Ga jij voor innerlijk of uiterlijk?

Geplaatst door
Er wordt vaak gezegd: het innerlijk van een man is belangrijker dan het uiterlijk, maar is dat wel zo? Ik ben van mening dat beide aspecten een belangrijke rol spelen bij verliefdheid en liefde. In het dagelijks leven is iemands uiterlijk het eerste wat we te zien krijgen en pas daarna leren we die persoon beter kennen. Natuurlijk is het karakter van een man heel belangrijk, maar het oog wil ook wat, toch?
 
innerlijk of uiterlijk mannen

Ik denk dat de meeste vrouwen wel een type man hebben die ze aantrekkelijk vinden. Ik val bijvoorbeeld op grote mannen met brede schouders. Dat geeft mij niet alleen een warm en veilig gevoel, maar naast zo’n man voel ik me ook op en top vrouw. Verder vind ik het fijn als een man zich verzorgd. Hij hoeft heus geen uur in de badkamer te staan, maar de basic dingen zoals tanden poetsen en scheren zijn zeker een must. En ook piekjes in het haar en een lekker geurtje kan ik zeker appreciëren.
Daarnaast is de kleding niet onbelangrijk. In tegenstelling tot veel vrouwen heb ik geen zwak voor mannen in een pak, ik heb er gewoon niet zoveel mee. Geef mij maar een man in een casual outfit: een mooi overhemd, een jeans en daaronder een paar coole sneakers. I love it! Hieronder heb ik enkele hemdjes geselecteerd die ik heel mooi vind voor deze tijd van het jaar. Ze zijn verkrijgbaar in de webshop McGregor.be. 

overhemden mcgregor mannen

Naast het uiterlijk speelt ook het innerlijk een belangrijke rol. Een man mag nog zo knap zijn, uiteindelijk moet je leven met zijn karakter en niet alleen met zijn looks. Ik heb niet echt een lijstje waaraan een man moet voldoen, maar er zijn toch enkele punten waar ik belang aan hecht. Zo vind ik het fijn als een man sociaal is en gevoel voor humor heeft, maar daarnaast moet hij ook lief zijn, goed met me kunnen praten, en last but not least: eerlijk en rechtdoorzee zijn.


Na het lezen van dit artikel klinkt het alsof ik een veeleisende vrouw ben die hopeloos op zoek is naar Mister Perfect, maar ik heb geluk want ik heb mijn ideale man al gevonden. Beter nog: ik ben er inmiddels al meer dan 6 jaar mee samen! En dat ik iedere week hemdjes moet strijken, dat neem ik er met veel plezier bij 😉

Ga jij voor innerlijk of uiterlijk? En welke dingen vind jij belangrijk aan een man?Veel liefs,
Vanessa xxx

14 reacties

 1. Ik vind net als jij zowel innerlijk als uiterlijk belangrijk. En manier van kleden bv. vind ik ook veel zeggen over iemand, daaruit kan je ook al veel afleiden. Hoewel ik in het algemeen niet zo voor ruitjeshemden (tenzij het van die dikkere, stoere houthakkershemden zijn) bij mannen ben, vind ik bv. dat blauwe linksboven wel mooi.

 2. Volgens mij hebben we ongeveer een zelfde type uitgekozen. Al moet ik zeggen dat die overhemdjes strijken ook echt niet mijn hobby is. 😉

 3. Je kan een bepaalde smaak hebben enzo, maar degene waar je uiteindelijk verliefd op wordt heeft daar misschien niet alle eigenschappen van 🙂 ik vind innerlijk het belangrijkst maar iemand moet er wel een beetje verzorgd enzo uitzien.

 4. Ik kende een jongen en die was wel redelijk knap, maar innerlijk was het gewoon een 'player' zegmaar. Daardoor knapte ik wel op hem af en vond ik het qua uiterlijk ook opeens een stuk minder interessant.

 5. Ik vind zowel het innerlijk als uiterlijk belangrijk, maar het het innerlijk zal altijd doorslaggevend zijn voor mij.

 6. Ik ben het helemaal eens met de eigenschappen waar een man aan moet voldoen. Ik moet ook kunnen lachen met een man, heel belangrijk. Qua kleding moet hij er verzorgd uitzien, en van mij mag een pak af en toe 🙂

 7. Leuk artikel! Ik vind innerlijk vooral heel belangrijk! Doordat iemand innerlijk mooi is straalt hij sowieso meer van binnen en buiten tegelijk! Dat is het mooie eraan 🙂 (Oké, oké een knappe man is ook niet slecht natuurlijk, haha!)

 8. Ik zeg altijd dat 't innerlijk het belangrijkste is, maar hoe je het ook draait of keert het uiterlijk speelt toch ook wel een rol in de keuze die je maakt, denk 'k.

 9. Leuk artikel! Ik val in eerste instantie op een uiterlijk, zowel bij mannen als bij mensen waar ik vrienden mee kan worden. Ik hou van mensen die iets geks hebben. Geen "knappe" mensen, maar mensen met een uiterlijk waarvan je denkt: Zo, die durft. Die hebben meestal de leukste background stories. En voor mannen het liefst veel tattoo's en een stoere kop. Daar dan die geruite overhemden bij en dan is het helemaal af. 🙂

 10. Ik vind uitstraling en innerlijk veel belangrijker dan uiterlijk. Een héél knappe man kan zero uitstraling en karakter hebben, dat is voor mij zo'n afknapper. Ik heb wel een beetje diepgang, rauwe humor en loyaliteit nodig in een relatie. Gelukkig heb ik dat inmiddels allemaal gevonden in één man.

 11. Innerlijk telt het zwaarst, maar het oog wil inderdaad ook wat. Ik heb nu een maandje met mijn grote brede knuffelbeer hihi! En ja ik heb een zwak voor baardjes :p Maar het belangrijkste is dat ik hem kan vertrouwen, dat we samen kunnen lachen, maar ook serieuze gesprekken kunnen hebben. Daarbij vind ik het fijn als er een beetje voor mij gezorgd wordt, want ik wil mezelf nog wel eens vergeten. M'n vriend komt meestal al aanzetten met mijn medicijnen als ik ze weer eens vergeet haha!

Reacties zijn gesloten.