Review: Biocura Aqua-Complete Hydraterende Crème (ALDI)

Geplaatst door

Review Biocura Aqua-Complete – Normaal koop ik in de Aldi vooral eten en drinken, maar tijdens mijn laatste winkelbezoek nam ik ook eens een kijkje in hun beauty afdeling. Mijn oog viel meteen op de Biocura Aqua-Complete Hydraterende Crème. Zou deze crème van € 2.99 even fijn werken als de duurdere crèmes bij de drogist? Ik testte het voor jullie!

biocura aqua complete hydraterende crème

Verpakking Biocura Aqua-Complete Hydraterende Crème

De Aqua-Complete Hydraterende Crème zit in een mooi, glazen potje met een lichtblauw dekseltje en bevat 50 ml. De crème is van Biocura, het huismerk op beauty gebied bij Aldi. Ik heb nog niet eerder verzorgingsproducten van Biocura getest, maar voor de prijs van € 2.99 wilde ik de crème graag eens proberen.

biocura aqua-complete hydraterende crème

Wat zegt Aldi over dit product?

Een speciaal Aqua-Complete-complex zorgt voor een onmiddellijke vochttoevoer, een beter waterbindend vermogen in de huid en een langetermijneffect door een herstructurering in de bovenste huidlagen. Intensief vochtinbrengende bestanddelen zoals provitamine B5 en mineralen evenals het hyaluroncomplex maken de huid zacht en soepel. Een speciaal UVA/UVB-filtersysteem (lichtbeschermingsfactor 6) en vitamine E beschermen extra tegen lichtbepaalde huidveroudering. Biocura Visage Aqua-Complete vochtinbrengende crème is een lichte gelcrème voor een aangenaam en verzorgd huidgevoel.

De crème is geschikt voor alle huidtypen en is aanbevolen voor de leeftijd van 20 tot 35 jaar.

Ingrediëntenlijst

ingrediënten biocura aqua complete

Mijn ervaring met Biocura Aqua-Complete

Biocura Aqua-Complete hydraterende crème is een lichtblauwe crème op gelbasis. De substantie is niet dik waardoor je het makkelijk uit kunt smeren. De crème heeft een lichtblauwe kleur, maar zodra je het uitsmeert op je gezicht merk je daar gelukkig niets meer van. De crème trekt snel in en laat geen vettig laagje achter, waardoor je eigenlijk direct je make-up kunt aanbrengen. De geur is lekker fris en aangenaam, en dat is zeker niet onbelangrijk bij een gezichtscrème.

Na gebruik voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. Op dit moment is mijn huid niet zo droog, maar in de winter zal mijn droge huid waarschijnlijk een dikkere crème nodig hebben die écht goed hydrateert. De Biocura crème is dus ideaal voor de lente en zomer, maar voor mijn droge huid wellicht minder geschikt in het najaar. 

Fijn is dat de crème SPF 6 bevat, maar helaas is dit niet genoeg om je gezicht optimaal te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. In de zomer raad ik dan ook aan om nog een aparte zonnebrandcrème met een hogere SPF (Sun Protection Factor) te smeren.

biocura hydraterende crème

biocura crème

Voor € 2.99 vind ik dit zeker een fijne crème! Hij smeert makkelijk uit, trekt snel in, ruikt lekker fris, hydrateert mijn huid goed… In de winter heb ik waarschijnlijk meer hydratatie nodig, maar voor nu is deze crème meer dan oké! Enig minpuntje is dat SPF 6 niet voldoende is, maar voor zo’n goedkope prijs mag je daar eigenlijk niet over klagen.

biocura review

De Biocura Aqua-Complete Hydraterende Crème kost € 2.99 en is te koop bij Aldi.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Budget tip: Biocura bodylotion voor onder de douche (ALDI)

2 reacties

  1. Helaas zit er in de creme iets waar mijn huid niet tegen kan. Ik loop onderhand al anderhalve dag met een rood gezicht, dat brandt/gloeit, jeukt en gevoelig is .

    1. Dag Annemarie. Wat vervelend om te lezen dat je huid er zo slecht op reageert. Daar heb ik totaal geen last van gehad. Ik heb de creme wel getest in 2015 dus misschien zijn de ingrediënten intussen veranderd, dat weet ik niet. Hopelijk herstelt je huid snel!

Reacties zijn gesloten.