10 makkelijke tips om geld te besparen

Geplaatst door
Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn: het leven is duur geworden. Zeker wanneer je op jezelf woont of samenwoont lopen de kosten hoog op. Maar wist je dat je met een paar slimme trucs heel wat geld kunt besparen? Ik geef je 10 makkelijke tips die ik toepas in mijn dagelijkse leven. 
 
tips om geld te besparen

1) In de zomer hebben we het warm genoeg, maar in het najaar hebben we al snel de gewoonte om de verwarming volle bak te zetten. Zet de verwarming liever een graadje lager, doe een dikke trui aan en verwen jezelf met een heerlijk warme chocolademelk.
2) Als je beschikt over een meter met een dag- en nachttarief, dan is het voordeliger om je wasjes in te plannen na 21 uur of in het weekend. Nog meer besparen op de was? Koop je wasmiddel en wasverzachter dan in winkelketens zoals bijvoorbeeld de Action, daar zijn de huishoudelijke producten heel goedkoop.   
3) Steek ’s avonds kaarsjes aan i.p.v. de verlichting aan te laten. Eerst en vooral is dit heel gezellig en romantisch, maar daarnaast zal je ook verschil merken op je energiefactuur en dat is natuurlijk mooi meegenomen.   
 
4) Hoe heerlijk het ook is om in bad te gaan, douchen is veel zuiniger. Met de hoeveelheid water van één bad kan je meerdere keren douchen, en zeker als je over een waterzuinige douchekop beschikt. 
 
5) Vergelijk minstens één keer per jaar de abonnementen van je gsm, internet, water, elektriciteit en dergelijke. Wie weet heb je al jaren hetzelfde abonnement terwijl het ergens anders veel goedkoper is.   
 
6) Doe de meeste boodschappen bij de Aldi of Lidl, dat bespaart echt veel geld. Daarnaast kan ik je aanraden om niet met honger naar de supermarkt te gaan en op voorhand een boodschappenlijstje te maken, zo voorkom je dat je meer koopt dan je eigenlijk nodig hebt. 
 
Sarenza kortingscode steps kortingscode
7) Hou je van online shoppen? Veel webshops geven regelmatig kortingscodes waarmee je extra korting kan krijgen. Op de website 1Korting.com vind je een mooi overzicht van online promoties en kortingen. De site biedt je ook exclusieve kortingen zoals bijvoorbeeld een Sarenza kortingscode (klik hier voor € 10 kortingscode) en een Steps kortingscode (bekijk hier de Steps aanbiedingen) waarmee je voordeliger kan shoppen. Zo kan je toch die mooie pumps of dat leuke zomerjurkje scoren zonder je schuldig te voelen. 


En dat is nog niet alles! Wanneer je via 1Korting.com een aankoop doet, dan steun je namelijk automatisch een goed doel naar keuze. Je krijgt dus zelf korting én geeft geld aan een goed doel. Twee vliegen in één klap!
 
8) Ruim regelmatig je beauty stash op en kijk welke make-up je nog allemaal hebt. Wedden dat je dingen tegenkomt waarvan je niet eens wist dat je ze had? Hoe verleidelijk het ook is, probeer eerst make-up op te maken vooraleer je nieuwe items koopt. Je hebt heus geen tien verschillende mascara’s nodig.
 
9) Heb je een miskoop gedaan of liggen er spullen in je kast waar je niets meer mee doet? Verkoop ze op een tweedehandssite. Omgekeerd geldt hetzelfde. Ben je op zoek naar iets? Ook dan kan je misschien goedkope tweedehandsspullen op de kop tikken.
 
10) Als je naar school of het werk gaat is het gemakkelijk om ’s middags een broodje of kant-en-klare maaltijd te bestellen, maar eigenlijk is het voordeliger om je lunchpakket thuis klaar te maken. Dit hoeven echt niet iedere dag boterhammen te zijn. Op internet vind je genoeg lekkere lunchrecepten zodat je voldoende kan variëren.   
Samenwerking
 
Heb jij nog tips om geld te besparen? Deel ze bij de reacties, zo kunnen we elkaar een handje helpen! 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

16 reacties

  1. Heel goede tips! Misschien kan je ook wat tips geven voor meiden (en jongens) die wat jonger zijn? 🙂

    1. Bedankt voor je feedback Jana! Dat is een goed idee, maar hopelijk kan je hier toch ook al enkele tips uit halen 🙂

  2. Super goeie tips! Alleen die douche tip werkt niet bij mij hoor.. ik hou nou eenmaal van lekker lang onder de douche staan. Verkopen van tweedehands spullen probeer ik ook regelmatig, maar ik merk dat men er weinig voor wil geven. Erg jammer!

  3. Zeer goede tips die je veel geld uitsparen en waar ik zeker rekening ga mee houden.

  4. Interessant om te lezen goeie tips zoals kaarsjes doen branden savonds kun je ook al wat uitsparen en nog gezellig bij,deze tips ga ik zeker gebruiken.

  5. Wat een leuke blog, met allemaal bruikbare tips! Toch ga ik nog even een tip toevoegen, als dat mag (a) Stekkers van elektrische apparaten er niet continue in het stopcontact laten zitten, dus als je tablet of telefoon vol is, gewoon de stekker uit het stopcontact. Scheelt weer stroom 🙂

  6. Hele goede tips, vooral geen boodschappen doen met honger! Ik kende deze tip natuurlijk wel al, toch trap ik er nog regelmatig in 😉

Reacties zijn gesloten.