Cattier-Paris Elixir Végétal vochtinbrengende dagcrème

Geplaatst door
Ik blog nu ongeveer 2,5 jaar en in die tijd zijn er hier natuurlijk al veel merken voorbij gekomen. Een merk waar ik nog nooit over heb geschreven is Cattier-Paris. Hun producten zijn alleen te koop bij natuurvoedingswinkels of online, vandaar dat ik er nog nooit iets van heb gekocht. Onlangs kreeg ik een pakketje opgestuurd met daarin een Cattier-Paris Elixir Végétal vochtinbrengende dagcrème. Dé ideale kans om eindelijk een product van dit merk te proberen! Ben je benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder.
 

De biologische reinigings- en verzorgingsproducten van Cattier-Paris worden ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten, die deels afkomstig zijn uit de biologische landbouw. De producten bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of petroleumderivaten. 

 
De Elixir Végétal vochtinbrengende dagcrème zit in een handige pompflacon van 50 ml. Zo’n pompje is niet alleen hygiënisch, maar het zorgt er ook voor dat je niet teveel crème in één keer aanbrengt. Verder ziet de flacon er basic uit, maar wel met voldoende informatie over het product. De ingrediënten vind je terug op het doosje.
 
De crème biedt een vochtinbrengende dagverzorging voor de normale tot gecombineerde huid. De biologische kokosnootboter zorgt met zijn voedende eigenschappen voor een intense hydratatie van de huid. Het biologische jojoba-extract zorgt voor een niet-vette bescherming tegen zonnebrand en behoud van de natuurlijke hydratatie van de huid. De biologische pompoenpitolie, rijk aan vitaminen en essentiële mineralen, heeft een anti-oxidante werking en voedt de huid diep. Deze hydraterende verzorging, rijk aan biologisch korenbloemwater en met de frisse geur van etherische oliën, verzacht en verfrist de huid.
 
Het eerste wat me opvalt is dat de dagcrème vrij vloeibaar is. Hierdoor smeert hij makkelijk uit en trekt hij snel in. Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan. De crème doet dus wat hij belooft, top! Verder heeft de dagcrème een fris en subtiel parfum. De geur is moeilijk te omschrijven. Het is zo’n typisch ‘natuurlijk’ geurtje. De eerste keer is het even wennen, maar na een paar keer let ik er niet eens meer op. Deze dagcrème heeft me aangenaam verrast!
 
Biologische producten kosten vaak iets meer. Ook deze dagcrème van Cattier-Paris is niet zo goedkoop, hij kost € 19.99. Ik moet er wel bij vermelden dat dit product erg zuinig werkt aangezien je door de pompflacon niet teveel crème in één keer hebt. Met één pompje heb je eigenlijk al genoeg voor je hele gezicht.   
De Cattier-Paris Elixir Végétal vochtinbrengende dagcrème kost € 19.99 en is o.a. te koop bij natuurvoedingswinkels of online.  
 

* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.

 
Ben jij al bekend met Cattier-Paris? Lijkt deze dagcrème iets voor jou?

Veel liefs,
Vanessa xxx

17 reacties

  1. Ik ken dit product nog niet, ik gebruik eigenlijk altijd dagcrème van Nivea en durf eigenlijk nooit zo goed aan een ander product te beginnen haha. Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe hij op mijn huid zou zijn!

  2. Ik heb zelf ook een dagcrème van dit merk (een andere variant) en die geur vind ik niet zo lekker! Hij is met roos en jojoba! 🙂 Wel vind ik hun verpakkingen erg clean en handig werken! 🙂

  3. Ik kende het merk ook niet… Lijkt me best een fijn product.
    Dat makkelijk smeerbare vind ik ook fijn. Ik heb wel eens cremes geprobeerd die zo dik zijn dat je de helft van de tube bijna gebruiken moet om je gezicht in te smeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *