woensdag 21 januari 2015

E.L.F. Make-up Mist & Set

In oktober vorig jaar schreef ik een artikel over de Vitamine E Face Mist van The Body Shop. Deze spray werkt niet alleen verfrissend en vochtinbrengend, maar hij laat je make-up ook de hele dag mooi zitten. Toen ik laatst een pakketje ontving van E.L.F., zat daar een soortgelijk product in, namelijk een Make-up Mist & Set Spray. Ook deze spray zou je make-up de hele dag mooi moeten laten zitten en bovendien zou hij je huid hydrateren en verzorgen. Ik ben benieuwd! Zou deze spray even fijn zijn als de Face Mist van The Body Shop? 


De make-up mist van E.L.F. zit in een zwart flesje van 60 ml. Mijn eerste indruk was dat het flesje kleiner is dan ik had verwacht. In de webshop ziet het flesje er groter uit. Maar goed, de inhoud is natuurlijk het belangrijkste.

De mist bevat Aloë, groene thee, komkommer en vitaminen A, C en E. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je huid gevoed wordt en zacht aanvoelt. Ik vind het zeker een pluspunt dat er verzorgende ingrediënten in zitten, je sprayt er immers mee op je gezicht.

Water (Aqua), AMP-Acrylates/Allyl Methacrylate Copolymer, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Green Tea (Camelia Sinensis) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vc), Tocophryl Acetate (Ve) Retinyl Acytate (Va), Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben.


Je gebruikt deze spray nadat je je make-up hebt aangebracht. Je spuit de spray vanaf een afstand van ongeveer 30 cm op je gezicht. Er komt best veel product uit dus het is belangrijk om de afstand te bewaren. Een paar keer sprayen is voldoende. Het product droogt vrij snel op, het duurt ongeveer een halve minuut. 

Ik heb de spray al een paar keer gebruikt en ik ben er zeker tevreden over! Mijn make-up blijft de hele dag mooi zitten. Daarnaast vind ik dat mijn make-up er natuurlijker uitziet omdat de mist het poederige effect weghaalt. Deze Make-up Mist & Set Spray is heel fijn voor als je een drukke en lange dag voor de boeg hebt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over dat je make-up wel goed blijft zitten.

Wat is nu het verschil tussen de mist van E.L.F. en die van The Body Shop? Bij de face mist van The Body Shop heb ik het gevoel dat hij mijn huid meer verfrist en verzorgd. De mist van E.L.F. bevat ook verzorgende bestanddelen, maar toch lijkt die mij vooral geschikt om je make-up te fixeren en minder om je huid te hydrateren en verzorgen.


De Make-up Mist & Set kost € 4.00 en is te koop in de webshop van E.L.F. 

Ben jij al bekend met producten van E.L.F.?

Veel liefs,
Vanessa xxx

22 opmerkingen:

 1. Klinkt wel prima toch blijf ik die van The Body Shop lekker gebruiken :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij lijkt me enorm fijn voor het kleine prijsje, de volgende keer als ik bestel, bestel ik deze mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je vergelijkt met de facemist van de bodyshop. Handig om te wten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga hem niet perse bestellen, maar de volgende keer als ik bestel neem ik hem zeker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ik wil hem ook proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt super, ik heb nog nooit producten van elf gebruikt maar dat komt meer omdat ik het hier niet in de winkel kan kopen. Het lijkt mij namelijk een heel fijn merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mijn bestelling was ik aan het twijfelen om deze te bestellen, maar het klinkt toch best goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me zo apart zo'n spray. Heb het nog nooit gebruikt. Ik zou echt bang zijn dat de boel gaat uitlopen of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste keer was ik ook bang dat mijn make-up zou uitlopen, maar verrassend genoeg gebeurt dat niet. Gewoon een keer proberen! ;-)

   Verwijderen
 9. Ah deze wou ik ook nog proberen! Bij jou klinkt ie in ieder geval al fijn! :) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil hem wel eens proberen, misschien is het een goed alternatief voor m'n MAC Fix+! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw dat is echt geen geld voor zo'n product! Binnenkort maar even bestellen. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te weten, maar ik word er niet echt wild van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb ook het TBS product nog niet geprobeerd, beide maar snel eens uittesten aangezien het niet slecht klinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb ze allebij nog niet geprobeerd, maar deze klinkt ook fijn :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Klinkt goed! Ik ben hier ook wel benieuwd naar :). Toch maar eens uitproberen, de prijs is namelijk prima :).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb zelf nog geen ervaring met een face mist, maar het klinkt in ieder geval erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zit nog altijd met de Mac Fix+ in mijn hoofd die ik heel graag eens wil proberen maar tegelijkertijd vraag ik me ook af of zo'n spray een echte "meerwaarde" heeft.

  BeantwoordenVerwijderen