donderdag 15 januari 2015

NIVEA Repair & Care Body Crème

De winter maakt je huid droger, jeukerig en soms zelfs pijnlijk. Koude wind, regen en barre temperaturen buiten zijn een vijand, maar ook de verwarming en lage vochtigheid helpen niet bepaald. Daarom is het ontzettend belangrijk om je huid goed te hydrateren. Ik gebruik hiervoor graag een body butter van The Body Shop of een body crème van Rituals omdat die merken unieke geuren hebben. Toch moet ik bekennen dat ik ook regelmatig naar een crème van NIVEA grijp. De crèmes van dit merk zijn misschien een tikkeltje ouderwets, maar ze zijn wel vaak een wondermiddel voor de zeer droge huid. Onlangs ontving ik van NIVEA een Repair & Care Body Crème. Ik kan je nu al verklappen dat deze crème tot mijn favorieten hoort!


De body crème zit in een ronde witte pot zoals we van NIVEA gewend zijn. Er zit 300 ml in, daar kun je wel een tijdje mee vooruit. De crème behoort tot de Repair & Care lijn, speciaal voor de zeer droge huid.


De ingrediëntenlijst ziet er goed uit. De crème bevat namelijk drie ingrediënten die ontzettend goed werken voor de droge huid:

Dexpanthenol: ook wel panthenol genoemd, versterkt de huidbarrière om vochtverlies te vermijden en het ondersteunt de huid haar eigen hydratatie systeem te activeren.

- Hydra IQ: zorgt dat het huideigen hydratatieproces wordt gestimuleerd voor een langdurige hydratatie.

- Urea: is gekend voor de behandeling van een droge huid, voedt de huid intens.

Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat de droge en ruwe huid weer zacht en soepel is, en dat zo'n 48 uur lang. 
De substantie van de crème is niet zo dik als een body butter, maar ook niet zo dun als een body lotion. Het zit er een beetje tussenin. De crème smeert heel makkelijk uit, trekt vrij snel in en maakt mijn huid echt superzacht. Ik gebruik de crème vooral op mijn benen omdat die in de winter heel droog zijn, ook na het douchen. De crème voedt mijn huid intensief waardoor ze de hele dag lekker zacht aanvoelt. Ook de geur vind ik heel lekker. NIVEA omschrijft het als bergamot en mandarijn gecombineerd met sandelhout, musk en vanille, maar ik moet zeggen dat de geur heel subtiel is en je echt al goed moet ruiken om deze geuren te herkennen.  

Besluit: Ik vind deze body crème heel fijn! Hij maakt de (zeer) droge huid weer heerlijk zacht en gevoed. De crème werkt makkelijk, trekt snel in, bevat fijne ingrediënten en is niet duur. Een pot van 300 ml kost € 6.99. Dit is absoluut een aanrader!

 De NIVEA Repair & Care Body Crème is te koop bij de drogist.


Heb jij al een crème van NIVEA geprobeerd?
Veel liefs,
Vanessa xxx

24 opmerkingen:

 1. Deze lijkt mij erg lekker ben sowieso fan van Nivea maar deze ken ik nog niet x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze heb ik zelf ook en heb altijd hiervan een pot in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is zo'n fijn merk en de producten zijn zo lekker! Ik heb deze crème nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed. Niveau heeft altijd fijne body producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze lijkt me heerlijk! Ik heb van dezelfde lijn de handbalsem, echt geweldig is die!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dit is echt zo'n must have product voor de winter.Basic maar wel heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nivea heeft altijd fijne producten vind ik. Ik heb deze nog niet geprobeerd, maar dat gaat vast en zeker nog wel gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me een fijne crème! Hier ga ik eens voor kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet eruit als een heerlijke crème, ik vind ook dat de ouderwetse nivea crèmes nog erg goed werken. Ik heb in de winter ook altijd een hele droge huid, dus deze lijkt me zeker een must!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er erg lekker uit, ik ken nivea creme natuurlijk uit het hele bekende blauwe blikje, deze ken ik nog niet...maar hij klinkt erg fijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben dol op Nivea. Heerlijke geur en een goede werking vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, deze wil ik ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Cremes van Nivea vind ik altijd echt zeer goed, ik ben ook wel benieuwd naar deze :).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier heb ik ook een pot van thuis staan. Echt heerlijk spul!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aah heerlijk he nivea ben er ook gek op!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit is inderdaad een fijne creme. Ik heb hem ook gebruikt vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb nivea altijd al een goed merk gevonden. De klassieke blauwe pot zit dus ook standaard in mijn kast. Ik onthoud hem voor die lastige momentjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lijkt mij een hele fijne crème en ga hem ook zeker eens proberen! Ik ben sowieso gek op de producten van Nivea.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze crème kende ik nog niet! Ik moet stiekem zelfs nog een beetje wennen aan bodybutters, omdat ik over het algemeen body lotions gebruik doordat ik die eerst op wil hebben haha

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Klinkt als een goede crème!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik gebruik deze al een tijdje, erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Klinkt erg goed!
  Ik gebruik graag de bodylotions onder de douche van Nivea, super handig dat ik niet veel tijd heb :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen