E.L.F. Baked Eyeshadow Toasted & Burnt Plum

Geplaatst door
Eyes Lips Face is één van mijn favoriete budget merken. Ik heb er al heel wat make-up van getest, maar met de baked eyeshadows had ik nog geen ervaring. Toen ik de kleuren Toasted en Burnt Plum kreeg opgestuurd, was ik dan ook erg benieuwd. Hieronder vertel ik je wat ik ervan vind!
 

 
De E.L.F. baked eyeshadows kosten € 4 per stuk en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: Enchanted, Pixie, Toasted, Bark, Burnt Plum, Dusk, Moonlight, Bronzer Bea, Passion Purple en Chocolate Dream. De meeste kleuren zijn een beetje bruin/paarsig en daardoor zitten er ook een paar kleuren bij die erg op elkaar lijken.  
 
Ik vind de kleuren niet alleen ontzettend mooi, maar ook de verpakking spreekt me erg aan. Het is een mat, zwart doosje met daarin de gebakken oogschaduw. Het dekseltje is doorzichtig en daardoor kan je makkelijk de kleuren bekijken. 
Wat een mooie kleurtjes hè? De kleur Toasted kan je zowel droog als nat aanbrengen, het geeft allebei een mooie pigmentatie. Burnt Plum valt droog een beetje tegen omdat er nauwelijks pigment afkomt. Ik moet mijn kwast dus eerst een beetje nat maken alvorens ik deze oogschaduw aanbreng. 

Het nadeel hiervan is dat de oogschaduw in het doosje nat wordt en kan uitdrogen waardoor er na een paar keer niets meer van afkomt. 
Een tip is om slechts een klein hoekje of een bepaalde helft van de oogschaduwkleur te gebruiken voor je natte kwast. Zo heb je altijd nog een deel over om droog te gebruiken.
 
Ook duurt het even voordat de natte oogschaduw is opgedroogd op je ogen en je daardoor niet zo makkelijk kan blenden. De oogschaduws blijven wel de hele dag mooi zitten en dat is dan weer een pluspunt. 
 
 
Het zijn prachtige kleurtjes, maar persoonlijk vind ik het een beetje vervelend dat de kleur Burnt Plum nat moet worden aangebracht als je een mooie pigmentatie wilt. Ik vind het gewoon makkelijker om een oogschaduw droog te gebruiken. Om die reden bevalt de kleur Toasted me beter en daarom zal ik die kleur ook veel meer gebruiken. 
 
De E.L.F. Baked Eyeshadow Toasted & Burnt Plum kosten € 4 per stuk en zijn te koop in de webshop.
 
Welk kleurtje vind jij het mooist? En breng jij oogschaduw liever droog of nat aan?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx
 
* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.

24 reacties

 1. Jammer van Burnt Plum, ik haak altijd af als je met water in de weer moet, niet mijn ding…

 2. Beide kleuren vind ik erg mooi! Knap voor in de herfst. Nat maken vind ik enkel handig als je de oogschaduw gaat gebruiken als eyeliner, dat zorgt ervoor dat de kleur feller en dichter wordt.

 3. Auuuwh jammer van Burnt Plum, ik vond hem juist mooiste. 🙁
  Ik zit te denken om eind van de zomer een hele grote aankoop te doen bij ELF. Ze hebben zulke leuke make-upjes voor weinig. Gelijk een grote voor herfst en winter hihi.

  >> http://www.mayaraesther.nl

 4. Ik vind het wel mooie kleurtjes, maar wel vervelend als je ze moet natmaken

 5. Nat zijn ze echt super zulke kleurtjes maar idd dan moet je er wel om denken anders komt er geen kleur meer af das zonde!

 6. Ik heb mijn oogschaduws nog nooit nat aangebracht. Ik ben daar niet zo'n voorstander van. Heb wel al gehoord dat sowieso elk "baked product" makkelijker aan te brengen is met een natte kwast… Daarom gebruik ik die producten ook niet zoveel 😉

  Zijn wel heel mooie kleurtjes!

  Love, Charline | Charline Has a Blog

 7. Burnt Plum vind ik erg mooi maar inderdaad wel een beetje een tegenvaller dat je hem niet droog kunt gebruiken. 🙁

 8. Burnt plum vind ik echt een onwijs mooie kleur, ook ik vind het minder dat het nat aangebracht moet worden voor het allerbeste pigment

 9. Beide kleuren vind ik onwijs mooi en daar naast ook nog eens goed betaalbaar, moet toch snel weer eens een bestelling gaan plaatsen bij ELF x

 10. Burnt Plum ziet mij er het mooiste kleurtje uit! Maar ik ben ook niet zo voor het nat aanbrengen van oogschaduws, best wel jammer!

  Liefs, Stephanie

 11. Ik heb enkel oogschaduw om droog aan te brengen,met nat geen ervaring dus. Beide kleurtjes zijn mooi,valt te zien met welke kledij….xxx

Reacties zijn gesloten.