoelen we een bewegingssensor die de verlichting aanschakelt wanneer er beweging rondom de woning wordt geconstateerd. Het aanspringen van de verlichting laat je weten dat er iemand de woning nadert en zorgt ook voor een schrikeffect.

Heb jij nog tips om een vrijstaande woning te beveiligen?Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Ik heb geen vrijstaande woning, maar een tijdje terug was er ingebroken bij de buren. Op een zaterdagmorgen. Ze wisten dat die man in het ziekenhuis lag…Ik heb tuinverlichting, al weet ik niet of dat afdoende is. Wel heel goede sloten op de deuren en ramen!

  2. Ik ben doodsbang voor inbrekers of zoiets! Ik moet later echt een alarm en 10 honden zeg ik altijd haha! Veel licht is denk ik sowieso nooit mis!

Reacties zijn gesloten.