Welke bedlampjes passen het beste bij een boxspring?

Geplaatst door
Welke bedlamp je kiest voor bij een boxspring is geheel afhankelijk van het doel van dit bedlampje. Zoek je een bedlamp dat genoeg licht moet geven om comfortabel bij te kunnen lezen of ben je meer op zoek naar een sfeerlicht? Het is dus belangrijk om eerst dit doel goed voor ogen te hebben voor je je bed verlichting uitkiest.
 
Directlampen.nl Anne Mark

De slaapkamer is de plek in huis waar je je op je gemak moet voelen, waar je heerlijk moet kunnen ontspannen en wat echt jouw plekje is. Het is daarom ook van belang om naast een fijn bed of boxspring ook aandacht te besteden aan details zoals bijvoorbeeld de verlichting. Nadat je het doel vastgesteld hebt, moet je nadenken over wat je zelf nou precies mooi vindt. Wil je een bedlamp op een tafeltje zetten, bevestig je de lamp aan de muur of kies je voor een lamp die vastzit aan je bed. Het kan allemaal en het straalt allemaal dezelfde gezelligheid uit. De keuze is wat dat betreft echt persoonlijk.
Heb je een boxspring met ombouw of hoofdplank dan kun je er voor kiezen een speciale boxspring bedlamp te kopen. Deze bevestig je aan het hoofdeind van het bed, aan de rand van de boxspring of hoofdplank. Het grote voordeel is dat je kabels makkelijk weg kunt werken achter je bed en de lampjes precies op die plek zitten waar jij ze hebben wilt.
 
Kies je een staande lamp dan zul je deze waarschijnlijk links en rechts naast je boxspring op een nachtkastje of tafeltje plaatsen. Zo heb je het licht naast je bed staan en kabels kunnen achter het kastje of tafeltje verborgen worden. Vaak zijn dit meer sfeerlampjes dan leeslampjes en passen ze qua stijl perfect bij je slaapkamer en maken de sfeer compleet.
 
Je kunt er ook voor kiezen om een bedlamp boven je bed aan de muur te bevestigen. Heel handig als je boxspring geen ombouw of hoofdplank heeft. Maar ook fijn als je graag leest en het licht vanuit een speciale hoek op je boek wilt laten schijnen. De kabel van het bedlampje zal op de één of andere manier in het zicht hangen, maar ook dat kan een bewuste keuze zijn.
 
Voor welk bedlampje je ook kiest, één ding is wel duidelijk: de keuze is enorm en eigenlijk kun je niet zeggen welk bedlampje het beste bij een boxspring past. Dit is geheel afhankelijk van jouw doel en smaak. Bekijk het gehele assortiment op Directlampen.nl!
 
Samenwerking
 
Welke verlichting vind jij het mooiste in de slaapkamer? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

14 reacties

  1. Leuk en interessant artikel om te lezen dit geeft je meer inzicht in de keuze van je kamerverlichting ik hou het bij de staande lamp op nachtkastje voor de gezellige sfeer.

  2. Leuk artikel voor mij deze boxspring vind ik heel handig en ook dat je de kabels kunt verbergen en een goede verlichting top.

Reacties zijn gesloten.