Maak zelf een lichtplan voor jouw tuin!

Geplaatst door
Het einde van de zomer is al in zicht, maar ook in september en oktober zijn er nog genoeg mooie zonnige dagen! In dat geval wil je natuurlijk nog volop genieten van je tuin, ook ‘s avonds. De online webshop www.lamp123.nl heeft een groot aanbod in verschillende soorten buitenverlichting. Maar hoe kies je nu de juiste buitenverlichting? In dit artikel een stappenplan met tips voor de beste keuze.
 
buitenverlichting tuin

STAPPENPLAN

 
Voordat je buitenverlichting aan gaat schaffen, is het een goed idee om een lichtplan te maken. Zo ben je er zeker van dat je de juiste buitenverlichting kiest voor jouw tuin.
1. Maak een schets van jouw tuin
 
Het is een goed idee om jouw tuin eens uit te tekenen op schaal. Teken hierbij ook elementen zoals bomen, een vijver of terras. Kijk goed waar de ramen in je huis zitten en teken hierbij de zichtlijnen. Het is natuurlijk het mooist als je de verlichting kunt zien vanaf je terras maar ook vanuit je woonkamer. Vergeet niet dat de lampen ook voorzien moeten worden van bekabeling. Buitenstopcontacten kunnen hier handig bij zijn.
2. Bepaal het type licht voor de juiste plaats
 
Functionele verlichting zorgt ook voor meer veiligheid. Een trap, voordeur of garage goed verlicht hebben is natuurlijk belangrijk en geeft een veilig gevoel. Een goede tip hiervoor is om bijvoorbeeld verlichting te gebruiken met een sensor of op zonne-energie. In sommige buitenlampen zit een sensor ingebouwd welke reageert op beweging. Dit is ook nog eens energiezuinig, evenals de lampen op zonne-energie. Om bijvoorbeeld een pad of oprit te verlichten kun je gebruikmaken van grondspots. Deze spots kun je inbouwen in de grond. Hierdoor wordt het pad goed zichtbaar en dit staat ook nog eens erg modern en geeft een leuk effect. Kies voor een lamp uitgerust met LED-verlichting als de lamp heel wat branduren verbruikt. Het verbruik van LED-lampen ligt namelijk veel lager. 
 
Voor andere delen in jouw tuin zoals het terras kun je decoratieve buitenlampen naar smaak uitkiezen. Ga bijvoorbeeld voor spots, wandlampen of zachte sfeerverlichting wat een stijlvolle uitstraling geeft. Heb je een grote boom of beeld in jouw tuin staan? Kies voor een grondspot met een grondpin en belicht dit element van twee kanten. Dit geeft het mooiste effect en zo accentueer je hoogte in de tuin.

buitenverlichting tuin
3. Bepaal het type lamp en het armatuur 
Let bij het bepalen van het soort lamp ook op het soort licht. Kijk naar de lichtintensiteit en het bereik van de verlichting. De richting van het licht speelt een belangrijke rol dus bedenk goed wat je precies verlicht wilt hebben. Geïntegreerde grondspots schijnen licht vanuit de grond en andere armaturen verlichten meer rondom. Tuinlantaarns of lantaarns verspreiden meer diffuus licht. Plaats deze bijvoorbeeld bij een zithoek op het terras, in het midden van jouw tuin of langs een pad.
 
4. Kies je eigen stijl 
 
Om de uiteindelijke keuze te maken van de juiste buitenverlichting na dit stappenplan, blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Wil je jouw tuin in moderne stijl inrichten of juist meer in landelijke of klassieke stijl? Een aanrader is uiteraard om verschillende soorten lampen uit dezelfde collectie te kiezen, zodat jouw tuin compleet in stijl is. Bij lamp123.nl vind je veel verschillende collectie lampen in dezelfde stijl. Bijvoorbeeld wandlampen, tuinlantaarns, lantaarnpalen, inbouwspots, grondlampen, plafondlampen, buitenlampen met sensor, buitenlampen op zonne-energie, bewegingssensors en buitenstopcontacten. 
 
buitenverlichting tuin
OVER LAMP123.NL
 
Lamp123.nl is dé lampen webshop voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar sfeervolle lampen online, tegen de laagste prijs. Met een assortiment van ruim 5000 lampen, lichtbronnen en armaturen, bieden zij voor ieder wat wils. Ze zorgen ervoor dat je ruime keuze hebt uit verschillende soorten verlichting. Of het nu om moderne, klassieke, landelijke, industriële of design verlichting gaat.
 
Ze verkopen lampen van bekende merken zoals Artemide, Philips, Eglo, Massive, Konstsmide, Steinhauer, Het Lichtlab, ETH en Masterlight. Doordat ze nauw samenwerken met de leveranciers van deze merken, zorgen ze ervoor dat lampen zeer goedkoop aangeboden kunnen worden. Ieder merk onderscheidt zich door eigen kenmerken, kwaliteiten en stijlen die terug te zien zijn in de verschillende soorten lampen. 
Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, verstrekken ze zoveel mogelijk informatie bij hun producten. Om je bij het maken van een keuze te helpen of wanneer je een speciale offerteaanvraag wilt indienen omtrent verlichting, kun je altijd een e-mail sturen.
Samenwerking

Welke buitenverlichting vind jij het mooiste? Modern, klassiek of landelijk?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Leuk artikel om te lezen handige tips en veel keuze om er een mooi verlichte tuin van te maken.

Reacties zijn gesloten.