Dit zijn de voordelen van slimme sloten

Geplaatst door
Sloten moeten regelmatig vervangen worden. Inbrekers verzinnen steeds nieuwe manieren om toegang tot een woning te krijgen. De sloten op deuren en ramen moeten daarom ook tegen steeds nieuwere inbraakmethodes beschermen. De slotenmaker Brugge merkt op dat meer en meer mensen kiezen voor slimme sloten wanneer het weer tijd is om de sloten te vervangen. Deze keuze brengt verschillende voordelen met zich mee. In deze blogpost zet ik daarom een aantal voordelen van slimme sloten op een rij. 
 
slotenmakers brugge

SLEUTELS NIET MEER KWIJTRAKEN

 
Door slimme sloten te plaatsen zorg je ervoor dat je sleutels niet meer kwijtraakt. De sloten maken namelijk gebruik van een mechanisme waarbij geen traditionele sleutel meer wordt gebruikt. In plaats daarvan sluit of open je een slim slot bijvoorbeeld met een digitale sleutel op je telefoon. Dit is een digitaal bestand met een versleutelde encryptie. Deze manier van een slot openen is een stuk veiliger dan een standaard cilinderslot waar je een sleutel in moet draaien.
 
VANAF AFSTAND SLOTEN BEDIENEN
 
De meeste slimme sloten kunnen vanaf afstand bediend worden. Hierdoor kan je voor de beveiliging van een woning zorgen zonder dat je in de buurt bent. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een deur te openen terwijl je niet thuis bent. Je kan zelfs een digitale sleutel naar iemand zijn telefoon sturen waarmee zij tijdelijk toegang tot de woning hebben. De toegang van de tijdelijks sleutel kan op ieder moment door de beheerder weer ingetrokken worden. 
 
REGISTREREN WIE DE WONING BINNENKOMT
 
Een groot voordeel van dit type sloten is dat je in staat bent om te registreren wie op welke tijden de woning binnenkomt. Doordat men geen traditionele sleutels gebruikt, maar digitale bestanden, kan bijgehouden worden welke sloten op welk tijdstip het slot heeft ontgrendeld of afgesloten. Deze mogelijkheid zorgt voor een betere beveiliging van de woning en komt ook goed van pas wanneer je wilt weten hoe laat je tienerdochter is thuisgekomen.
 
INTEGRATIE MET DOMOTICA TOEPASSINGEN
Domotica is alles wat we in huis automatiseren. Met een slim slot automatiseer je het openen en afsluiten van de deuren. Je kan immers vanaf je telefoon op afstand de deur openmaken. Slimme sloten bieden echter ook de mogelijkheid om een integratie te maken met andere domotica toepassingen. Ze kan je bijvoorbeeld met één app de verlichting in huis aanzetten, de thermostaat een paar graden hoger en de deuren ontgrendelen.
Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Wist zelfs niet dat dit systeem beschikbaar was vind ik wel interessant voor in de toekomst de sloten te vervangen goede tip!

Reacties zijn gesloten.