Leuke dingen om thuis te doen in de herfst

Geplaatst door
Laat ik maar meteen eerlijk zijn, ik hou absoluut niet van de herfst omwille van het slechte weer. Van mij zou de zon iedere dag mogen schijnen want ik heb een hekel aan die koude en regenachtige dagen. Wat ik wél fijn vind zijn de gezellige momenten thuis. Saai? Dat denk je maar. Ik heb een lijstje gemaakt met enkele dingen die je kunt doen in de herfst, en het leuke is: je hoeft er zelfs niet voor naar buiten!
leuke dingen om te doen in de herfst

1. NETFLIX KIJKEN
 
Slecht weer betekent veel binnen zitten, maar zo erg is dat eigenlijk niet. Je hebt nu eindelijk tijd om non-stop Netflix te kijken. Steek heerlijke geurkaarsen aan, kruip onder een fleece dekentje met een warme chocolademelk en kijk naar je favoriete series en films. 


2. BOEKEN LEZEN


Lukt het je niet om in de zomer een boek vast te pakken? Dan komt de herfst als geroepen. Aangezien je buiten toch niet veel kunt doen is er geen beter moment om boeken te beginnen lezen. Het is heel ontspannend om je in alle rust en stilte te verdiepen in een goed verhaal.


3. WELNESS IN BADKAMER


In het najaar is het zalig om af en toe naar de welness te gaan, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier evenveel budget voor heeft. Ik heb de perfecte oplossing! Wat denk je van een welness in je eigen badkamer? Goedkoper kan niet en je hebt al je favoriete producten bij de hand: een gezichtsmaskertje, scrub, body butter, nagellak… Neem de tijd om je lichaam uitgebreid te verzorgen en geniet!

make-up
4. MAKE-UP

In de zomer is de kans groot dat je make-up gewoon wegsmelt, zeker bij 30 graden of meer, maar in de herfst heb je daar gelukkig geen last meer van. Vanaf nu kun je weer volop experimenteren met make-up en blijft alles de hele dag mooi op zijn plek zitten. Haal die make-up stash dus maar snel boven!


5. OPRUIMEN


Over je make-up stash gesproken… Heb je er al eens over nagedacht om je make-up op te ruimen? Of je kledingkast? I know, op het eerste zicht lijken dit niet de allerleukste klusjes, maar eens je bezig bent valt dit best wel mee. Daarna zal je nog zo blij zijn als alles is opgeruimd, want een opgeruimde stash geeft ook rust in je hoofd.

fotobehang bos herfst
fotobehang bos herfst
fotobehang bos herfst

6. HERFSTDECORATIE


Niets is leuker dan je woonkamer helemaal herfstproof te maken. Geurkaarsen en kussens in herfstachtige kleuren doen al heel wat, maar je kunt het ook iets groter aanpakken door bijvoorbeeld een fotobehang bos aan de muur te hangen. Dit creëert meteen een warme en gezellige sfeer. Bij Pixers.nl vind je verschillende types fotobehang voor in alle ruimtes van je huis. Hierboven heb ik alvast drie mooie foto’s van op de website geselecteerd. Voor meer foto’s en inspiratie verwijs ik je graag door naar de webshop.

7. LEKKER ETEN


De herfst is het perfecte seizoen om samen lekker te koken en te eten. Ovenschotels, stoempen, stoofpotjes, pannenkoeken, cupcakes… het kan allemaal! Natuurlijk hoef je dit niet allemaal in je eentje op te eten, tenzij je een heel grote eter bent, haha. Zo kan het heel leuk zijn om vrienden en familie uit te nodigen en gezellig bij te kletsen. 


8. SPELLETJESAVOND

Je hoeft heus geen kind te zijn om een spelletjesavond te organiseren, ook als volwassene kan dit heel plezant zijn. Je kunt in groep spelen, maar ook met z’n tweetjes. Je hebt een leuke tijd samen, er zit een competitie strijdje in en het is een leuke manier van ontspanning. Doe daar nog lekkere hapjes en drankjes bij, en je spelletjesavond is helemaal compleet.

cluedo spelletjesavond

Samenwerking

Wat zijn jouw favoriete bezigheden in de herfst? Veel liefs,
Vanessa xxx

23 reacties

  1. Wat een leuk overzichtje! Lezen wil ik zeker meer gaan doen deze herfst en ook opruimen staat op het programma. Maar wanneer…? 😉

    1. Dit artikel gaat niet over de herfstvakantie, maar over de herfst in het algemeen. Je kunt deze dingen dus ook 's avonds of in het weekend doen 🙂

  2. Leuk artikel om te lezen en handige tips een herftwandeling een goed boek lezen vind ik wel leuk om te doen.

  3. Zeer mooie herftfotos idiaal voor in de woonkamer een goeie film kijken hoort er ook bij of een leuk gezelschapspel wat meer tijd in de keuken spenderen om iets speciaal te maken een wandeling maken er zijn zoveel leuke dingen om te doen.

  4. Ik heb helaas geen herfstvakantie, maar het is natuurlijk wel gewoon herfst . Ik vind het lekker om een boek te lezen, lekker op de bank te liggen met een kopje thee en een serie natuurlijk

  5. Ik kan nu wel genieten om in het bos te gaan wandelen en dan kastanjes enzo te rapen om daarna iets mee te decoreren. Of gewoon met een warme choco en een dekentje naar tv kijken

  6. Ik ben wel iemand die van de herfst hou. Maar het leukste is dat je gewoon met een boek in de zetel kan gaan zitten en gewoon kan relaxen.

  7. Over sommige tips heb ik zelf even niet aan nagedacht. Ik vind het best wel handig. Welness in de badkamer dat doe ik al te graag. 

  8. Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met de herfst (zoals je op mijn blog ook al hebt gelezen, hehe). Maar dat zijn inderdaad wel leuke dingen om te doen, als er binnenkort weer eens een regenachtige dag is ga ik gewoon de hele dag opruimen 🙂

Reacties zijn gesloten.