Review: Cien shaving gel sensitive

Geplaatst door

Review Cien Shaving Gel Sensitive – Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om je lichaam te ontharen. Je kan scheren, epileren, waxen of kiezen voor een permanente ontharing d.m.v. een laser. Ik doe het nog steeds op de ouderwetse manier, namelijk met een scheergel en scheermesje. Sinds kort gebruik ik de Cien shaving gel sensitive met Aloë Vera en vandaag is het tijd voor een review!

cien shaving gel sensitive

Cien shaving gel sensitive review

De Cien shaving gel zit in een standaard fles van 250 ml. De roze en vrouwelijke verpakking sprak mij meteen aan. De fles heeft een spuitkop zoals de meeste scheergels. Eerst komt er een roze gel uit, maar zodra je het in je (natte) handen wrijft, verandert de gel in een zacht en romig schuim. Het schuim blijft goed op zijn plaats tijdens het scheren en bovendien maakt het de huid glad genoeg om vlot over de huid te bewegen met het scheermesje.

De Cien shaving gel is sensitive, wat wil zeggen dat de scheergel geschikt is voor de gevoelige huid. De scheergel bevat o.a. Aloë Vera. Dit ingrediënt hydrateert de huid voor het scheren en voorkomt irritaties. De volledige ingrediëntenlijst kan je hieronder terugvinden.

cien sensitive shaving gel

Ingrediënten Cien Shaving Gel Sensitive

Aqua, Triethanolamine, Palmitic Acid, Oleth-20, Stearic Acid, Isopentane, Laureth-23, Sorbitol, Cocamide Mipa, Isobutane, Phenoxyethanol, Hydroxethylcellulose, Parfum, Isopropyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Polyquaternium-7, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Sodium Benzoate, Limonene, CI 17200

Mijn ervaring

Ik gebruik de scheergel voor mijn oksels, benen en intieme zone (spoel het scheerschuim achteraf goed weg). Resultaat? Een gladde en zachte huid zonder irritaties. Ik heb geen last van jeuk, rode bultjes en dergelijke. Helemaal top dus! Leuk meegenomen is de geur. Die doet me denken aan een aardbeien milkshake, heel lekker! De geur is niet te overheersend, maar eerder subtiel aanwezig.

cien shaving gel

cien scheergel sensitive

De Cien shaving gel sensitive kost tussen de € 1 en € 2, de exacte prijs weet ik niet meer, maar hij is in ieder geval goedkoop. Voor mij werkt deze scheergel net zo goed als de duurdere varianten zoals bijvoorbeeld Gillette. Een budgettoppertje dus! De Cien scheergel is te koop bij Lidl.

cien scheerschuim gevoelige huid

Welke ontharingstechniek gebruik jij? Lijkt deze scheergel iets voor jou? 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Lees ook: Review: Cien micellair water van Lidl