Review: Kneipp seconde handcrème

Geplaatst door
In het najaar kunnen mijn droge handen wel wat extra verzorging gebruiken. Een handcrème is dus zeker geen overbodige luxe. Het liefst gebruik ik er eentje die lekker ruikt, maar daarnaast vind ik het belangrijk dat hij snel intrekt zodat ik daarna direct weer aan de slag kan. Omdat ik vast niet de enige ben die ongeduldig is, heeft Kneipp een handcrème uitgebracht die razendsnel intrekt. Dat klinkt natuurlijk goed, maar maakt hij zijn belofte ook waar? 


De handcrème zit in een tube van 75 ml en heeft een klikdop. De verpakking is typisch Kneipp: simpel maar toch vrolijk gekleurd vanwege de citroen en avocado die erin zitten.
Dit zegt Kneipp over de handcrème:

“De hele dag zijn vrouwen druk met veel verschillende werkzaamheden. Gemak en comfort worden daardoor steeds belangrijker. De nieuwe Kneipp seconde handcrème trekt super snel in zodat je geen tijd verliest en daarna gelijk weer aan de slag kunt.”

De Kneipp seconde handcrème heeft een plantaardige formule en is verrijkt met avocadoboter, jojobaolie en citroenverbena. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je handen snel en intensief worden verzorgd. 

Verder ziet de ingrediëntenlijst er ook goed uit. Ik zie o.a. olijfolie, zonnebloemolie, citroenolie, sinaasappelolie, eucalyptusolie, vitamine E en vitamine B5. De crème bevat geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën. Dat zien we graag!

De handcrème heeft een witte, lichte textuur en is makkelijk smeerbaar. Je hebt niet veel product nodig om je handen mee in te smeren. Klopt het dat de crème in één seconde is ingetrokken? Nee, dat klinkt helaas mooier dan het is. Het duurt toch zo’n 1 à 2 minuten tot de handcrème volledig is ingetrokken. Daarna voelen mijn handen heerlijk zacht, soepel en gehydrateerd aan. Er blijft geen plakkerig of vettig laagje achter. De crème ruikt lekker fris naar citroen, zonder al te zomers te zijn. De geur is niet te overheersend, maar eerder subtiel aanwezig als je aan je handen ruikt. 

Ik vind de Kneipp seconde handcrème heel fijn! Het snelle intrekken moet je wel met een korreltje zout nemen, want de crème heeft toch 1 à 2 minuten nodig om volledig in te trekken. Verder heb ik geen opmerkingen. De crème ruikt lekker, bevat veel verzorgende ingrediënten en maakt mijn handen heerlijk zacht. 
De Kneipp seconde handcrème kost € 6.09 (75 ml) en is te koop bij de drogist. 

* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.

Lijkt deze handcrème iets voor jou? Vind jij het ook belangrijk dat een handcrème snel intrekt?


Veel liefs,

Vanessa xxx

13 reacties

  1. Hey Vanessa,

    Heerlijk al die natuurlijke ingrediënten zeg! Haha ja ik zou het ook best knap vinden dat als het binnen 1 sec in ging trekken. Wel lijkt het me echt een heerlijk product!

    Liefs!

  2. Ik vind dit echt een geweldige handcrème! Inderdaad niet binnen de seconde ingetrokken maar desondanks vind ik hem echt super.

  3. Klinkt heeeerlijk; Toen ik het persbericht kreeg was ik gelijk benieuwd, tof dat je hem mocht uitproberen! Inderdaad wel spijtig dat hij pas na een tijdje intrekt, maar volgens mij bestaat er nog geen enkele handcrème die dat ook effectief doet, haha!

  4. Ja dat een handcreme snel opdroogt is wel nodig,Kneipp heeft hiermee weer een topper,lekkere geur is een must.xxx

  5. Ik hoor hier veel lovende dingen over, al vind ik wel dat als ze beloven dat hij super snel intrekt, hij dat ook moet doen! 🙂

Reacties zijn gesloten.