5 tips om je bed mooi op te maken

Geplaatst door
Doordat ik chronisch ziek ben, breng ik veel tijd door in bed. Niet alleen ’s nachts maar ook overdag. Het is dan ook belangrijk dat mijn bed fijn ligt. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk als mijn bed mooi is opgemaakt. Ik kan daar echt van genieten! Vandaag geef ik 5 tips om je bed mooi op te maken. 
inspiratie bed mooi opmaken

1. INSPIRATIE

 
Eerst en vooral: laat je inspireren voordat je begint met opmaken. Welke kleuren en stijlen vind je mooi en welke passen bij jouw slaapkamer? Je kunt o.a. een kijkje nemen op Pinterest, naar een beddenwinkel gaan of gewoon even Googelen. Inspiratie genoeg!
 
2. MOOI BEDDENGOED
 
Heb je een idee in je hoofd? Koop dan een mooi en kwalitatief goed beddengoed wat aansluit bij de inspiratie die je net hebt opgedaan. Kies één of meerdere dekbedovertrekken, was ze en maak je bed ermee op. Niets is heerlijker dan te slapen in schone en frisgewassen lakens. 
 
3. 4 SEIZOENEN DEKBED
 
Bij een mooi beddengoed hoort natuurlijk ook een goed dekbed. Je kunt een zomer- en winterdekbed kopen, maar wist je dat er ook een 4 seizoenen dekbed bestaat die je heel het jaar door kunt gebruiken? Doordat het twee dekbedden zijn lig je er warm bij in de winter en door één dekbed weg te halen blijf je ook koel in de zomer. 

inspiratie bed mooi opmaken
4. SPREI OF PLAID

Een mooie sprei of plaid mag ook zeker niet ontbreken. Dit is lekker warm in de winter en het ziet er ook uitnodigend uit. Het mooiste effect krijg je natuurlijk door de kleur af te stemmen op je beddengoed, dan ziet het resultaat er prachtig uit.

5. KUSSENTJES
 
Om het plaatje compleet te maken is het fijn om een paar mooie sierkussens op bed te leggen. Ook dit ziet er mooi en uitnodigend uit. Tijdens het slapen kan je er op gaan liggen, maar je kan ze net zo goed even uit bed gooien en ze enkel gebruiken ter decoratie. Die keuze is helemaal aan jou!
 
Neem zeker eens een kijkje op de website van Dekbedden.nl. Hier kan je je heerlijk laten inspireren en direct de juiste items aanschaffen.
 
Samenwerking
Heb jij nog tips om je bed mooi op te maken? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

16 reacties

 1. Hoi hoi ik ben ook chronisch ziek. Ik grben Secundaire Progressieve MS. Ik lig ook veel in bed. Zo'n sprei zit bij mij nog in de verpakking. Want mijn vriend heeft een dik dekbed en ik een dun. Ik vind het er niet mooi uit zien om het dan half op te maken. Ik kan n dikkere niet op mijn lichaam verdragen. Dus moet t bed al helemaal opgemaakt inclusief de kleine kussens. Gaat goed komen maar zo half zoals op de foto ziet er erg mooi uit. Maar 's nachts zou ik de sprei dus weer moeten opvouwen omdat het absurd zwaar wordt op mijn benen anders. Jij anders nog een tip? Hoe je het mooi opmaakt als je 2 appartement matrassen en dekbedden hebt. Ik vind de sprei dan half erop niet mooi. Terwijl ik dat op de foto erg goed vind inzien.

  Groetjes Claudia Diependaal.

 2. Hoi hoi ik ben ook chronisch ziek. Ik grben Secundaire Progressieve MS. Ik lig ook veel in bed. Zo'n sprei zit bij mij nog in de verpakking. Want mijn vriend heeft een dik dekbed en ik een dun. Ik vind het er niet mooi uit zien om het dan half op te maken. Ik kan n dikkere niet op mijn lichaam verdragen. Dus moet t bed al helemaal opgemaakt inclusief de kleine kussens. Gaat goed komen maar zo half zoals op de foto ziet er erg mooi uit. Maar 's nachts zou ik de sprei dus weer moeten opvouwen omdat het absurd zwaar wordt op mijn benen anders. Jij anders nog een tip? Hoe je het mooi opmaakt als je 2 appartement matrassen en dekbedden hebt. Ik vind de sprei dan half erop niet mooi. Terwijl ik dat op de foto erg goed vind inzien.

  Groetjes Claudia Diependaal.

  1. Hey Claudia! Ik heb helaas geen ervaring met 2 aparte matrassen en dekbedden dus ik kan je niet echt tips geven. Misschien kan je op zoek gaan naar een dunne sprei die niet te zwaar is voor je benen? Mochten andere lezers hier een goede oplossing voor hebben, laat dit dan zeker weten bij de reacties.

 3. Ik heb een sprei en probeer alles nog aan te kleden met wat kussens. Ik vind een mooi op gemaakt bed altijd erg belangrijk. Je geeft hele fijne tips in dit artikel.

 4. Wat een leuke blog met goede tips! Ik maak het bed ook altijd wel mooi op als ik er niet inleg, verder hou ik ook van leuke pyjama's!

 5. Wat leuke tips! Wij hebben nog geen 4-seizoenen dekbed ga nu ffjes kijken op die site! Ohh wel ben ik gek om een mooie sprei over het bed te doen en lekker in een schoon bed te kruipen 🙂

 6. Leuk om te lezen en zeer goeie tips een 4 seizoenen dekbed vind ik wel nuttig om aan te schaffen een mooie sprei vind ik ook gezellig.

 7. Ik ben zelf ook fan van mooi beddengoed en vind dat dit erg helpt bij het gezellig maken van je slaapkamer. Daarnaast merk ik ook dat een lichte kamer erg rustgevend is en ontstresst. Er is in ieder geval genoeg inspiratie te vinden op dit gebied!

 8. Mijn moeder houdt van quilten en heeft een sprei voor mij ge-quilt. Het was een jarenproject en het is een loei-zwaar ding. Maar hij is in de winter heerlijk warm als extra deken en kleedt het hele vertrek aan. Ik mag na het luchten graag mijn dekbedden overdag in een dekenkist doen en dan leg ik de sprei direct op de matras van de boxspring.

Reacties zijn gesloten.