Review: Edith Clee Express Oog & Lip Reinigende Lotion

Geplaatst door
Ik draag heel graag make-up, maar ’s avonds vind ik het belangrijk om mijn gezicht goed te reinigen en te verzorgen. Voor mijn ogen en lippen gebruik ik momenteel de Edith Clee Express Oog & Lip Reinigende Lotion. In dit artikel vertel ik je meer over het merk Edith Clee en natuurlijk ook over het product. 
 

In 1980 werd Dion Cosmetica opgericht door Dion Vanhees en Rita Gebruers. Het bedrijf is inmiddels al meer dan 30 jaar een vaste waarde in de cosmeticasector. In 2014 startte dochter Nancy Vanhees een webshop met eigen merken en producten. In de webshop kan je verzorgingsproducten van Edith Clee en Vintage Line kopen.
Als blogger mocht ik een product van Edith Clee reviewen. Dit merk bevat verzorgingsproducten die de huid reinigen, voeden, verzorgen en beschermen. De producten worden niet getest op dieren en zijn mild voor de gevoelige huid.

Nancy vertelde me dat de Edith Clee Express Oog & Lip Reinigende Lotion een echte topper is. Ik was dan ook ontzettend benieuwd om dit product te testen!

De Edith Clee Express Oog & Lip Reinigende Lotion zit in een mooi, doorzichtig flesje van 200 ml en heeft een klikdop. Er zitten twee lagen in het flesje. Voor gebruik moet je altijd goed schudden zodat de twee lagen zich goed kunnen mengen.
 
Beschrijving:

De reinigende lotion verwijdert alle soorten oog make-up en lippenstift zonder dat de huid of ogen geïrriteerd raken. De lotion bevat o.a. korenbloemextract en vitamine B5 die een hydraterende en kalmerende werking hebben op de huid. Hierdoor krijg je na het reinigen geen rode ogen en zal je huid niet trekkerig aanvoelen. Je lippen krijgen een extra hydratatie. Met de Express Oog & Lip Reinigende Lotion zijn je ogen en lippen grondig gereinigd. Bovendien beschermt en verzorgt hij je wimpers. Het product is geschikt voor alle huidtypen.

 
 
Zoals ik hierboven reeds zei, moet je het flesje eerst goed schudden zodat de twee lagen zich goed kunnen mengen. Daarna breng je de lotion aan op een wattenschijfje, druk je dit een paar seconden op je ogen of lippen en veeg je alles weg.
 De reinigende lotion zou geschikt zijn voor waterproof make-up, maar die gebruik ik helaas niet. Ik heb het product enkel gebruikt om mijn ‘gewone’ oog make-up (oogschaduw en mascara) mee te verwijderen en dat ging heel vlot. Zoals beloofd krijg ik geen rode ogen en heb ik geen last van irritatie. 


Op mijn lippen droeg ik een Rimmel Provocalips die de hele dag blijft zitten en die ’s avonds dus ook moeilijk te verwijderen is. Geen beter product om de reinigende lotion mee te testen! Deed de lotion goed zijn werk? Ja, hij verwijdert vlot mijn lipstick. Ik heb nu écht het gevoel dat de Rimmel Provocalips helemaal van mijn lippen is. Enig nadeel is dat de lotion mijn lippen een beetje uitdroogt dus een voedende lippenbalsem is wel een must, maar verder kan ik alleen maar positieve dingen zeggen over dit product. Fijn om hiermee kennis te maken!


Om af te sluiten heb ik nog een leuke tip! De Express Oog & Lip Reinigende Lotion is ook geschikt voor kindergrime. Kindergrime is soms moeilijk van kindergezichtjes te verwijderen. Met dit product kan je op een zachte manier de meest donkere kleuren van een kindergrime verwijderen zonder het huidje te irriteren. 
 
De Edith Clee Express Oog & Lip Reinigende Lotion kost € 15.99 en is te koop in de webshop
 

* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.

 
Heb jij al ervaring met Edith Clee? En gebruik jij een aparte reiniger voor je ogen en lippen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

  1. Leuk artikel.Daar ik nooit lipstick gebruik,dien ik niet echt mijn lippen te reinigen:)Om mijn ogen te reinigen gebruik ik de doekjes van Kruidvat,ik ben daar echt tevreden over.xxx

  2. Ziet er mooi uit! Het lijkt me een enorm handig product en ik denk wel dat je er even mee verder kunt 🙂 Ik gebruik make-up doekjes van Nivea om make-up te verwijderen en lipstick doe ik gewoon weg met een zakdoekje en wat water. Wat niet altijd even efficient is, maar ik smeer daarna wel lippenbalsem op mijn lippen om ze te kalmeren. Liefs! x

Reacties zijn gesloten.