Rimmel BB Cream: geschikt voor de lichte huid?

Geplaatst door
Op warmere dagen gebruik ik liever een BB Cream dan een foundation. Daarom ben ik op zoek naar een goede BB Cream voor de zomer. Het moeilijke aan mijn zoektocht is dat de meeste BB Creams al snel te donker zijn voor mijn bleke huid. Op de blog van Misslipgloss las ik dat de Rimmel BB Cream in de kleur Light een aanrader is voor de lichte huid. De review maakte me erg nieuwsgierig en dus bestelde ik meteen een BB Cream bij Bol.com. Ik heb hem inmiddels getest en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind!
 
 
 

Dit zegt Rimmel over de BB Cream:
 
‘BB Cream is een beauty balm, make-up en huidverzorging in één. Een geheime formule geeft negen ongelofelijke superkrachten in één tube. Deze formule verzorgt de huid, hydrateert, maakt poriën minder zichtbaar en staat als een echte held altijd klaar om je huid te beschermen. Maar hij heeft nog meer superkrachten. Rimmel’s BB Cream weet op buitengewone wijze puistjes te verbergen en de huid volledig glad, mat en helder te maken! Dankzij de negen buitengewone superkrachten is Rimmel’s BB Cream dus het nieuwe geheime wapen voor je huid!’
 
‘De hightech formule blijft de hele dag zitten en dankzij de natuurlijke laag ziet je huid er gaaf uit! Ga de strijd aan met poriën, een glimmende huid en onregelmatigheden. Je huid blijft gehydrateerd en beschermd. De sterke heldin heeft de krachtige SPF van 25 die je huid optimaal beschermt tegen de buitenlucht en zonnestralen’.
 
 
De verpakking ziet er prima uit. Het is een strakke tube van 30 ml, helemaal in Rimmel stijl. Het is een tube met een gaatje, waarbij je het product er uit moet drukken. Je moet wel opletten dat je niet teveel product in één keer uitknijpt. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: Light en Medium / Dark. 
 
De BB Cream heeft 9 functies:
 
– verzorgt de huid
– hydrateert
– maakt poriën minder zichtbaar
– beschermend
– maakt huid glad
– verbergt puistjes
– maakt huid mat
– maakt huid helder
– bedekt
 
Klinkt allemaal goed, maar kloppen deze dingen wel? Dat ga ik zo testen. Eerst even naar de ingrediëntenlijst kijken!
 
 
Ingrediënten: 
 
Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Mica, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Behenyl Alcohol, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Alcohol, Isodecyl Neopentanoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butyrospermum Parkii Butter, Methyl methacrylate Crosspolymer, Octocrylene, Beheneth-25, Glyceryl Stearate, Acrylates/c12-22 Alkyl Methacrylate Copolymer, Aluminum Dimyristate, Ascorbyl Glucoside, Benzyl Salicylate, Bht, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Disodium Stearoyl Glutamate, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Pentylene Glycol, Tetrasodium EDTA, Tocopherol, Triethoxycaprylylsilane, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Parfum, Titanium Dioxide (ci 77891), Iron Oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499)]


Wat een lijstje hè? Er zitten zeker verzorgende ingrediënten in zoals glycerine, shea boter, vitamine C, vitamine E en UV-filters (beschermend). Parfum staat helemaal onderaan in de lijst dus dat kan je huid praktisch niet irriteren. 
 
 
Een swatch op mijn hand. In eerste instantie lijkt deze BB Cream te donker voor mijn huid. Benieuwd hoe het er op mijn gezicht uitziet!
 
Links: zonder make-up / Rechts: met BB Cream
 

Links: met BB Cream / Rechts: met de rest van mijn make-up
 
Op mijn gezicht ziet de kleur er gelukkig niet zo donker uit, maar toch past de kleur niet helemaal bij mijn lichte huidskleur. De BB Cream is nog een tintje te donker voor mij. Dat merk ik aan het kleurverschil van mijn gezicht en nek. Ik zal deze BB Cream dus nog even aan de kant moeten leggen tot het zomer is, dan is hij hopelijk wel goed. 
 
Verder ben ik heel positief over deze BB Cream. Hij geeft een mooie, natuurlijke dekking en een mooie matte finish. Ik heb nog een beetje poeder aangebracht, maar eigenlijk is dat niet eens meer nodig. De BB Cream blijft de hele dag goed zitten. Mooi meegenomen is dat de BB Cream verzorgend is voor de huid én dat hij SPF 25 bevat. Goede punten!

Is de Rimmel BB Cream geschikt voor de (zeer) lichte huid? Nee, dat vind ik niet. Gelukkig kan ik nog steeds de Max Factor CC Cream gebruiken, die is ideaal voor de lichte huidjes. 
 
De Rimmel BB Cream kost € 9.99 en is o.a. te koop bij Kruidvat en Bol.com

24 reacties

 1. Op de foto's zelf zie je niet dat deze BB Cream net een tintje te donker is, hopelijk is die van de zomer wel helemaal passend vind het resultaat er mooi uit zien x

  1. Op de foto's valt het inderdaad mee, maar in het echt zie je een duidelijk kleurverschil van gezicht en nek.

 2. Vind het nog mee vallen eigenlijk, dat kleurverschil! Straks als het wat warmer wordt kleurt je gezicht/nek dat stukje wel bij 😉 Niet een complete miskoop zou ik denken.

 3. Net als de rest vind ik het geen miskoop. Het kleurverschil is voor mij niet te groot, maar ik denk inderdaad dat het in de zomer helemaal perfect is.

 4. Nog ff zonnen en dan is ie dus perfect al vind ik hem je nu al heel mooi staan! 🙂 Je kan er ook een dotje witte foundation doorheen doen anders om hem net iets lichter te maken! is ff zoeken witte foundation maar voor lichte huidjes super handig! Vind je look trouwens ook mooi en natuurlijk!

 5. Ziet er echt wel goed uit! Deze ga ik onthouden, want ik heb ontdekt dat ik ook best een lichte huid heb, hoewel ik dat echt niet dacht 🙂

 6. Het ziet er goed uit, jammer dat het nog net een tintje te donker is voor je. Ik zou ook weer een BB cream moeten gebruiken eigenlijk, voor dat extra tintje

 7. Ik vind hem er nu al goed uitzien! Ik denk dat die mij ook wel mooi zou staan Oh shit die actie, helaas kan ik deze week nog niks bestellen

 8. BB creams vind ik vaak te donker (zelfs in de lichtste kleur) voor onze bleke huidjes. Jammer genoeg is een BB cream zeker niet genoeg voor mij, aangezien ik zelf een goede dekking nodig heb en dus altijd voor een full coverage foundation moet gaan. Bij jou geeft een BB cream een mooie dekking dus je mag blij zijn met je mooie egale huid 🙂 liefs!

 9. Ik vind hem er erg mooi uit zien! Zelf heb ik een BB cream van Catrice, maar de dekking is niet heel goed. Jij hebt nauwelijks dekking nodig vind ik, ideaal!

 10. Klinkt goed en het ziet er ook best goed uit. Toch jammer dat hij een beetje te donker is. Hij zal voor mijn lichte huid dan ook wel te donker zijn. 🙂 x

 11. Het resultaat vind ik mooi, maar hij oogt inderdaad net een tikkeltje te donker! Jammer, want ik denk dat hij dan ook iets te donker is voor mij.

Reacties zijn gesloten.