Badkamer inspiratie

Geplaatst door
De badkamer is een plaats waar ik helemaal tot rust kom. Relaxen in een warm bad met heerlijke verzorgingsproducten, daar kan ik echt van genieten. Daarbij wil ik natuurlijk ook met een gelukzalig gevoel om me heen kunnen kijken. In deze blogpost geef ik enkele tips om je badkamer mooi en ontspannend in te richten.
 
badkamer inspiratie

1. KLEUREN KIEZEN

 
Tegenwoordig heb je badkamermeubels- en muren in veel mogelijke kleuren. Levendige kleuren zorgen voor dynamiek en positieve energie in de ruimte, maar vergeet niet dat een badkamer vooral een plaats is om tot rust te komen, bijvoorbeeld na een drukke werkdag. Bij het inrichten van een badkamer kies je dan ook het beste voor lichte en zachte kleuren. Aardetinten zijn erg geliefd, maar wit blijft duidelijk nog altijd de meest gebruikte kleur. Een mix van beide kan natuurlijk ook heel mooi zijn. 
 
2. BADKAMERVERLICHTING
 
Voor de badkamerverlichting kiezen steeds meer mensen voor inbouwspots. Deze zijn mooi, stijlvol en helemaal on trend. Een tweede trend is om enkele centimeters boven de badkamervloer kleine LED-lampjes te installeren die je badkamer in een echte wellness omtoveren. 
 
3. EEN DOUCHE KIEZEN

Natuurlijk wil je een douche in de badkamer, maar niet eender welke… Om echt tot rust te komen en de dagelijkse stress te vergeten, zijn wellness-douches heel populair geworden. Denk maar aan een deugddoende hydromassage of de weldadige werking van een regendouche. Wedden dat je al snel aan het neuriën bent onder de douche?

badkamer inspiratie
badkamer inspiratie
4. GENIETEN IN EEN LIGBAD
 
Hou je net als ik van een heerlijk warm bad? Dan is een ligbad een absolute must voor jou. Vandaag de dag passen ligbaden zelfs in kleine badkamers. Om ruimte te besparen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoek-jacuzzi of whirlpoolbad, maar ook voor een bad-douche combinatie.
 
5. OPBERGRUIMTE VOORZIEN
 
Een badkamer mooi inrichten heeft natuurlijk geen zin wanneer er overal rommel ligt. Handdoeken en washandjes kan je bijvoorbeeld opbergen in het badkamermeubel dat zich onder de lavabo bevindt. In sommige spiegels kan je ook spullen opbergen, ideaal voor verzorgingsproducten die je dagelijks nodig hebt. En mandjes zijn natuurlijk ook super handig om de overige producten netjes in op te bergen.
 
6. EEN HEERLIJKE GEUR
 
Een laatste maar niet onbelangrijke tip: zorg voor een heerlijke geur in de badkamer, bijvoorbeeld d.m.v. geurkaarsen of geurstokjes. De geur die je kiest is heel bepalend voor je stemming. ’s Morgens wil je het liefst een verkwikkende geur, terwijl je ’s avonds beter voor een ontspannende geur zoals lavendel kunt kiezen. Ook eucalyptus is een goede geur voor een echt wellnessgevoel.   

geurstokjes badkamer
Zo, dit zijn mijn tips! Ben je benieuwd naar meer badkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij The Style Box. Dit is een online platform waar je allerlei interieur ideeën en inspiratie kunt vinden. 


Samenwerking
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

10 reacties

  1. Vind het er allemaal zo mooi uit zien (onze badkamer is echt zo oud!). Ik zou heel graag eens een ligbad willen hebben x

  2. Wat een leuke handige badkamer de sfeer de gezelligheid de inbouwspots met de ledlichtjes vind ik prachtig.

Reacties zijn gesloten.