Purederm ultra hydrating shea butter & coconut mask

Geplaatst door
Het was alweer een tijdje geleden maar gisteren heb ik eindelijk nog eens een gezichtsmaskertje aangebracht. Dit keer ben ik voor het Purederm ultra hydrating shea butter & coconut mask gegaan, een masker dat ik voor slechts 1 euro bij Drogisterij.net heb gekocht. Geef toe, voor dat geld kon ik dit maskertje toch niet laten liggen? 

“Het ultrahydraterend sheabotermasker ‘kokos’ uit de Purederm Botanische serie is een intensieve vochtinbrengende behandeling met de heerlijke geur van kokos gecombineerd met zeer rijke sheaboter en andere natuurlijke verzachtende ingrediënten (lavendel en bergamot) om het vocht in te sluiten en een droge, ruwe huid te verzachten.
De beschrijving klinkt alvast veelbelovend. Mede daarom heb ik dit maskertje gekocht. Maar zou het masker écht zo heerlijk zijn? Laten we het snel proberen!
 
Hoe moet je het maskertje gebruiken?
 
1. Reinig het gezicht grondig.
2. Open het zakje en breng het masker gelijkmatig aan op het gezicht, waarbij de ogen en lippen worden vermeden.
3. Spoel na 15 à 20 minuten af met water. 
 
Het eerste wat me opvalt is dat het een dik masker is, wat betekent dat dit masker hard zal opdrogen. Dat is best een teleurstelling want eigenlijk had ik een vloeibaarder masker verwacht. Ik heb het niet zo voor maskers die hard worden. Het voelt minder aangenaam en het is altijd een gedoe om het masker achteraf te verwijderen. Maar goed, we geven het een eerlijke kans.  
 
Ondanks de dikke substantie kan ik het masker egaal en vlot aanbrengen en dat is wel fijn. En de geur? Die is echt heerlijk! Ik ruik een mix van shea, kokos en zelfs een beetje chocolade, heel lekker! 

Na 15 minuten is het masker helemaal hard geworden en haal ik alles er af met een washandje en water. Omdat het masker zo hard is moet ik flink wrijven om alles te verwijderen, met een rode en geïrriteerde huid tot gevolg (niet foto-waardig). Daarnaast voelt mijn huid ook niet superzacht of gehydrateerd aan. Ik heb niet het gevoel dat ik net een vochtinbrengend en verzachtend gezichtsmaskertje heb aangebracht. Mijn huid voelt eigenlijk net hetzelfde aan als ervoor.
 
Jammer, maar dit maskertje is een tegenvaller. De geur is dan wel heerlijk, maar het masker moet natuurlijk ook iets doen voor je huid en dat is hierbij niet het geval. Gelukkig heeft het masker slechts 1 euro gekost, voor dat geld kon ik het maar proberen.  

Het Purederm ultra hydrating shea butter & coconut mask kost € 1 en is o.a. te koop bij online drogisten zoals Drogisterij.net.

 

Heb jij al een gezichtsmaskertje van Purederm geprobeerd?
Veel liefs,
Vanessa xxx 

15 reacties

 1. Jammer dat het effect achterwege blijft. maar het ziet er wel super relax uit. Vaak heeft een master niet instant effect. Na een aantal keren gebruiken merk ik meestal pas verschil.

 2. Ah, echt jammer dat het tegenvalt. Ik vind masker van de drogist nooit echt goed werken, ik doe ze eigenlijk alleen maar op omdat ik dat leuk vind.
  Liefs,
  Elles

 3. Jammer! Ik heb altijd wel twijfels of maskers echt iets doen voor je huid. Heb zelf nog nooit een masker gebruikt dat hard wordt, volgens mij werkt dat juist goed bij een wat vettere huid

  1. Hey Nora en Bianca! Ik denk ook dat dit soort maskers beter werken bij een vette huid en niet bij een droge huid zoals in de beschrijving op de verpakking wordt vermeld.

 4. wat jammer dat het niets doet want eerlijk gezegd had ik wel zoiets van…nou die geur die lijkt mij echt geweldig, maar ja daar heb je uiteindelijk niets aan op je huid…zonde!

 5. Jammer dat het maskertje tegenviel! Toen ik de geuren las, had ik er meteen goede hoop voor. Maar jammer dat het er moeilijk af te halen was en dat je er een rode en geïrriteerde huid van kreeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *