Review: Kiko Skin Tone Corrector Primer

Geplaatst door
Laatst ontving ik mijn eerste Happy Blue Box met daarin twee producten van Kiko. Ik had nog geen make-up van dit merk dus ik was meteen heel nieuwsgierig. Eén van de producten die ik heb gekregen is de Kiko Skin Tone Corrector Primer. De verpakking ziet er alvast mooi uit, benieuwd of de inhoud me ook zo enthousiast zal maken!
 

Ik had nog geen ervaring met Kiko en daarom heb ik eerst wat dingen opgezocht. Kiko is een Italiaans cosmeticamerk dat budgetvriendelijk is, maar toch de kwaliteit biedt van professionele make-up zoals bijvoorbeeld MAC. Kiko is helaas niet te koop in België, maar gelukkig kan je wel online bestellen in hun webshop. 
 
 
Vandaag ga ik jullie iets meer vertellen over de Kiko Skin Tone Corrector Primer. 

Voor wie niet weet wat een primer is: d
it is een gel / crème die je aanbrengt na je dagcrème en voor je foundation. Een primer zorgt ervoor dat je make-up langer en mooier blijft zitten doordat het je gezicht glad en egaal maakt. Er bestaan verschillende soorten primers. De één maakt je huid mat, terwijl de andere bijvoorbeeld roodheid in je gezicht camoufleert. Een primer is ideaal wanneer je een lange dag hebt en geen tijd of zin hebt om je make-up bij te werken. Ook op een warme dag kan een primer handig zijn, je make-up zal dan minder snel van je gezicht afsmelten. 
 

De Kiko Skin Tone Corrector is een getinte gezichtsprimer die de teint perfectioneert. De licht getinte textuur kan huidverkleuringen optisch corrigeren en neutraliseren, en de teint egaliseren. 

Er zijn drie varianten beschikbaar:
 
– 01 Green: ideaal voor het tegengaan van roodachtige verkleuringen als couperose, haarvaatjes en puistjes.
– 02 Violet: verlevendigt een doffe kleur en maakt een gelige huid warmer.
– 03 Peach: ideaal om iedere huid er ‘goed in vorm’ uit te laten zien.

Ik heb 02 Violet ontvangen en die kleur is eigenlijk perfect voor mij!

 
 
De ingrediënten:
AQUA (WATER / EAU), CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, PROPYLENE GLYCOL,TALC, CETYL DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, MAGNESIUM SULFATE, SODIUMDEHYDROACETATE, PARFUM (FRAGRANCE), METHYLPARABEN, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, BENZIMIDAZOLE DIAMOND AMIDOETHYL UREA CARBAMOYL PROPYL POLYMATHYLSILESQUIOXANE, TETRASODIUM EDTA, BHT, PROPYLENE CARBONATE, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, DIMETHICONE / METHICONE COPOLYMER, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, METHICONE, HYDROGEN DIMETHICONE. + / – (MAY CONTAIN): CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), MICA, CI 77289 (CHROMIUM HYDROXIDEGREEN), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491 – CI 77499 – CI 77492 (IRON OXIDES), CI 75470 (CARMINE), CI 42090 (BLUE 1LAKE), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE),CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 77742(MANGANESE VIOLET), CI 15850 (RED 7LAKE, RED 6, RED 7), CI 16030 (RED 40 LAKE).
 
Op de foto’s kan je het minder goed zien, maar de primer heeft wel degelijk een violet kleur. Zodra je hem volledig uitsmeert op je gezicht, dan zie je hier niets meer van. Ik merk eigenlijk direct verschil, mijn huid ziet er mooi egaal uit en inderdaad ook een beetje levendiger. Ik laat de primer een minuutje intrekken en daarna breng ik mijn foundation aan. Dat gaat heel vlot! Mijn foundation voelt niet alleen lichter aan op mijn huid, maar het resultaat ziet er ook mooi en natuurlijk uit. Bovendien merk ik dat de concealer onder mijn ogen niet zo snel in de lijntjes gaat zitten. Blijft mijn make-up de hele dag zitten? Ja! Ik heb de primer ’s ochtends aangebracht en ’s avonds zat alles nog mooi op zijn plek. Ik ben echt onder de indruk van dit product en ik kan het dan ook zeker aanraden!
 
Ik heb inmiddels een kijkje genomen in hun webshop. En wauw, wat een mooie make-up hebben ze! Ik weet nu al dat ik binnenkort een bestelling ga plaatsen, haha. Ik heb er alvast een nieuw favoriet merk bij!
 
De Kiko Skin Tone Corrector Primer kost € 9.90 en is te koop in de webshop. Momenteel is er zelfs – 30% op de kleur 02 Violet waardoor je maar € 6.90 betaald.
 
* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.
 
Heb jij al ervaring met het merk Kiko? Wat zijn jouw favoriete producten?
Veel liefs,
Vanessa xxx

19 reacties

 1. Klinkt echt als een fijn product =)
  Ik ben ook erg benieuwd naar het merk Kiko en ga ook een bestelling plaatsen binnenkort.
  Liefs Jorinda

 2. Leuke review, ook fijn om te weten dat hij niet in de lijntjes kruipt onder je ogen. Ben op zoek naar een goede primer die dat kan!

 3. Aahh dat klinkt goed zeg! Ben ook best benieuwd naar de make up! Ziet er allemaal zo mooi uit in de shop!

 4. Kiko is echt 1 van mijn favoriete make-up merken! De primer komt zeker nog in mijn stash terecht door het lezen van je review. Normaal gezien zou er binnenkort een winkel openen van Kiko in Brussel 🙂 x

 5. Van de week heb ik diverse reviews van Kiko gelezen ook dit product klinkt weer goed. Moet er toch maar eens een kijkje gaan nemen x

 6. Kiko lijkt wel een luxeprodukt,zo ziet de verpakking er toch uit.Ikzelf heb van dat merk nog niets in huis.Mijn favoriete merk is Nivea,de dagcreme is zeer goed voor mij.xxx

 7. Ooh dat klinkt wel heel erg fijn! Momenteel heb ik zelf een primer van Dior maar deze is wat meer budget 🙂

 8. Lijkt me een erg fijn product! Kiko is gelukkig ook dierproefvrij dus wie weet bestel ik binnenkort ook wel wat! Ik plaatste overigens laatst een artikel met daarin een leuke winactie! Misschien ook leuk voor jou blog?

Reacties zijn gesloten.