Review: Kruidvat Spa Secrets Magic of Brazil

Geplaatst door
Vorige week deelde ik een persbericht over de nieuwe Kruidvat Spa Secrets Magic of Brazil collectie. Inmiddels heb ik twee producten uit deze lijn getest, namelijk de shower foam en de body oil-in-cream, en vandaag vertel ik jullie graag wat ik er van vind. Kijk mee naar mijn review!
 
Kruidvat spa secrets magic of brazil

Kruidvat Spa Secrets is een luxe spa & wellness collectie met verschillende productlijnen, georiënteerd op authentieke badrituelen van over de hele wereld. Naast de bestaande ‘Miracles of Bali’, ‘Treasures of Morocco’ en ‘Traditions of Japan’ lijnen, haalt Kruidvat nu met de nieuwe ‘Magic of Brazil’ een stukje sfeer van de Olympische Spelen in Rio naar je eigen badkamer.
De collectie bestaat uit een shower foam, shower nectar, body scrub, body oil en body oil-in-cream met ingrediënten die geïnspireerd zijn op traditionele Braziliaanse kruidenbaden. De producten zien er niet alleen mooi roze en luxe uit, maar ze ruiken ook heerlijk zoet. De geur heeft een heerlijke toevoeging van acai bes en maracuja. Hou je van zoete geuren? Dan moet je deze producten zeker even ruiken!
 
Kruidvat spa secrets magic shower foam
KRUIDVAT SPA SECRETS MAGIC OF BRAZIL SHOWER FOAM – € 3.99 (200 ML)
 
Wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op shower foams. Ik vind het zalig om te douchen met een heerlijke laag schuim. Douche foams waren een tijdje alleen in dure varianten verkrijgbaar, maar nu heb je ze ook voor een heel betaalbare prijs. Dat heeft Kruidvat goed gedaan!

Kruidvat magic of brazil shower foam

 

De shower foam is eerst een gel en eindigt na huidcontact en water in een dikke laag schuim. Het schuim is vol, zacht en voelt heerlijk aan. De geur is lekker zoet en ook na het douchen blijft de geur nog even hangen. Ik heb geen last van een droog of trekkerig gevoel. De shower foam bevat best veel parfum en SLES (wat ervoor zorgt dat het product gaat schuimen), wellicht handig om te weten als je een gevoelige huid hebt en deze ingrediënten liever wil vermijden. Verder zie ik o.a. glycerine, acai extract en passievruchtextract op de ingrediëntenlijst. 

Kruidvat spa secrets magic body oil creamKRUIDVAT SPA SECRETS MAGIC OF BRAZIL BODY OIL-IN-CREAM – € 4.99 (250 ML)

Dit is geen normale body cream, maar wel een cream die verrijkt is met een olie voor extra voeding voor de droge huid. Ik heb droge armen en benen die wat extra verzorging kunnen gebruiken dus ik was heel benieuwd om deze body cream te testen. Helaas valt de body oil-in-cream voor mij een beetje tegen. 
 
De body cream heeft een vrij dikke substantie waardoor je best lang moet masseren om de witte waas weg te krijgen. Daarnaast is de crème heel rijk waardoor je nog een tijdje een vettige en plakkerige laag blijft voelen van de olie. Net als de shower foam ruikt deze body oil-in-cream lekker zoet, maar verder ben ik niet zo enthousiast over dit product. Na gebruik voelt mijn huid wel zacht aan, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan body creams die sneller intrekken. 
 
Best jammer want deze pot ziet er zo leuk uit en ook de ingrediënten zijn niet verkeerd. Er zit o.a. veel shea boter in maar ook glycerine, amandelolie, vitamine E, bijenwas, maracuja olie en acai bes extract. Verder zit er ook veel parfum in, handig om te weten voor de gevoelige huidjes onder jullie. 

Kruidvat magic of brazil
Ik vind de Spa Secrets Magic of Brazil een mooie toevoeging aan de bestaande collecties. De producten zien er mooi roze en luxe uit en ze ruiken lekker zoet. De body oil-in-cream heeft niet mijn persoonlijke voorkeur, maar de shower foam is absoluut een aanrader. Vanaf 30 augustus is de body scrub te koop en daar ben ik ook heel benieuwd naar! 
De Spa Secrets Magic of Brazil producten zijn verkrijgbaar vanaf 12 juli 2016 bij alle Kruidvat winkels en online via www.kruidvat.be.
 

* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.

 
Heb jij al een product uit de Magic of Brazil lijn geprobeerd?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Kruidvat Spa Secrets Wisdom of India

33 reacties

 1. Olie is eigenlijk voornamelijk goed om je huid soepel te houden, maar ik snap wel dat een rijk product meer tijd vraagt om in te trekken.
  Ik heb enkel de Bali doucheschuim en die vind ik toch niet zo erg fijn van werking en geur… 🙂

 2. Ik heb ook liever dat een bodycream snel intrekt, maar klinkt zeker goed. Ik kreeg bij het Kruidvat 2 samples, en nog niet gebruikt. Ga ik zo doen!

 3. Wat leuk dat Kruidvat deze lijn introduceert! Ik ben ook dol op shower foams, dus fijn dat deze er nu ook voor een betaalbare prijs is. Overigens vind ik een dikkere bodycrème juist lekker, dus hij lijkt mij wel geschikt voor mij.

 4. Ik heb er nog geen gebruikt,de douche foam lijkt me heerlijk,maar als de body olie niet snel intrekt vind ik ook niet fijn.De verpakkingen zijn wel mooi,roze,speciaal voor jou 🙂 xxx

 5. Jammer dat de body cream jou niet zo goed bevalt!

  Ik heb zelf nog geen product uit deze lijn geprobeerd, maar wil dat zeker doen!

  Liefs, Cindy

 6. Nu word ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar deze lijn. Meestal probeer ik namelijk niet zoveel uit, omdat ik tevreden ben met de producten die ik heb. Misschien ga ik me hier binnenkort toch eens verder op oriënteren. Thanks!

 7. Lijkt me een super fijne shower foam! Alleen de creme zou ik dan niet nemen want ik kan er niet zo goed tegen als het niet snel intrekt haha 😛 en alles plakt 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *